Versus

Focus vs. Octavia 2 facelift

Care e mai buna? Comparatii intre diverse modele/marci de autoturisme.

Re: Focus vs. Octavia 2 facelift

Mesajde mondeo.ro » 16 Ian 2009, 16:43

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2a,Ford creeaza dependenta.

am trait sa o aud si pe asta.
ce ne facem cu aston martin, bentley, maserati, lamborghini, porsche ?
eu m-as lipsi oricand de ford si opinia mea este ca sistemul de calitate la skoda este cu mult mai bine pus la punct fata de ford iar cand spun ford ma gandesc automat la renault.
sa luam niste chestii marunte care te terorizeaza la ford focus: becuri arse in prostie, scurgeri de ulei pe la toate racordurile de la motor, motor ce se incalzeste greu si incepe sa bage greu caldura in masina, vopsea care se exfoliaza de peste tot, lipsa unui senzor pt ocuparea scaunului dreapta fata(chiar daca pare lucru marunt, are implicatii majore), sistemul de deschidere primitiv al capotei, suspensie care trancane ca la RABA, plastice sub orice critica la interior, scaune fara strop de sustinere laterala, masina lunga dar fata spatiu interior si culmea fara spatiu si in portbagaj, mare gaselnita la gura de alimentare a rezervorului care este o tampenie, revizii scumpe la nivelul masinilor de 50.000 euro samd.

LATER EDIT: ce-i drept pe focus dai cu 2000 in minus fata de o masina compacta concurenta dar cu pretentii dar si la revanzare proportia se pastreaza. intrebarea se pune: se merita sa dai la achizitie 2000 euro in plus pt a-i recupera la revanzare?
un amic si-a cumparat in ianuarie 2004(cu 3 luni inainte de aparitia octaviei 2) o skoda octavia 1, 1.9tdi 90cp pe care a platit 17.000euro si a vandut-o in iunie 2008 cu 9500 euro , masina avand 100.000 km
eu zic ca si-a pastrat bine valoarea de revanzare tinand cont ca aparuse de mult un model cu totul nou iar masina lui era destul de primitiva atat la interior cat si la exterior. practic octavia 1 este din aceeasi era cu golf 4 si focus 1. cere tu cuiva 9500 euro pt un focus din ianuarie 2004 cu 100.000 si te scuipa lumea in ochi. daca iei 6000-7000 e bine.

