Versus

Golf VI vs concurenta.Focus invingator la stabilitate

Care e mai buna? Comparatii intre diverse modele/marci de autoturisme.

Re: Golf VI vs concurenta.Focus invingator la stabilitate

Mesajde Mihai L » 02 Iun 2009, 09:52

@edit: Sa inteleg ca daca Avensis este mai bine finisat ai vrea sa-l conduci in aceste conditii? :D
Ai uitat de pret: daca Focus ar fi la acelasi pret cu Octavia, ti-as intelege problema, dar nu sunt. Si nu uita alta chestie: fiecare producator gandeste o masina pentru un public tinta. Hai sa ne gandim ce s-ar intampla daca ar iesi Loganul de acum cu interior din piele, cu instalatie audio de 10.000 EUR si motor de 280 CP (pretul fiind undeva la 40.000 EUR).
Crezi ca s-ar vinde vreodata? =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde edit » 02 Iun 2009, 10:03

$1 scrie:$2ai m-am saturat sa tot repeti unele chestii unde ti s-a mai explicat ca nu zboara cum zici tu. Chiar daca la altele posibil sa ai dreptate.

pai mi-ai spus ca la tine nu se plimba mocheta prin portabaj si ca este decupata respectand forma portbagajului . f bine si f adevarat. la mine nu e asa si daca verificam la o intalnire a forumului poate ajungem la concluzia ca sunt mai multi in situatia mea ceea ce genereaza o veridicitate a spuselor mele. comparativ cu alte modele de masini, se poate spune ca la focus, mocheta este decupata prost deseori si se plimba prin portbagaj in comparatie cu mocheta altor masini ce vine frumos pusa intr-un canal de cativa mm, are o sina de plastic ce o tine fixa samd.
la tine se ard becurile mai rar, la altii mai des. stai sa ti se arda un bec si sa mergi 100 de km pe polei ce aparea in fata ta cand nu te asteptai si sa fie si intuneric afara cum am patit eu de craciun intre vaslui si tecuci sa vezi atunci ce injuri. apoi drumul a continuat spre bucuresti cu mazga si sarea mizerie de la masinile din fata, farul ala care functiona devenise chior(noroc ca mai aveam proiectoarele din bara) si la fiecare 50 de km ma opream sa le spal pt a putea continua drumul. daca era o femeie in locul meu si patea acest lucru , probabil nu avea curaj sa continue drumul asa si se oprea la un hotel si pierdea niste bani si timp. toate astea pt un amarat de bec de 10ron care se arde cand ai nevoie mai mare de el.

@mihai L
nu mi-ar placea ca merg cu avensis in halul ala. insa atat eu cat si soferul respectiv am fortat in curba respectiva si in mod normal nu aveam motive sa o fac pt ca fiecare din noi a riscat acolo. nevasta-mea s-a trezit din somn iar bagajele au inceput sa se plimbe prin portbagaj. in mod normal , nu ai nevoie de astfel de manevre. daca mai ai si un copil in masina... practic diferenta intre avensis si focus la tinuta de drum devine 0 daca nu mergi ca un "racer". daca ai alte prioritati la o masina si alegi sa platesti in plus pt aceastea, cu siguranta iti recuperezi investitia la revanzare si poate chiar si ceva in plus.
Ultima oară modificat de edit pe 02 Iun 2009, 10:12, modificat de 2 ori în total.
AM AVUT Ford Focus 2 trend collection
edit
1nsane Member

Maşina: BMW 520xD G30

Mesajde Mihai L » 02 Iun 2009, 10:06

Ai dreaq astia de la Ford, ce becuri proaste fac... =))
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde edit » 02 Iun 2009, 10:11

$1 scrie:$2i dreaq astia de la Ford, ce becuri proaste fac... =))

mihai, s-a intamplat o data. poate a mai patit si altcineva dar nu a povestit sau poate vei pati tu si atunci vei vedea lucrurile un pic diferit.

