$1 scrie:$2u prea cred ca este loc de subiectivism in problema cu fiabilitatea. Avem o "baza de studiu" destul de vasta chiar aici pe forum. E drept ca esantionul de FF2 este ceva mai mare, dar chiar si asa eu zic ca se poate trage o concluzie privind validitatea ideii ca "FF1 era muuuult mai fiabila". Nu era.
Apoi, pentru ca tu nu esti de acord cu argumentele aduse contra Mk1, te apuci si arati cu degetul ca si la FF2 sunt probleme. Apai asta nu este un argument convingator pentru fiabilitatea suprema a lui FF1 fata de FF2 (ca noi despre asta vorbeam).
Cand vine vorba de fiabilitate si JD powers este acuzat de subiectivism. Baza de studiu o vad si eu si asa mi-am facut parerea care o am. Legat de muult mai fiabila mi-am spus deja parerea ... nu exista asa ceva. Legat de simplitatea lui mk1 fata de mk2 este normala .. atat permitea tehnologia in aceasta clasa in 98, iar mk2 beneficiaza de un plus de tehnologie si teorietic ar trebui sa pastreze si calitatea si fiabilitatea pentru ca tehnologia a evoluat si in privinta fabricatiei. Normal ca arat catre mk2 pentru ca pe el il compari pe mk1.
Apoi mai avem:
Motoarele TDCI care intradevar sunt vai de mama lor dar stai sa vedem TDCI-urile ci DPF dupa ce aduna ceva km si ani belele si oricum exista deja un topic gros cu problemele cauzate de DPF. TDCI era in 2001 o tehnoligie noua asa cum in 2004 a fost DPF.
Problemele cu filtru de polen ... sunt create de posesori. Deci enormal sa curga apa in masina daca ai rupt plasticele alea, e ca si cum ai avea un geam spart si te astepti sa nu ploaie in masina. La mk2 intra apa la bujii si asta fara ca mana omului sa rupe diuzele de la spalatorul de parbriz
Probleme cu aeroterma? Care? Daca e facut un sticky acolo nu inseamna ca sunt probleme. Deasemenea aeroterma se defecteaza din cauza capacului de la filtru de polen incorect montat .. asta am lamurit-o cumva.
MAP si valva de relanti se infunda .... este boala a oricarui benzinar, ca e facut de Audi, VW sau Ford. A si deja la sectiunea mk2 sunt nenumarate probleme la benzinare ce vin aproape sigur de undeva de pe admisie, inclusiv fluctuatii ale relantiului.
Cu alternatorul ... hai sa numaram cate alternatoare au picat la mk1 si cate au picat la mk2 cu mentiunea ca in general mk1-nurile sunt de 2 ori mai vechi si au de 2 ori mai multi km(in general). Sa nu mai vb ca multi posesori de mk2 schimba acumulatorii dupa 3 ani de folosinta ... in timp ce pe mk1 prind 10 ani
Suna a conserva mk1?

Teribil de interesanta portiera de mk2 ... Nu stiu cum ai stabilit ca acel material moale si cauciucat e mai scump ca in general posesorilor de mk2 nu prea le place.
Suspensia e mai silentioasa la mk2? Deci eu nu aud suspensia lucrand in masina mea, nu am auzit-o nici in mk2 dar cred ca din cauza zgomotului la rulare care e peste mk1.
La diesel din pacate treaba e cu 2 taisuri, TDCI-ul e performant dar pretentios(inclusiv cele de dupa 2004) insa fiabilitate ca la TDDI nu o sa mai vezi la vreun diesel modern.
Rugina e intradevar o problema dar stai putin sa il vedem pe mk2 cand implineste 8-9 ani, ca la cum sare vopseaua de pe el si de la jetul de la spalatorie nu il vad bine.
In final sper sa nu se inteleaga ca sustin ideea conform careia mk1 e muuult mai fiabil ca mk2 insa lucrurile sunt mult discutabile si gradul de subiectivism poate fii ........