@ edit,tu chiar crezi ce spui?Ai impresia ca un octavia I,din 2004 pierde mai putin la revanzare,
ca un Focus din acelasi an?Pai daca acel Focus a costat si el ~17.000e,fi convins ca si pe el vei lua ~9.000-9.500e.Asta doar in cazul in care se afla in stare buna.Poate ca tu n-ai da atat,dar sa sti ca asta este pretul.Tu chiar ai impresia ca Skoda e mai bine cotata?Skoda are cel putin la fel de multe probleme ca Ford sau poate chiar mai multe.
Totusi,de unde ai mai scos-o si pe asta,cu suspensia de Raba si motor care pierde ulei? =))
Daca tot te gandesti la Renault cand auzi de Ford,atunci vinde-ti Ford-ul si cumparati Reno. Atunci poate ca vei aprecia Fordul la adevarata sa valoare.
Motoarele diesel,ABSOLUT TOATE se incalzesc greu,dar asta nu este un defect.Asa e conceputa masina diesel.Daca tu ai vazut cateva Focus-uri cu becuri arse,nu inseamna ca toate au un defect de fabricatie.La orice masina se ard becurile,->becuri care se pun si pe modelele altor producatori si si acolo se ard in prostie.
Inca ceva,eu nu imi permit sa visez la masini gen Bugatti,Lamborghini,Bentley.Eu fac parte din categoria sociala "muritor de rand".De ce ai impresia ca nu poti face pasiune ptr. Ford?Tu esti mai rau decat unii de pe VWforum,unde poate ca mai inteleg o astfel de replica.Decat pasionat
de o masina poreclita "manelar's mobile" cu majoritatea posesoriilor inculti si increzuti si nepriceputi si incapatanati,(si masina de o calitate indoielnica)mai bine pasionat de o masina frumoasa si cinstita pe care in mijlocul 'prunei albastre' se afla numele unui domn ptr. care am doar cuvinte de lauda,pe nume HENRY FORD.
Partea cu materialele din interior si alte afirmatii nefondate din partea ta,cred ca ma abtin sa le mai comentez,ca se vede ca nu te pricepi. =))
Ah,..tu chiar crezi ca recuperezi acei 2.000e in +,pe care ii dai la cumparare?O masina de 17.000e o vinzi dupa 100.000km cu vreo 9.500e si una,care a costat 15.000e o vei vinde cu 7.500 sau chiar 7.800e.Uita-te la Logan,care in trei ani de utilizare nu pierde mai mult de 2.500-3.000e =)) si atunci mai stam de vorba.
Inca ceva,(nu m-am putut abtine),de unde dracului scoti tu faza cu exfoliatul vopselei?Eu n-am vazut pana acum un Ford cu vopsea exfoliata.Vopsea de proasta calitate gasesti la VW si Skoda.Chiar nu inteleg de ce tot cauti 'nod in papura',acolo,unde nu este.
Ca sa fiu si ON-TOPIC,Focus>Octavia II FL.N-are rost sa mai scriu principalele diferente,ca toata lumea le cunoaste(poate ca tu nu).Compara si tu aceste masini cu echipari si preturi echivalente si vezi ce iasa.Cat despre faza cu prietenul tau...o luat un pret bun,dar atat ar fi luat si pe oricare alta masina echivalenta.Si un Megane pe care dai ~15.000 il dai dupa 4 ani cu ~7.500-8.000e.Ia pune-te si calculeaza sa vezi,cine pierde mai mult?.....Ai socotit?Deci,ai observat ca pe Skoda ai dat cu 2.000e mai mult decat pe Renault.La Skoda pierzi 8.500e(!) si
la Renault doar vreo 7.500e.Asta doar in cazul in care Reno-ul este pe benzina,ca daca era diesel,il vindeai cu 8.500e si pierdeai la fel de mult la amandoua.Si,totusi,cati dintre noi vor sa vanda masinile in 3-4 ani?Chiar crezi ca dupa aceasta perioada va mai exista vreo diferenta de pret considerabila?Fi serios/oasa!

PS:Stiu,Ford nu face masini perfecte,..dar totusi bune.Ca tie nu-ti place,aia-i altceva.De ce nu-ti cumperi un Golf si ne lasi in pace?De ce tot incerci sa faci Fordu' de cct?
Ai vazut ca FORD vinde MAI BINE in Deutschland decat Skoda?Acum vrei sa-mi spui ca neamtu-i prost si tu esti mai destept/eapta?Daca tot te-ai lipsi de Ford oricand,atunci vinde-l
si cumpara-ti un Fauve' sa te simti mai apreciat de taranii din Romanica.

PPS:Decat VW,mai bine Renault,Ford,Opel sau,de ce nu,Honda,Mazda sau Toyota.Eu sunt neamt cu radacini nemtesti si nume nemtesc.Asta doar ca sa vezi ca am o parere obiectiva. :) =))
Mondeo MK3 2.0TDCI 116cp HB
16.10.2016 = 366.780km! Turbo original, pompa inalta original. Injectia schimbata la 305.000km(!) si revopsita partial in 2014. In medie 500e/an filtre, ulei,piese si manopera(3 revizii/an). Arata si merge aproape ca in 2008 cand am luat-o.
Consum minim, calculat la pompa=5.8l/100km(urban, extraurban, autostrada) Viteza 80-140km/h pe nationale si 140-210km/h pe autostrada.
Consum mixt in prezent=6.9-7.3l/100km
Consum record:202km cu 8l =>4l/100km!!
mondeo.ro
Gold Member

Maşina: Mazda 6 Sport GT CD140, 2008 / Ford Mondeo 2.0TDCi 116hp Ghia 2004/Ford Ka 1.3i 2006
VIN: wfblabnustiusorry

