De curand am un Focus 1.8 TDdi 90 CP. Poate ca nu sunt cel mai in masura sa-mi spun parerea dar o s-o fac

.
Focus:
Interiorul si exteriorul sunt placute si tineresti. Dupa multe reglaje am reusit sa gasesc o pozitie de conducere ok. Motorul este putin galagios dar trage bine, urca usor in ture (la 35oo-4ooo rpm inca are vlaga) si consuma rezonabil.
Ca si stabilitate, masina "nu misca" de pe drum. Suspensiile mi se par putin rigide pe denivelari.
Imi place cum intra in viteze, cum este etajata cutia.
Golf:
Interior si exterior deosebit de anoste si urate (parerea mea). Designul e simplu, inspira cumva masivitate.
Pozitia de conducere parca e o idee mai buna: se sta cumva mai jos, cu picioarele mai intinse. N-am condus 1.9 TDI decat 1km dar am mers mult ca pasager asa ca... motorul imi pare ca are vlaga mai mutla la turatii mici dar in turatiile superioare (peste 3ooo rpm, sa zic) nu prea mai face treaba,
Zic unii ca "VW are valoare de revanzare mai buna". Are pentru ca a costat mai mult la cumparare... proportia se pastreaza si la revanzare. E si normal.
Eu n-as plati cateva mii de euro in plus ptr Golf nou, doar pentru ca materialele interioare sunt mai bune. As lua Focus fara sa stau pe ganduri.
Oricum, e clar ca Focus si Golf sunt printre cele mai bune si mai vandute din clasa compacta.