@cornel, ce lucruri mai zboara altfel de cum spun eu?

repet, eu cred ca critic focusul cel mai mult aici pe forum insa, am spus de numeroase ori ca sunt multumit de masina. m-am obisnuit cu aceste mici neajunsuri si in situatia in care sunt acum , tot ceea ce ma intereseaza la aceasta masina este sa fie fiabila acolo unde conteaza. ca si fapt divers, vreau sa o conving pe soacra-mea sa-si ia o fiesta (ea are toyota yaris in cap) si ford nu a palit deloc in fata mea acolo unde ma intereseaza mai mult.
Ultima oară modificat de edit pe 02 Iun 2009, 10:16, modificat 1 dată în total.
edit
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 02 Iun 2009, 10:13

Mi s-a ars si mie cel de faza scurta dupa aproape 3 ani si le-am schimbat pe amandoua.
Ce este asa de ciudat sa schimbi un bec? Parca vorbim de motoare... =))
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde ovibc » 02 Iun 2009, 10:16

va incadrati in grupa unui coleg, care odata spunea ca trebuie sa bage masina in service ca s-a ars un bec :)
Furibund pe sosea inseamna uneori muribund la spital

Ford Mondeo MK5 2.0 Hybrid Vignale
ovibc
Gold Member

Maşina: Mondeo MK5 2.0 Hybrid Vignale

Mesajde edit » 02 Iun 2009, 10:18

nu este nimic ciudat sa schimbi un bec insa am explicat cand mi s-a ars mie becul si in ce conditii am circulat dupa si bineinteles ca nu aveam un bec de rezerva la mine. nu va prefaceti ca nu intelegeti.

si apoi Mihai, eu nu vorbeam doar de motoare. o masina nu consta doar intr-un motor. in fond, adunand si facand o medie, focus nu sta bine nici acolo. ok, am acceptat pt a-l multumi pe maxy ca 2.0tdci este mai bun ca altele de la concurenta insa diferentele sunt mici pt a conta in a alege o masina. cine dracu pe lumea asta simte si considera necesar ca atunci cand merge cu masina, 2.0tdci sa puna doua masini lungime de la 100 la 180 fata de alte motoare?
edit
1nsane Member

Mesajde bogda1313 » 02 Iun 2009, 10:32

Dupa mine doua lucruri sunt extrem de clare:

1. Focus este mult peste Octavia la tinuta de drum
2. Octavia este mult peste Focus la calitatea fabricatiei in interior (materiale, imbinari etc), indiferent de versiunea de echipare.

In rest, discutiile astea pot merge la infinit fara nici un rezultat.
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde Mihai L » 02 Iun 2009, 10:49

@edit:
Eu ma refeream la faptul ca un amarat de bec nu e o problema; daca imi spuneai ca ai fi schimbat 3 motoare in garantie atunci da, era o problema. Faptul ca tu nu aveai bec de schimb eu as spune ca e vina ta.
Pe de alta parte, motorul care se pune pe o masina este gandit sa poata fi si stapanit...
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Maxy » 02 Iun 2009, 13:01

Aici nu vreau sa comentez insa poate din cauza ca masina mea o fi Titanium, va dau cuvantul meu de onoare ca am un posesor de Audi S5 care s-a urcat la mine in masina si omul a zis ca a ramas uimit de materialele care erau inauntru(toata lumea ramane uimita de faptul ca insertiile de aluminiu chiar sunt... aluminiu si nu plastic vopsit) Nu vreau sa zic ca Focus rulez restul sucks insa am ocazia tot timpul sa compar Focusul cu alte masini de aceeasi clasa si ma uimeste prin multe chestii... Ca are chestii cretine printr-o conceptie proprier gen cel mai cretin sistem din lume de a deschide capota? Sau alte maruntisuri... astea sunt cam la orice marca.
I Felt The Difference
Maxy
Gold Member