Mesajde alexandrusavu » 16 Ian 2009, 17:19

1. Noi vorbim de FOCUS aici, știi nu ?
2. Edit este un pic mai negativist dar a punctat majoritatea problemelor. Eu o să subliniez cu albastru ce pățesc și alți useri(mai mulți de 10 să zicem numai de pe forum aici. Asta la o primă strigare), în afară de el.
Cu roșu modificările mele.
$1 scrie:$2sa luam niste chestii marunte care te terorizeaza la ford focus: becuri arse in prostieexagerare, se ard dar nu în prostie doar sunt consumabile, scurgeri de ulei pe la toate racordurile de la motor este vb doar de un racord, motor ce se incalzeste greu si incepe sa bage greu caldura in masina, vopsea care se exfoliaza de peste tot nu chiar peste tot, lipsa unui senzor pt ocuparea scaunului dreapta fata(chiar daca pare lucru marunt, are implicatii majore), sistemul de deschidere primitiv al capotei, suspensie care trancane ca la RABA, plastice sub orice critica la interior, scaune fara strop de sustinere laterala, masina lunga dar fata spatiu interior si culmea fara spatiu si in portbagaj, mare gaselnita la gura de alimentare a rezervorului care este o tampenie, revizii scumpe la nivelul masinilor de 50.000 euro

O parte din probleme sunt doar pentru versiunile mai slabe sau echivalente cu Trend.
Adică la ghia, titanium nu găsești scaune proaste și nici senzori lipsă.

3. Vezi că ai o atitudine cam nesănătoasă. Superioară și atotștiitoare. Nu e cazul aici pe acest thread mai ales că tu nu cunduci o astfel de mașină ;)
Un pic de cumpătare în înflăcărarea dumneavoastră ...

PS: și eu am o părere foartă proastă despre ford și atitudinea față de mașinile trimise în România. Nu mai zic de reprezentanțele de la noi.

Mai vorbim după vreo 30mii km cu mondeo și 2 revizii în rromânia ok ?
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde Maxy » 16 Ian 2009, 18:21

Ideea e ca sunt foarte multi care isi cumpara cele mai chioare Focusuri/Mondeo dar le compara cu alte compacte dotate full aduse la Sh si zic vai ce diferente...
I Felt The Difference
Maxy
Gold Member

Maşina: ex Ford Focus Titanium fl 2.0 TDCi 2008

Mesajde mondeo.ro » 16 Ian 2009, 18:53

@alexandrusavu,chiar nu vreau sa mai deviez de la subiect,dar am impresia ca nu prea ai inteles ce am scris,altfel iti dadeai seama ca si eu vorbesc de Focus II/FL VS Octavia II/FL.
Ai impresia ca le stii tu pe toate?Citeste bine ce scrie mai sus.
Unde ti-am lasat impresia ca am o atitudine nesanatoasa,superioara,atotstiitoare?Crezi ca daca n-am Focus nu am dreptul sa-mi exprim parerea?Stiu destule Focus-uri si Octavii si am termeni de comparatie.
Vezi ca ai o atitudine rautacioasa si neadecvata si am impresia ca esti suparat ca ai nimerit o masina 'cazuta de pe banda'.Si tu crezi in povestiile astea cu "e pentru romani,las' ca merge si-asa"?->Ma lasi in pace?

PS:Mai sus am raspuns foarte'la subiect',chiar daca putin generalizat.Cred ca am dat argumente bune si valabile in post-ul de mai sus.Nu e cazul sa-mi atragi tu atentia,crede-ma.
Gata cu off-topic.Cunosc ambele masini si multe argumente aduse de @edit pro-octavia si contra-focus,nu sunt valabile.Chestiile pe care le lauda @edit sunt exact punctele criticate pe VWforum,deci nu mai exagerati atat.Focus e mai bun.Sunt mai multe motive.Cine vrea Octavia
cumpara Octavia.Cine vrea Focus,cumpara Focus.Cred ca cunosc diferentele intre aceste masini.Ptr. mine poate conteaza alte aspecte la o masina decat ptr. edit sau tine.De aceea eu aleg Focus.
16.10.2016 = 366.780km! Turbo original, pompa inalta original. Injectia schimbata la 305.000km(!) si revopsita partial in 2014. In medie 500e/an filtre, ulei,piese si manopera(3 revizii/an). Arata si merge aproape ca in 2008 cand am luat-o.
Consum minim, calculat la pompa=5.8l/100km(urban, extraurban, autostrada) Viteza 80-140km/h pe nationale si 140-210km/h pe autostrada.
mondeo.ro
Gold Member

Maşina: Mazda 6 Sport GT CD140, 2008 / Ford Mondeo 2.0TDCi 116hp Ghia 2004/Ford Ka 1.3i 2006

Mesajde Cornel001 » 16 Ian 2009, 19:37

Atentie la certuri ca va las fara "jucarie".
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde mondeo.ro » 16 Ian 2009, 19:50

