La prima parte ... CSA sa-si faca treaba atunci
La partea a doua, RCA-ul ar trebui sa fie acoperitor pentru orice dauna, ca de aia se numeste "Asigurare de Raspundere Civila Auto"
Si uite ce gasesc:
Pentru anul 2010 limitele maxime ale despagubirilor sunt urmatoarele:
in caz de avariere sau distrugere a bunurilor, pentru pagube directe sau indirecte se acorda despagubiri pana la 500.000euro (echivalentul in RON al acestei sume, avand la baza cursul BNR din ziua producerii accidentului ), indiferent de numarul persoanelor despagubite
in cazul vatamarilor corporale sau deces, pana la 2,5 milioane euro (echivalentul in RON al acestei sume, avand la baza cursul BNR din ziua producerii accidentului ).
Este adevarat ca, la o masina din 1990(de ex) nu se poate ajunge la sumele astea, dar asiguratorul trebuie sa-ti
"aduca" masina la starea din inainte de accident(parca asa scrie la lege), deci, daca, de ex, masina este distrusa 90%, te va despagubi in bani, contravaloarea evaluarii masinii dupa an(probabil), asa cum evalueaza si casele, apartamentele, etc.
Oricum, in astfel de cazuri cred ca nici carpatica nici tiriac nu-ti plateste o masina noua

Nu am avut cazuri, sper sa nu am si va doresc si voua acelasi lucru