Versus

Ford Focus vs Ford Fusion

Care e mai buna? Comparatii intre diverse modele/marci de autoturisme.

Re: Ford Focus vs Ford Fusion

Mesajde popa_cristian » 03 Iun 2009, 20:40

In legatura cu Fusion-ul si eu l-am ales pt.ca are o garda mai inalta merg foarte des pe munte cu ea,comparativ cu Focusul care era mai scump cu vreo 700 euro dar chel fata de Fusion care a costat 12.200 euro,varianta comfort.
Cel putin la mine in oras ,,CARANSEBES'' sunt multe Fusion. Asa ca nu va faceti probleme in legatura cu Fusion-ul.Pe curand posesori de FORD.
popa_cristian
Gold Member

Maşina: Fusion Comfort 1.4 benzina
VIN: wfouxxgaju7l70403

Mesajde catalin1972 » 12 Iun 2009, 11:27

$1 scrie:$2ine zis cu promovarea; numai in Tulcea cred ca sunt vreo 10, dar pe forum numai vreo 2.

Ai dreptate , sint multe ! Unul m-a lovit pe mine acum 2 luni... :D
Eu initial am vrut sa-mi iau Fusion nou in principal datorita garzii la sol dar apoi m-a vrajit Focusul Break cu spatiul din portbagaj .(din pacate la Focus n-au fost bani decit de unul sh ).Focusul puncteaza si la aspectul estetic ! :)
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde david06083 » 24 Iun 2009, 08:57

Focus NU as lua nici batut! =D>
david06083
Incepator

Maşina: HULK - Ford Fusion 2007 1.4l 80 cp
VIN: 1j112n3in3nn3jnj2

Mesajde Ksp3r » 25 Iun 2009, 13:45

$1 scrie:$2ocus NU as lua nici batut! =D>

De ce? Argumente? Eu sunt mai mult decat multumit de FF1 meu, chiar daca e la mana a doua. FF2 arata mai bine decat al meu, dar cred ca fata de fusion si FF1 arata mai bine (parere personala, gusturile nu se discuta :D ). La interior, ca si la exterior, Fusion da o impresie de brut, netaiat, nefinisat, caracteristica suv-urilor, fapt ce m-a facut sa mi-l inchipui mult mai mare pana sa-l vad in realitate.

Cum zice majoritatea, diferenta e de ce iti trebuie. Io la 20 de ani imi trebuie motor de 2.. nu trage el sa rupa gura targului da o mai scap fara sa vreau peste 180 (pe autostrazile din cehia.. prin romania trec de 90 din cand in cand :D ). Da si consuma.. intre 7 si 11. un amic de-al meu si-a luat fusion 1.4 motorina si ii consuma 4 litrii. si ii si placea. e din 2007, dar a zis ca s-a chinuit sa treaca acu de 165. sa nu vorbim de demaraj.

Parerea mea :-"
Ford Focus Hatchback, 5 usi, 2.0 16V 131hp, '99 --=="El Magnifico"==--
Dacia 1310, '91 --=="Veta"==--
Ksp3r
Incepator

Maşina: Ford Focus Hatchback, 5 usi, 2.0 16V 131hp, '99 --=="El Magnifico"==--

Mesajde shine » 25 Iun 2009, 14:50

care e diferenta dintre Fusion si Focus la interior? ca practic doar asta vezi tu din masina, nu? :D
cred ca diferenta e facuta de garda la sol - in favoarea Fusionului, si aspectul de masina de cursa ( :-t ) la Focus. au cam aceleasi motorizari (benzina) si la diesel sunt motorizarile de pe Fiesta la Fusion.
ca si spatiu in portbagaj, eu zic ca e mai mult la Fusion... nu mai vb de spatiul pentru pasagerii din spate, care la Fusion stau fara nicio problema, chiar de au 1.90 si 130 de kile :)
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde DanielArdelian2 » 25 Iun 2009, 16:19

Ce are Focus peste Fusion...hmm...pai sa vedem:

- dimensiuni mai mari in toate directiile, ceea ce se traduce prin spatiu interior mai confortabil pentru pasageri (3 persoane pe bancheta din spate in Focus stau o idee mai lejer decat in Fusion)
- scaune mai mari si mai comode
- materiale interioare mai bune si mai moi
- echipare audio mai buna din fabrica, mai multe gadget-uri electronice
- faruri mai bune, cu doua becuri H1/H7 sau xenon de fabrica
- antifonare semnificativ mai buna
- vibratii de la motor si asfalt mai reduse in volan, pedale, scaune (NVH)
- suspensie care se comporta incomparabil mai bine pe denivelari
- suspensie independenta pe spate, tinuta de drum exemplara
- senzatia de siguranta la volan la viteze mari (peste 100 Km/h)
- motorizari mai variate si mai serioase (1.6 Ti-VCT, 2.0i, 2.0 TDCi, 1.6 TDCi 110CP)
- climatizarea pe Focus este mai eficienta ca pe Fiesta/Fusion
- spatiul in portbagaj la Focus (hatch) este mai mult pe orizontala, mai accesibil, pe cand la Fusion este mai mult pe verticala deci mai greu de pus in valoare
- elemente de siguranta mai avansate
- discuri de frana pe toate rotile (toate cu facelift sau la motorizari mai puternice inainte de facelift)
- cutie de viteze mai precisa
- o gama mai variata de caroserii (hatch 3 usi, hatch 5 usi, sedan 4 usi, break 5 usi).