Mii de scuze. :D Nu ne certam ca nu suntem copii.Gata,am terminat cu prostiile. :-t :D
Daca as fi un familist convins probabil as alege un Octavia break,dar sunt tanar si consider ca Focus ma reprezinta mai bine.Octavia e prea cuminte,prea rece.Focus e mai 'focos',mai agil, are alt feeling.Luati-va voi Octavia,eu raman la parerea ca Focus e mai bun.
Vai,ce bine suna benzinarul de 2l Ford!E extraordinar. :)
mondeo.ro
Gold Member

Mesajde Maxy » 16 Ian 2009, 20:08

Eu chiar m-as bucura sa nu isi mai cumpere atatia Focus, deja sunt prea multe si e dezamagitor... oameni buni aveti vag, un polo sdi va asteapta oricand. Va asigur ca daca va luati Octavia puteti merge si 300.000 de km fara nicio revizie masina va merge ca la 0 km.
I Felt The Difference
Maxy
Gold Member

Mesajde mondeo.ro » 16 Ian 2009, 23:44

@Maxy,sti dece atata lume cumpara Focus?Ca este o masina buna si fiabila si este apreciata si in strainatate.Dar nah,la noi in tara,daca n-ai Golf sau Passat inseamna ca n-ai bani si nu te pricepi la masini.
Sa revin on-topic:
Voi,toti astia priceputi,sa nu uitati ca Skoda si Seat sunt doar 'umplatura',ele exista doar ptr. a acoperi o piata cat mai mare cu produse adaptate nevoilor zonei in care se vinde si bine inteles intr-o gama cat mai diversificata.E asemanator cu situatia Daciei in cadrul Renault-Nissan.
Sa nu uitam de faptul ca Ford se lupta cu VW si nu cu Skoda.Nu ca nu-mi place Skoda,Superbul nou e chiar reusit,la fel si Octavia si Fabia,dar nu cred ca Skoda a ajuns deja la nivelul Ford-ului.Cati dintre voi ati condus Octavia?Masinile alea sunt pline de greierasi,le mai pica si volante,ambreiaje,mai au si probleme cu plasticul din interior,cu scurtcircuite,cu CD-playerul,cu ABS-ul,samd.
Parca Focusul e mai bine asamblat decat Octavia.Am auzit de la mai multe persoane,posesori de Focus,spunand ca "Focus e tanc" si incep sa-i cred.La inceput am avut o parere mai buna despre Octavia(am vrut chiar sa cumpar una),dar citind forumuri auto si informandu-ma,am ajuns la concluzia ca nu e chiar atat de buna cum pare.Desigur,parerile sunt impartite.Cei cu probleme sustin ca modelul este prost,ceilalti sustin ca-i bun.La fel si cu Focus.
In ultimele posturi s-a cam exagerat cu defectele la Focus,daca ar fi atat de prost nu s-ar mai vinde atat de bine,dar vad ca vanzarile lui din 2008 au depasit chiar si Golful.
Dar haideti sa lasam pe fiecare sa-si cumpare ce doreste.Ptr. cei care vor un TDI si vor o masina de conceptie germana,Octavia e perfecta.Pentru cei care vor TDCI si o masina de conceptie germana,Focus e perfect.
Am spus destul,mai las si pe altii. :D

PS:Am facut deja doua revizii la reprezentanta,cost total ~1.500lei.Eu zic ca-i bine,la fel cum si baietii din service,daca incepi sa-i cunosti mai bine,vei constata ca sunt ok si foarte amabili.
La inceput nici eu nu prea m-am inteles cu ei,dar vad ca deja se comporta cu mine de parca ne cunoastem de ani de zile. =D>
mondeo.ro
Gold Member

Mesajde alexandrusavu » 17 Ian 2009, 00:38

Ca să-ți dai cu părerea la obiect trebuie să cunoști subiectul în cauză.
"Am auzit de la nu știu cine că focus rulz", "am văzut focusuri pe stradă" etc asta nu înseamnă că ai habar despre focus.

adu' argumente solide împotriva afirmațiilor lui edit sau alor mele. Nu afirmații fără substanță ca cele pe care le-ai făcut tu ;)

Îmi pare rău că Focusul în realitate nu e așa de miere precum ai văzut tu prin reviste, review-uri sau ți-au zis prietenii tăi.
Ba chiar îmi cer scuze pentru mașina mea căzută de pe bandă produsă pentru o țară din Congo ce seamănă cu rromânia.
Îmi cer scuze că nu e așa de mișto precum ți-ai dori tu și iartă-mă că-mi revărs frustrările mele de om mic, șofer de mașină căzută de pe bandă asupra ta. Oh Luceafăr blând ;)

PS: explică-mi și mie pe privat cum e cu "am vrut să-mi iau octavia dar focus era mega ciumeg", tu proprietar de mondeo luat de tati ?

