de freemind » 18 Iul 2010, 12:14
Asigurari de locuinta.
Asigurarile obligatorii vor putea fi cumparate de la companiile de asigurari care au semnat actele de constituire a PAID: Astra, Uniqa, Platinum Romania, Groupama Asigurari, ABC Asigurari, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins (fosta Asitrans), Generali si Grawe Romania. Am bolduit societatile cu care eu am contract si la care pot intocmi aceste polite.
Companii precum Allianz Tiriac, Omniasig, Asirom sau BCR Asigurari nu s-au implicat in aceasta campanie.
Asigurare obligatorie a locuintei este de 10 euro pe an daca imobilul este construit din caramida nearsa sau din chirpici si de 20 de euro anual daca imobilul are o structura de rezistenta de beton armat sau lemn. Valoarea despagubirii platita de asigurator este, la randul sau, de 10.000, respectiv 20.000 de euro. Asigurarea obligatorie a locuintei ofera protectie in caz de inundatii (naturale), alunecari de teren si cutremure. Nu este acoperit riscul de explozie / foc.
Proprietarii care deţin o poliţă facultativă sunt obligaţi să încheie asigurarea obligatorie a locuinţei după expirarea perioadei de valabilitate a acesteia, dacă aceasta are loc după 15 ianuarie 2011.
Despăgubirile sunt plătite în termen de 10-15 zile de la transmiterea dosarului de daună. Pentru asigurarea unei valori mai mari, asigurătorii recomandă încheierea unei poliţe facultative, care, pe lângă riscul producerilor unor dezastre naturale, acoperă şi alte riscuri - explozie, incendiu, furt, inundaţii produse de spargerea unei conducte şi altele.
Cu respect,
Bogdan Decu
Broker de asigurari intocmesc RCA, CASCO, malpraxis, de calatorie.
Asigurari obligatorii de locuinte