Maşina: ex Ford Focus Titanium fl 2.0 TDCi 2008

Mesajde bogda1313 » 02 Iun 2009, 13:11

Daca ala e aluminiu eu il mananc :D. E un plastic vopsit ca la majoritatea masinilor. Am spus ce-am spus mai sus fiindca m-am suit intr-un Titanium tocmai pentru a vedea diferentele de calitate - n-am vazut niciuna fata de masina mea.
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
bogda1313

Mesajde Maxy » 02 Iun 2009, 13:53

In cazul asta o fi o chestie de gust, eu in versiunea de varf a Focuslui nu vad interiorului Octaviei mai calitativ. In legatura cu aluminiu... ma pui sa il scot :P
I Felt The Difference
Maxy
Gold Member

Mesajde clubkia » 02 Iun 2009, 16:46

da, varianta titanium de la focus si mondeo sunt excelente. eu am la firma cativa mondei titanium si nu am ce sa le cer.... interiorul este lux. nici la focus nu-i departe.
in alta ordine de idei, nu stiu dc se compara octavia cu focus cand ar trebui comparata cu mondeo.... si unde mondeo castiga parerea mea...
clubkia
Ford Freak

Maşina: Kia Proceed 1.6 126cp

Mesajde BogdanFSB » 02 Iun 2009, 16:56

clubkia...mare adevar graiesti...pacat ca altii nu vor sa inteleaga
sa intelega ma, ca este in clasa compacta dar totusi peste focus si chiar mai mult, poate fi comparat cu mondeo in raport de calitate...ma
Ultima oară modificat de BogdanFSB pe 02 Iun 2009, 17:05, modificat 1 dată în total.
BogdanFSB
Moderator

Maşina: Renault Kadjar Intense EDC

Mesajde Cornel001 » 02 Iun 2009, 16:59

Ce sa inteleaga ma ? Ca la gama de preturi , motorizari si dotari, e in clasa compacta, chiar daca tinde spre cea medie ?
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde edit » 05 Iun 2009, 11:57

statistica JD Power ce analizeaza fiabilitatea masinilor in Marea Britanie
Fişiere ataşate
75881243591.jpg
edit
1nsane Member

Mesajde Maxy » 05 Iun 2009, 12:29

Frantujii la baie... interesanta totusi pozitia Golfului in comparatie cu cea a Leonului. Focusul a iesit rezon chiar in fata Bmw-ului seria 1. Nice :D
I Felt The Difference
Maxy
Gold Member

Mesajde Cornel001 » 05 Iun 2009, 12:30

De fapt e egal cu X3. Ce masini tari avem nene.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde edit » 05 Iun 2009, 12:54

japonezii astia sunt dati dracului.
edit
1nsane Member

Mesajde bogda1313 » 05 Iun 2009, 13:36

Dar nu zice nimeni nimic de Octavia :p ?
bogda1313

Mesajde mircea george » 05 Iun 2009, 13:52

$1 scrie:$2tatistica JD Power ce analizeaza fiabilitatea masinilor in Marea Britanie

Din cite stiu eu JDPower realizeaza statistici cu gradul de satisfactie al posesorilor (soferilor) de autoturisme fata de masinile lor si nu fiabilitatea masinilor; eu unul nu am incredere in astfel de institutii si demersuri (vezi si EURONCAP) si mai ales in rezultate; acum 2 ani am citit acelasi lucru (aproape identic) cu privire la piata germana, in frunte fiind - ghiciti ce - toate marcile japoneze dar ghinionul a facut ca eu sa ma fi intors din DE de citeva saptamini si pot sa jur ca m-am cam chinuit sa vad pe strada (oras sau autobahn) si alta marca decit cele nemtesti, cu alte cuvinte nu vedeai decit BMW, AUDI, VW, FORD, OPEL, MERC si extrem de rar SEAT si SKODA, despre japoneze nici vorba... asa ca eu unul nu mai iau de bune nici un fel de statistici auto decit cele referitoare la vinzari.
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde edit » 05 Iun 2009, 14:03

e o statistics exprimta in procente si nu in valori absolute deci, numarul total de masini dintr-o anumita marca nu au cum sa influenteze decisiv clasamentul.
edit
1nsane Member

