Re: Focus vs. Octavia 2 facelift
$1 scrie:$2$1 scrie:$2a,Ford creeaza dependenta.
am trait sa o aud si pe asta.
ce ne facem cu aston martin, bentley, maserati, lamborghini, porsche ?
eu m-as lipsi oricand de ford si opinia mea este ca sistemul de calitate la skoda este cu mult mai bine pus la punct fata de ford iar cand spun ford ma gandesc automat la renault.
sa luam niste chestii marunte care te terorizeaza la ford focus: becuri arse in prostie, scurgeri de ulei pe la toate racordurile de la motor, motor ce se incalzeste greu si incepe sa bage greu caldura in masina, vopsea care se exfoliaza de peste tot, lipsa unui senzor pt ocuparea scaunului dreapta fata(chiar daca pare lucru marunt, are implicatii majore), sistemul de deschidere primitiv al capotei, suspensie care trancane ca la RABA, plastice sub orice critica la interior, scaune fara strop de sustinere laterala, masina lunga dar fata spatiu interior si culmea fara spatiu si in portbagaj, mare gaselnita la gura de alimentare a rezervorului care este o tampenie, revizii scumpe la nivelul masinilor de 50.000 euro samd.
LATER EDIT: ce-i drept pe focus dai cu 2000 in minus fata de o masina compacta concurenta dar cu pretentii dar si la revanzare proportia se pastreaza. intrebarea se pune: se merita sa dai la achizitie 2000 euro in plus pt a-i recupera la revanzare?
un amic si-a cumparat in ianuarie 2004(cu 3 luni inainte de aparitia octaviei 2) o skoda octavia 1, 1.9tdi 90cp pe care a platit 17.000euro si a vandut-o in iunie 2008 cu 9500 euro , masina avand 100.000 km
eu zic ca si-a pastrat bine valoarea de revanzare tinand cont ca aparuse de mult un model cu totul nou iar masina lui era destul de primitiva atat la interior cat si la exterior. practic octavia 1 este din aceeasi era cu golf 4 si focus 1. cere tu cuiva 9500 euro pt un focus din ianuarie 2004 cu 100.000 si te scuipa lumea in ochi. daca iei 6000-7000 e bine.
@ edit,tu chiar crezi ce spui?Ai impresia ca un octavia I,din 2004 pierde mai putin la revanzare,
ca un Focus din acelasi an?Pai daca acel Focus a costat si el ~17.000e,fi convins ca si pe el vei lua ~9.000-9.500e.Asta doar in cazul in care se afla in stare buna.Poate ca tu n-ai da atat,dar sa sti ca asta este pretul.Tu chiar ai impresia ca Skoda e mai bine cotata?Skoda are cel putin la fel de multe probleme ca Ford sau poate chiar mai multe.
Totusi,de unde ai mai scos-o si pe asta,cu suspensia de Raba si motor care pierde ulei?

Daca tot te gandesti la Renault cand auzi de Ford,atunci vinde-ti Ford-ul si cumparati Reno. Atunci poate ca vei aprecia Fordul la adevarata sa valoare.
Motoarele diesel,ABSOLUT TOATE se incalzesc greu,dar asta nu este un defect.Asa e conceputa masina diesel.Daca tu ai vazut cateva Focus-uri cu becuri arse,nu inseamna ca toate au un defect de fabricatie.La orice masina se ard becurile,->becuri care se pun si pe modelele altor producatori si si acolo se ard in prostie.
Inca ceva,eu nu imi permit sa visez la masini gen Bugatti,Lamborghini,Bentley.Eu fac parte din categoria sociala "muritor de rand".De ce ai impresia ca nu poti face pasiune ptr. Ford?Tu esti mai rau decat unii de pe VWforum,unde poate ca mai inteleg o astfel de replica.Decat pasionat
de o masina poreclita "manelar's mobile" cu majoritatea posesoriilor inculti si increzuti si nepriceputi si incapatanati,(si masina de o calitate indoielnica)mai bine pasionat de o masina frumoasa si cinstita pe care in mijlocul 'prunei albastre' se afla numele unui domn ptr. care am doar cuvinte de lauda,pe nume HENRY FORD.
Partea cu materialele din interior si alte afirmatii nefondate din partea ta,cred ca ma abtin sa le mai comentez,ca se vede ca nu te pricepi.

