Care e mai buna? Comparatii intre diverse modele/marci de autoturisme.
03 Iun 2010, 00:20
buna ! am de ales intre 2 benzinare din acelasi an 2008. ford mondeo si Chevrolet Cruze . putere 145 mondeo 141 Cruze . consum mediu: mondeo (M) 7,9% cruze (C) 7.8% . dotari trend. pret aproximativ 10000 eu . este negociabil. va rog avantaje , dezavantaje, sfaturi etc. multumesc!
03 Iun 2010, 07:40
Pai in primul rand Mondeo este o berlina din clasa medie care este facuta sa se bata cu Passatul, Avensis, Insignia, Mazda 6 etc. si o face mai mult decat onorabil. Cruze (pe langa faptul ca Chevrolet are ceva probleme financiare iar alte masini vandute in Europa sunt niste Daewoo-uri cu sigla americana foarte dubioase vezi Kalos, Aveo, Spark) este o compacta care concureaza cu Octavia, Fluence, Focus sedan. Presa auto a avut o parere buna despre Cruze dar mai au de munca pana sa detroneze Golf-ul Astra si Focusul.
Parerea mea este ca daca o tura cu Mondeo nu o sa mai vrei sa auzi de Cruze.
03 Iun 2010, 15:00
Daca inteleg eu bine genealogia acestui model, Cruze este o ruda foarte apropiata a lui Opel Astra.
Mondeo este o masina cu o clasa mai sus si asta se va vedea peste tot: antifonare, confort, stabilitate, tinuta de drum, etc, etc. Ca si calitate, nu are ce discuta cu Cruze.
Cruze: 4.60 x 1.79 metri.
Mondeo sedan: 4.85 x 1.89 metri
In trafic urban, diferenta de dimensiuni se va vedea imediat, in favoarea lui Cruze.
In trafic extraurban, diferenta de clasa se va vedea imediat, in favoarea lui Mondeo.
Nu ai spus cat e pretul la Cruze. Daca e tot pe la 10.000 EUR este destul de supra-evaluat.
Eu personal nu mi-as lua niciodata un Daewoo (pardon, Chevrolet).
Daca as fi in cautarea unei masini de acest tip, compacta dar incapatoare, mai degraba as lua asa:
- Megane sedan, ca varianta low-cost, daca banii sunt pe primul loc
- Focus 2 sedan, cel mai bun compromis pret-calitate
- Skoda Octavia 2, mai buna dar mai scumpa
03 Iun 2010, 16:00
Ultima oară modificat de
requiem pe 03 Iun 2010, 16:06, modificat 1 dată în total.
Motiv: modificat ici-colea
03 Iun 2010, 16:56
Ca si confort, placere de a conduce extra-urban, design si "prezenta scenica", evident ca nici una dintre celelalte masini despre care s-a discutat pana acum nu bate Mondeo.
Octavia 2 si celelalte ti le-am prezentat ca alternative mai bune la Cruze, adica masini bune, incapatoare, dar de dimensiuni mai compacte decat Mondeo.
03 Iun 2010, 22:09
multumesc! acum intreb: consum? intretinere? fiabilitate? ce am mai citit pe diferite forumuri , cam totul e in favoarea fordului. pe doi : octavia, trei : cruze. mai apare si megan. doar in putine topicuri, octavia e considerata mai buna. pareri bune si megan. dar eu cum sunt fan vrea, de fapt o certificare a alegerii pe care o fac. multumesc pt orice sfat!
Mod edit:
Sfat: Nu mai citati mesajul imediat anterior. Cu placere.