Spre marea mea uimire, am avut rabdare sa citesc TOT topicul.
Cateva pareri/adugari/rectificari:
- Skoda Octavia 2 NU este sedan, este un HATCHBACK cu aspect de sedan. (o struto-camila neinteleasa de mine).
- Plasticele de pe usi nu ma deranjeaza ca sunt de cea mai oribila calitate ci faptul ca scartaie de-mi vine sa le dau foc (am un amic care are SO2 cu facelift si nu sunt nici aia prea grozavi la capitolul plastice interioare).
- Focus 2008 a venit echipat pe cele cu jante cu Continental Sport Contact 2, o anvelopa de care eu personal sunt super de multumit. In concediu i-am testat putin limitele masinii pe serpentine si o singura data a fugit de cur dar nu spectaculos (oribile cand temperatura scade sub 10 grade dar am setul de anv. de iarna).
- Ford Focus 1.6 benzina 100CP vs. SO2 1.6 benzina 102CP (8V daca nu ma insel) ... la insistente repetate ale posesorului de O2 .... nu a reusit in 3 incercari sa ma depaseasca la "liniuta".
- Console centrare si ceasuri placute la ambele marci ... in functie de gustul fiecaruia, ceva mai calitativ bordul la skoda parca, in schimb o imbinare incredibil de dubioasa de materiale la Skoda (plastic, apoi textil apoi iara plastic apoi plastic cu textil lipit pe el ....).
- DSG are fi Focus de ceva vreme ... doar pe 2.0TDCI ... dar are ... se numeste Powershift.
Nu inteleg un lucru. Lumea tot zice ... ca fordu nu vinde decat din cauza reducerilor si a promovarii. Foarte frumos! Bravo lor. Acesta este anul de sufocare cu reclame pentru masina poporului ... eu personal fiind scarbit de reclamele alea cu 17euro pe nush ce perioada pentru Octavia. Sa va vedea la vanzari.
Amicul care si-a cumparat Octavia acum 3-4 luni (20.700euro - 1.9 T(ractor)DI + clima dubla + oglinda heliomata + oglinzi ext. heliomate + DSG + mici chestii) e super incantat desi il mai apuca gandurile ca nu si-a luat E-Klasse de a iesit din productie la 26.000euro sau zice cu gura lui ca NU isi merita banii. La reduceri Skoda se tin tari ... abia acum au mai adus si ei spre 2000euro reducerile pentru ca pana acum iti dadeau cu FLIT ... de mureai de nervi, parca erai ultimu sclav cand te rugai de ei sa mai lase la pret. NU accept aici motivatii de genul ... "domne Skoda e masina" !!!
Pretul este intr-adevar un factor decisiv pentru achizitia unei masini. Mai ales in Romania (nu rromania cum va place sa va alintati).
Am optat initial pentru KIA C'eed dupa care eram topit (PRO C'eed) mai exact. Cu aproape 4000 era mai ieftina cea caer o vroiam decat focusul de acum pe care am dat 14.480 anul trecut (altii au dat 16000 pe aceiasi masina). Am analizat foarte bine ... si mi-am dat seama ca e un produs bun KIA dar are ceva probleme si totusi ... cate KIA modele anterioare lui C'eed (in-afara de KIA RIO) mai umbla pe strazi.
1. Skoda Octabia este un produs foarte bun, recunosc, mai bun decat focusul, dar nu este diferenta de la cer la pamant cum ar zice unii.
2. Skoda Octavia este pentru mine, produsul taranului complexat (nu va atacati ... eu am multe expresii similare in repertoriu si nu le zic cu rautate ci sunt doar pareri) care nu a avut niciodata bani de masina poporului si si-a luat-o ca "e ca pasatu" sau "arata ca pasatu". TOTAL GRESIT.
Cu siguranta m-am pierdut in firul povestirilor dar sunt extrem de obosit.