Mesajde valifocus » 06 Iun 2009, 07:51

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2tatistica JD Power ce analizeaza fiabilitatea masinilor in Marea Britanie

Din cite stiu eu JDPower realizeaza statistici cu gradul de satisfactie al posesorilor (soferilor) de autoturisme fata de masinile lor si nu fiabilitatea masinilor; eu unul nu am incredere in astfel de institutii si demersuri (vezi si EURONCAP) si mai ales in rezultate; acum 2 ani am citit acelasi lucru (aproape identic) cu privire la piata germana, in frunte fiind - ghiciti ce - toate marcile japoneze dar ghinionul a facut ca eu sa ma fi intors din DE de citeva saptamini si pot sa jur ca m-am cam chinuit sa vad pe strada (oras sau autobahn) si alta marca decit cele nemtesti, cu alte cuvinte nu vedeai decit BMW, AUDI, VW, FORD, OPEL, MERC si extrem de rar SEAT si SKODA, despre japoneze nici vorba... asa ca eu unul nu mai iau de bune nici un fel de statistici auto decit cele referitoare la vinzari.

Pe de alta parte, daca te raportezi la statistici privind vanzarile, niciodata Mercedes nu o sa fie peste Opel, spre exemplu.
In legatura cu JD Power, imi este greu sa imi imaginez cum un posesor de Yaris poate sa fie mai multumit de masina proprie decat un posesor de S-Klasse; totusi, in privinta fiabilitatii, sunt de acord cu japonezele.
FOCUS hatch 1.6 16v dec. 2000, zetec-s, motor tip FYDA
valifocus
Ford Freak

Maşina: Focus 1.6 100CP

Mesajde edit » 07 Iun 2009, 13:14

$1 scrie:$2 imi este greu sa imi imaginez cum un posesor de Yaris poate sa fie mai multumit de masina proprie decat un posesor de S-Klasse; totusi, in privinta fiabilitatii, sunt de acord cu japonezele.

ba chiar este f simplu de imaginat.
un posesor de yaris daca are o scurgere mica de ulei la motor sau i se mai arde un bec va fi extrem de satisfacut ca i se invarte roata la masina. posesorului de S klasse daca i se strica scaunele ventilate , va injura si blestema spunand ca ce prost este el ca a dat 100k euro si nu si-a ascultat vecinul ce are lexus LS sau seria 7 sau A8 si merge perfect si dupa 100k km
edit
1nsane Member

Mesajde edit » 10 Aug 2009, 21:46

conducand un amarat de megane 1.5 dci cu 80 cp si 150.000km si sarind cand in focus cand in megane imi dau seama inca o data ca focusul este slab.
motorul 1.5dci cu toate ca are de 4 ori mai multi kilometri si a fost batjocorita ca o femeie de centura este mut mai silentios la exterior. la interiorul masinii, sunetul de diesel este imperceptibil comparativ cu ceea ce se intampla cu 1.6tdci.
cutia este mult mai bine etajata la megane cu treptele mai scurte astfel incat in oras nu ai nevoie sa turezi tare masina inainte de a schimba in treapta superioara si nici sa retrogradezi des. etajarea inteligneta a cutiei meganului da senzatia in oras ca cele doua motorizari (1.6tdci 90 cp si 1.5dci 80cp) sunt similare. nu am experimentat extraurban insa cred ca pe megane, cutia nu-l va mai putea ajuta f mult si cei 10 cp si 35 nm in minus se vor resimti.
spatiul interior este mai mare la megane. portbagajul este bine organizat astfel incat incape in el o roata de rezerva de dimensiuni normale fara sa afecteze spatiul din portbagaj. ba chiar sub mocheta portbagajului ai si numeroase spatii de depozitare suplimentare.
senzatia generala in timpul condusului unui megane este ca mergi cu masina, la focus da o senzatie de calatorie ieftina.

