oricum eu nu cred ca Fusionul si Focusul au acelasi segment de piata, chiar nu cred ca sunt din aceeasi clasa (corectati-ma daca gresesc).
in ceea ce priveste spatiul de pe bancheta din spate, e posibil ca 3 insi sa stea un pic mai inghesuiti (nu am comparat latimea la Fusion cu cea de la Focus, dar cu siguranta mult mai confortabil se vor simti in partea de sus - ma refer la cap. cei de la geam in Focus intotdeauna se vor atinge ba de plafon, pa de usa, ba de geam, pe cand la Fusion nu exista problema asta.
Focusul are intr-adevar mai mutle gadgeturi, mai mult confort (din punct de vedere al unor elemente (cotiera, pentru care tanjesc in fiecare zi). pe de alta parte, eu sunt foarte multumit de pozitia scaunului de la Fusion. si la lumina cred ca e mai bun focusul. nu am mers cu focus noaptea, dar mai prost ca la Fusion nu are cum sa fie

. la asta cu suspensia nu stiu ce sa zic, nu stiu care e principiul de functionare si nici nu ma intereseaza atata timp cat mie mi se pare ca e totul ok cu masina mea

. in ceea ce priveste senzatia de siguranta la volan peste 100 km/h, nu stiu daca pot fi de acord cu tine. am mers cu 160 pe autostrada si nu mi s-a parut ca e un cal naravas scapat de sub control. oricum eu sunt de parere ca ce e peste 140 km/h nici mama lu` airbag si a lu` ESP, TCS si alte initiale de-astea nu te mai poate scapa. iarasi cu spatiul din portbagaj, sunt dezavantaje dar si multe avantaje. pragul acela de la focus te ajuta doar la primii 10 cm, jos, apoi e similar. insa nimic nu poate fi mai tare decat rabatarea atat de dragalasa a banchetei si a scaunului din dreapta. vorba aia, am carat canapele, dulapuri de 2 metri si ceva cu haionul inchis...
ambele masini au puncte forte si puncte slabe si de obicei sunt opuse, ca doar de-aia sunt ambele ford. ca daca vroiau o masina cu aceleasi caracteristici ca focusul, nu ii mai ziceau Fusion ci Focus reloaded
oricum, nevoile fiecaruia decid intre Fusion sau Focus. de exemplu eu nu mi-as lua un Focus acum daca as avea ceva bani pusi deoparte. pur si simplu. mi-as lua un Fusion cu cotiera si cu trapa! si cu clima. si cu cruise control. si 4X4