Ah,..tu chiar crezi ca recuperezi acei 2.000e in +,pe care ii dai la cumparare?O masina de 17.000e o vinzi dupa 100.000km cu vreo 9.500e si una,care a costat 15.000e o vei vinde cu 7.500 sau chiar 7.800e.Uita-te la Logan,care in trei ani de utilizare nu pierde mai mult de 2.500-3.000e

Inca ceva,(nu m-am putut abtine),de unde dracului scoti tu faza cu exfoliatul vopselei?Eu n-am vazut pana acum un Ford cu vopsea exfoliata.Vopsea de proasta calitate gasesti la VW si Skoda.Chiar nu inteleg de ce tot cauti 'nod in papura',acolo,unde nu este.
Ca sa fiu si ON-TOPIC,Focus>Octavia II FL.N-are rost sa mai scriu principalele diferente,ca toata lumea le cunoaste(poate ca tu nu).Compara si tu aceste masini cu echipari si preturi echivalente si vezi ce iasa.Cat despre faza cu prietenul tau...o luat un pret bun,dar atat ar fi luat si pe oricare alta masina echivalenta.Si un Megane pe care dai ~15.000 il dai dupa 4 ani cu ~7.500-8.000e.Ia pune-te si calculeaza sa vezi,cine pierde mai mult?.....Ai socotit?Deci,ai observat ca pe Skoda ai dat cu 2.000e mai mult decat pe Renault.La Skoda pierzi 8.500e(!) si
la Renault doar vreo 7.500e.Asta doar in cazul in care Reno-ul este pe benzina,ca daca era diesel,il vindeai cu 8.500e si pierdeai la fel de mult la amandoua.Si,totusi,cati dintre noi vor sa vanda masinile in 3-4 ani?Chiar crezi ca dupa aceasta perioada va mai exista vreo diferenta de pret considerabila?Fi serios/oasa!
PS:Stiu,Ford nu face masini perfecte,..dar totusi bune.Ca tie nu-ti place,aia-i altceva.De ce nu-ti cumperi un Golf si ne lasi in pace?De ce tot incerci sa faci Fordu' de cct?
Ai vazut ca FORD vinde MAI BINE in Deutschland decat Skoda?Acum vrei sa-mi spui ca neamtu-i prost si tu esti mai destept/eapta?Daca tot te-ai lipsi de Ford oricand,atunci vinde-l
si cumpara-ti un Fauve' sa te simti mai apreciat de taranii din Romanica.
PPS:Decat VW,mai bine Renault,Ford,Opel sau,de ce nu,Honda,Mazda sau Toyota.Eu sunt neamt cu radacini nemtesti si nume nemtesc.Asta doar ca sa vezi ca am o parere obiectiva.

16.10.2016 = 366.780km! Turbo original, pompa inalta original. Injectia schimbata la 305.000km(!) si revopsita partial in 2014. In medie 500e/an filtre, ulei,piese si manopera(3 revizii/an). Arata si merge aproape ca in 2008 cand am luat-o.
Consum minim, calculat la pompa=5.8l/100km(urban, extraurban, autostrada) Viteza 80-140km/h pe nationale si 140-210km/h pe autostrada.
Consum mixt in prezent=6.9-7.3l/100km
Consum record:202km cu 8l =>4l/100km!!
-
mondeo.ro - Gold Member
- Maşina: Mazda 6 Sport GT CD140, 2008 / Ford Mondeo 2.0TDCi 116hp Ghia 2004/Ford Ka 1.3i 2006
- VIN: wfblabnustiusorry