ok, megane nu este fiabil si probabil este cea mai proasta masina din acest punct de vedere la clasa compacta insa atunci cand iese pe poarta fabricii este mult mai "masina" in comparatie cu focusul.

noi inca stam bine pe curbe si avem o fiabilitate peste medie la componentele de baza ale masinii. vedem cu ce va veni in plus focus 3 fata de generatia actuala.
edit
1nsane Member

Mesajde ionutz » 10 Aug 2009, 22:06

OT: Cum se prezinta interiorul la megane? am un coleg care are un meganesedandoi cu 40.000 si absolut toate plasticele din interior care initial erau bej si placute la atingere sunt acum maro sau se cojesc.
Parcul meu auto: Mondeo mk5 2.0 TDCi AWD; Escort XR3i Cabrio 130cp; Consul 2300V6; Sierra RS Cosworth 4x4; Scorpio 24v Cosworth Ultima; Fiesta RS1800; Escort RSturbo; Puma 1.7 VCT; Fiesta mk1 0.9 - Albalux
ionutz

Maşina: Ford
VIN: WF0EXXGBBEAA11103

Mesajde edit » 10 Aug 2009, 22:12

se cojeste tot la interior. si frate-miu are un megane si asa se intampla. slab de tot la acest capitol.
edit
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 10 Aug 2009, 22:12

$1 scrie:$2..
senzatia generala in timpul condusului unui megane este ca mergi cu masina, la focus da o senzatie de calatorie ieftina.

ok, megane nu este fiabil si probabil este cea mai proasta masina din acest punct de vedere la clasa compacta insa atunci cand iese pe poarta fabricii este mult mai "masina" in comparatie cu focusul.

Haide bre, ca au mai vazut si altii megane... =))
Mie nu mi s-a parut deloc peste focus, dar deloc. Si aveam senzatia ca sunt intr-o coaja.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde edit » 10 Aug 2009, 22:18

deci, cel putin la masina ce o conduc eu, trancane toate in ea la denivelari . bucsele la directie bat fier pe fier, totul pare ca se rupe in masina respectiva. o senzatie oarecum apropiata este si la megane-ul lui frate-miu atunci cand ruleaza pe drumuri proaste cu toate ca el a tinut masina din scurt. intr-adevar , focus pare ca suporta mai bine drumurile proaste.

poate nu m-am exprimat eu indeajuns de bine ca sa se inteleaga ce spun.
completez mai precis:

cu toate ca acel megane este rupt in doua, atunci cand se ruleaza pe drumuri netede ca in palma, rulajul masinii pe asfalt este unul placut, pare sanatos, este altceva, masina iti da o senzatie de confort mai accentuata, pare dintr-o clasa superioara din multe puncte de vedere in comparatie cu focusul. scaunele par a fi mai confortabile samd
cred ca e de preferat in vest un megane in fata unui focus din punctul de vedere al deplasarilor pe distante lungi, pe autostrazi etc.
edit
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 10 Aug 2009, 22:32

Noi avem o gramada de megane-uri in firma, crede-ma ca stiu despre ce vorbesc. Nu mai zic de cele folosite, unde amesteci in mamaliga cand schimbi vitezele... :D
Comparatia insa o faci cu masina ta, care nu este din cate se pare in stare buna de functionare (la fel de bine poti compara un mercedes care are motorul terminat cu o dacie 1300 in stare buna de functionare =)) )
Nu vorbim aici de garantie, de pareri, etc, dar esti printre putinii pe acest forum care se plange de o masina noua cu asemenea probleme.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Versus