de marius_tsr » 06 Ian 2011, 22:19
In brosura de vinzare la Dacia Duster 4x4 scrie ca in modul 4x4 cu diferentialul central blocat poti sa mergi pina la 80 km/h, daca depasesti viteza trece in modul Auto (automatic AWD (se cupleaza transmisia catre puntea spate doar cind patineaza rotile din fata)). Cind cumperi masina, in cartea de utilizare scrie ca e doar pina la 60 km/h.
Am avut ocazia sa conduc un Duster 1.5DCi 4x4 de 110CP. Pentru o masina de categoria ei, acceleratia mi s-a parut in limitele bunului simt; la fel si stabilitatea pe drum. Legat de tractiune, in modul Auto, puntea spate nu cupleaza suficient de repede; este un timp de reactie. Nu am apucat sa o testez si in conditii de off-road. Data viitoare cind mai primesc una sper sa-mi fac timp. E bine ca are si optiunea 4x4 cu diferentialul central blocat, dar inca nu am gasit date referitor la ce diferentiale are pe fata si pe spate.
O alta remarca: masina pe care am condus-o era din decembrie 2010, cu 2000km, practic masina noua, dar avea probleme cu indicatorul de combustibil; la 10 km dupa ce fac plinul, imi arata rezervorul de jumatate. Mai merg, iar arata plin, din nou jumate, ... masina noua; no comment.