Ce are Fusion peste Focus:
- dimensiunile mai mici pot fi considerate un avantaj pentru cine prefera o masina mai mica pentru oras
- garda la sol mai inalta
- pretul de achizitie
- motorizarea economica 1.4 TDCi
- pretul de achizitie mai mic
- banuiesc ca si costurile de intretinere (asigurari, revizii, consumabile si piese de schimb) sunt mai mici; Oricum, in mod cert un set de cauciucuri de Fusion (probabil pe 15") va costa mai putin decat un set de Focus (probabil pe 16").

Pentru mine personal, trecerea de la Fiesta la Mondeo mi-a demonstrat ca avantajul dimensiunilor mai mici la o masina de oras nu-i o treaba chiar atat de importanta cum credeam, in prea putine situatii practice mi-a parut rau dupa dimensiunile Fiestei, dar in fiecare minut petrecut in Mondeo am apreciat scaunele mai mari. E adevarat, cu Mondeo nu prea mai gasesc loc sa opresc fix in fata magazinului, mai trebuie sa merg cateodata si 200 de metri pe jos.

shine,
Desi seamana pe hartie, motorizarile de 1.6 de pe Fusion/Fiesta si Focus sunt totusi diferite.
Si sa nu uitam totusi ca Ford zice despre Fusion ca ar fi un UAV (Urban Activity Vehicle, whatever that means), mai mult o masinuta de oras...
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde marius_2611 » 25 Iun 2009, 16:28

Nu stiu de ce trebuie sa fie un versus intre cele doua. e clar: fiecare isi alege dupa criteriile pe care el le considera prioritare. ca e design (care oricum e subiectiv), garda la sol, la ce vrei s-o folosesti etc.
Eu am focus2, socrul meu fusion asa ca le-am testat pe amandoua si am fost multumit. cu fusionul la munte, cu focusul prin tara. poate intr-un oras ca bucurestiul fusionul are un atu in materie da parcari, borduri etc.
Acum, strict subiectiv, cand am intrat in posesia focusului am simtit un upgrade fata de fusion (dotari sensibil la fel), dar repet strict subiectiv.
Pana la urma nu sunt din aceeasi clasa asa ca nu ar trebui "versusate". Atunci de ce nu facem un topic fiesta VS mondeo, kuga vs transit :)) etc....
Munca la romani.........mai bine putin si prost decat mult si fara rost (persoanele de fata se exclud) :)
marius_2611
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1.6TDCI, 90CP, Trendline Collection, 2007

Mesajde mircea george » 25 Iun 2009, 16:52

Sa nu uitam ca Ford nu a ascuns niciodata faptul ca Fusion e un model derivat din Fiesta si construit pe platforma tehnica a modelului de clasa mica, deci mostenitor al bagajului tehnic mai "slabut" al Fiestei spre deosebire de Focus care, mai ales in ultimii ani la presiunea pietei, e mult mai elaborat dpdv tehnic (motorizari, suspensii, etc) si al dotarilor; omologul lui Fusion in clasa compacta e C-MAX care e construit pe platforma de Focus; mie personal nu mi-e inca destul de clar daca S-MAX e mai inrudit cu Mondeo decit Galaxy...
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde shine » 25 Iun 2009, 17:10

oricum eu nu cred ca Fusionul si Focusul au acelasi segment de piata, chiar nu cred ca sunt din aceeasi clasa (corectati-ma daca gresesc).

in ceea ce priveste spatiul de pe bancheta din spate, e posibil ca 3 insi sa stea un pic mai inghesuiti (nu am comparat latimea la Fusion cu cea de la Focus, dar cu siguranta mult mai confortabil se vor simti in partea de sus - ma refer la cap. cei de la geam in Focus intotdeauna se vor atinge ba de plafon, pa de usa, ba de geam, pe cand la Fusion nu exista problema asta.

