Care e mai buna? Comparatii intre diverse modele/marci de autoturisme.
06 Feb 2009, 14:49
Salutare tuturor!
In ciuda faptului ca nu e un versus intre doua masini/modele sper sa nu deranjeze incadrarea topicului la aceasta sectiune si sa obtin cat mai multe informatii despre acest subiect.
De curand mi-am cumparat niste jante de aliaj pe care sa-mi montez cauciucurile de vara si sa-mi incalt masina, cand s-o mai incalzi. Am gasit in oferta distribuitorilor aceste valve ascunse. Citind despre ele am gasit pareri foarte impartite - ba ca-s bune, ca ar tine mai bine presiunea in pneuri decat cele clasice, ba ca nu sunt recomandate pe motiv ca umflarea e anevoioasa. Asadar va intreb, afara de aspectul estetic, care pentru mine cel putin e clar - valvele ascunse arata mai bine - ce parere aveti de solutia asta? Isi merita cei aprox. 100ron/set? E adevarat ca pierd mai greu presiunea?
Va multumesc.
11 Feb 2009, 20:59
Motivul este pur estetic, nu exista diferente intre cum "tin presiunea".
11 Feb 2009, 21:16
nu stiti un link catre foto cu valvele astea ascunse? vreau si io sa stiu cum arata. inca n-am auzit de asa ceva...
16 Feb 2009, 09:40
multumesc de raspuns, merg pe cele clasice.
@octa - un link nu stiu sa-ti spun dar daca dai un search pe google dupa denumirea lor in engleza, anume "flush fit valves", vei gasi o gramada de magazine online ce le comercializeaza si bineinteles poze.
14 Noi 2009, 03:56
e vorba doar de estetica jantei, da mult mai bine cu cele ascunse, ca si castiguri sunt egale
17 Mar 2010, 10:15
POZE cu valve ascunse.
Da, sunt estetice,
Da, au aceleasi caracteristici ca celelalte,
Da, umflarea este anevoiasa.

13 Dec 2015, 17:59
valvele astea au un singur avantaj: cel estetic - nu se mai vede "motul" acela de umflare care la niste jante de aliaj argintii sau albe se vede destul de urat.
o sa imi pun si eu asemenea valve, dar la primavara cand o sa trec la rotile de vara si pun jantele de aliaj.
13 Dec 2015, 19:03
Nu sunt mai bune sau mai proaste decat cele clasice . Tin strict de estetica .
Au marele dezavantaj al accesibilitatii la regularizarea presiunii ; spuneti adio umflarii rotii intr-un PECO .
14 Dec 2015, 00:15
de ce? au o tija care se infileteaza pe valva si poti umfla roata ca la orice valva normala.