de ionut vasile » 28 Aug 2011, 18:35
Salutam
Interesanta discutia , noi aici vorbim de puterea pus jos la roata nu ce scrie in talon inmultit cu 1.36 !
Sunt curios cati ati condus Passat ultimul model cu motor 1.6 tdi de 105 cp ...? eu da si pot spune linistit ca si un logan de 1.6 16 valve il face fara drept de apel . Asta in practica vorbind ...incat am vrut sa-i dau foc ..noroc ca este masina firmei si am avut o retinere . Passatul de care vorbiti , cel de 105 cp poate fi facut usor de un focus de 1.6 benzina daca si soferul vrea . daca nu, nu al face ! Vorbesc din practica si testat pe fostul meu Focus . Diferentele de cuplu obtinute de passat la turatii mai joase , ajutat de intercooler si turbina se duc repede atunci cand turezi un benzinar peste 3000 si terminand 6500-7000 rot/min . Passatul este o masina grea si zgomotoasa pana la tdi-ul de acum iar focusul este usoara , stabila cu o directie superba si foarte precisa . Am de servici passat 2007 2.0 tdi si 140 cp cu celebrul motor BKP si stiu ce poate un Passat . Am condus si Passatul nou cu 2.0 tdi si padele , cutie DSG si tot nu ma impresioneaza ca forta , cuplu , demaraj si confort asa cum o face un Mondeo diesel de 2.0
Pacat ca nu mai am acel focus de 1.6 benzina ca sa pot demonstra suprematia lui in fata tractorului numit Passat de 1.9 tdi . Din cifre nu se poate dar din practica ...sigur! Si Opel vectra de 1.8 benzina are 150 de cp dar numai pe hartie ..restul este comercial !
Ps. diferenta exista..... la consum ...evident .
Scuza de off topic .
Daca ar fi dupa mine as prefera oricand benzina sau benzina cu turbo , dar daca benzina nu curge la robinetul din bucatarie ,atunci sa fie tractor 2.0 tdci .
Cu respect D-lor
Suzuki SX4
Tourneo Connect