Focusul are intr-adevar mai mutle gadgeturi, mai mult confort (din punct de vedere al unor elemente (cotiera, pentru care tanjesc in fiecare zi). pe de alta parte, eu sunt foarte multumit de pozitia scaunului de la Fusion. si la lumina cred ca e mai bun focusul. nu am mers cu focus noaptea, dar mai prost ca la Fusion nu are cum sa fie :D . la asta cu suspensia nu stiu ce sa zic, nu stiu care e principiul de functionare si nici nu ma intereseaza atata timp cat mie mi se pare ca e totul ok cu masina mea :D . in ceea ce priveste senzatia de siguranta la volan peste 100 km/h, nu stiu daca pot fi de acord cu tine. am mers cu 160 pe autostrada si nu mi s-a parut ca e un cal naravas scapat de sub control. oricum eu sunt de parere ca ce e peste 140 km/h nici mama lu` airbag si a lu` ESP, TCS si alte initiale de-astea nu te mai poate scapa. iarasi cu spatiul din portbagaj, sunt dezavantaje dar si multe avantaje. pragul acela de la focus te ajuta doar la primii 10 cm, jos, apoi e similar. insa nimic nu poate fi mai tare decat rabatarea atat de dragalasa a banchetei si a scaunului din dreapta. vorba aia, am carat canapele, dulapuri de 2 metri si ceva cu haionul inchis...

ambele masini au puncte forte si puncte slabe si de obicei sunt opuse, ca doar de-aia sunt ambele ford. ca daca vroiau o masina cu aceleasi caracteristici ca focusul, nu ii mai ziceau Fusion ci Focus reloaded :)

oricum, nevoile fiecaruia decid intre Fusion sau Focus. de exemplu eu nu mi-as lua un Focus acum daca as avea ceva bani pusi deoparte. pur si simplu. mi-as lua un Fusion cu cotiera si cu trapa! si cu clima. si cu cruise control. si 4X4 :)
shine
Membru reincarnat

Mesajde DanielArdelian2 » 25 Iun 2009, 19:21

Intr-adevar, cele doua masini fac parte din clase diferite, Fusion fiind un supermini, iar Focus o compacta. Ceea ce multa lume scapa din vedere este faptul ca o clasa mai mare nu inseamna doar fier mai mult.

Senzatia cu viteza este cam in felul urmator: eu in Focus la 100 Km/h ma simt ca in Fusion la 70 Km/h. Vorbesc in cunostinta de cauza, le-am incercat pe amandoua. Asa ca desi Fusionul merge si cu 160 Km/h, dupa vreo cateva ore de mers la 120 Km/h pe autostrada, in Focus vei fi mai odihnit. Treaba asta se intampla deoarece la Focus habitaclul este mai bine izolat fata de drum, prin suspensii, modul in care motorul este fixat de caroserie si diverse alte componente pentru imbunatatirea NVH (Noise, Vibration and Harshness).

Spatiul la cap in Focus este mai mare decat pare pentru ca fundul iti sta mai jos.

Daca ai de carat frecvent canapele si dulapuri de 2 metri, atunci Fusion este clar varianta preferata. Dar ca masina de familie, raman la parerea ca o compacta ofera totusi un raport confort / pret mai bun. Iar cand ai nevoie de carat dulapuri, inchiriezi o duba din ziar de la Mica Publicitate.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde AdiC » 25 Iun 2009, 21:50

Cam care mai sunt preturile la cele doua modele de cand cu..... criza?

Nu ma trimiteti la preturile de catalog de pe site ;)
2008 Ford Fusion 1.4 TDCi
AdiC

Maşina: Ford
VIN: WF0UXXGAJU8G73542

Mesajde shine » 25 Iun 2009, 23:02

Daniel, auzi, ia fugi de-aici nene, ca mata ai Mondeo, de ce imi faci Fusionu` de ras :D

raman insa la parerea mea ca la cap stai mai frumos in spatele Fusionului. :D in rest... ai si tu dreptate.
de fapt te mai corectez la ceva. daca ai mobila de carat, iti iei un mustang :D
shine
Membru reincarnat

Mesajde Cornel001 » 26 Iun 2009, 23:29

$1 scrie:$2ei de la geam in Focus intotdeauna se vor atinge ba de plafon, pa de usa, ba de geam, pe cand la Fusion nu exista problema asta.

m-ai spart. de restu nu mai comentez.

cred ca se poate pune cotiera pe fusion.
voie buna.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde toxicristi » 28 Iun 2009, 09:56

Cand ma uit la gama de modele Ford din 2009, lui Fusion nu i-ar strica un facelift :D

In rest, eu nu vad niciun versus intre cele doua modele. Au abordari diferite, scopuri diferite, target diferit.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde marius_2611 » 29 Iun 2009, 09:17

$1 scrie:$2In rest, eu nu vad niciun versus intre cele doua modele. Au abordari diferite, scopuri diferite, target diferit.

q.e.d.

de ce mai comentam? :-??
Munca la romani.........mai bine putin si prost decat mult si fara rost (persoanele de fata se exclud) :)
marius_2611
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1.6TDCI, 90CP, Trendline Collection, 2007

Mesajde shine » 29 Iun 2009, 10:30

Pai poate poate ii facem pe inginerii de la Ford sa mai aduca unele imbunatatiri: La Focus o garda mai mare, la Fusion mai putin zgomot.

Cristi, cica se pregateste sa vina un nou Fusion - B MAX. tot cu kineticdesgin, bla bla...
shine
Membru reincarnat

Anterior

Înapoi la Versus