PS: dacă-mi iau warn, vă rog eu măcar nu ștergeți postul, l-am compus cu suflet.

A fost cat pe ce sa te pun sa recompui tot mesajul. In unele privinte nu zici rau; dar ce pretentii ai ca respectivul sa stie despre ce vorbeste , cand tu faci exact ce-i reprosezi ? Il cunosti personal ca sa stii ca vorbeste din reviste , cand omul a zis ca, cunoaste personal ambele modele ? Daca nu esti convins, cere-i detalii prin intrebari , nu prin afirmatii categorice despre experienta/cunostintele lui. Astfel de afirmatii se pot considera atac la persoana. (am mai sters din ele)
Editat de Cornel001.
Imagine
Cars :
alexandrusavu

Mesajde edit » 17 Ian 2009, 01:45

$1 scrie:$2u chiar m-as bucura sa nu isi mai cumpere atatia Focus, deja sunt prea multe si e dezamagitor... oameni buni aveti vag, un polo sdi va asteapta oricand. Va asigur ca daca va luati Octavia puteti merge si 300.000 de km fara nicio revizie masina va merge ca la 0 km.

$1 scrie:$2 @Maxy,sti dece atata lume cumpara Focus? Ca este o masina buna si fiabila si este apreciata si in strainatate.Dar nah,la noi in tara,daca n-ai Golf sau Passat inseamna ca n-ai bani si nu te pricepi la masini.
=D>

maxy era deranjat ca multa lume din romania isi cumpara focus iar mondeo.ro raspunde ca " este o masina buna si fiabila si este apreciata si in strainatate".

hai sa iti zic eu de ce atata lume cumpara focus in romania:
pt ca ford au investit in marketing pe piata din romania in 2007 (in special) dar si in 2008 cum nu a mai facut-o nici un producator aflat pe piata romaneasca in isotria postdecembrista.
reclama a fost obsedanta, agresiva, si vrand nevrand ajungeai fara sa iti dai seama intr-un showroom ford sa vezi despre ce este vorba. reclama a fost insotita si de reduceri de preturi masive. tu crezi ca sunt cumparatori de renault sau de kia cee'd care cumpara aceste masini din convingere? tu crezi ca renault a fost pana mai ieri principalul importator in romania pt ca clientii de renault cred in aceasta marca? fii serios. este vorba de pretul atractiv. la fel si cu cee'd la fel si cu explozia ford focus.
propun un exercitiu: daca ford ar vinde masinile la preturile de lista asa cum fac skoda, vw, honda, vanzarile lor ar fi la maxim 50% din nivelul actual pt ca iti garantez ca cei ce au cumparat ford focus, nu au avut bani de octavia sau de golf sau de altceva. aici pe forum sunt doar 1% din posesorii de focus si ei in general sunt pasionati ai acestei masini. opreste aleatoriu, 3 oameni pe strada si intreaba-i ce masina si-ar fi luat daca ar fi avut disponibile 2000 euro in plus. vrei sa fac un poll pe tema asta? il vei gasi la aria "focus 2".

si sa fim seriosi, in toate studiile despre fiabilitatea marcilor si despre satisfactia clientilor, ford este la coada clasamentului alaturi de lumea a 3-a a producatorilor auto , iar skoda este la varf alaturi de toyota, honda, bmw si altii.

stii de ce skoda nu vinde in germania comparativ cu ford? nu pt ca ford este o marca super apreciata ci pt ca in germania(ca peste tot in lume) exista si VW. daca VW ar disparea in neant, peste 50% din clientii lor ar opta pt skoda iar restul s-ar redistribui la opel, ford, citroen, toyota , honda, renault samd.

mondeo.ro , eu nu am zis ca skoda este superlativul absolut in materie de fiabilitate. are si ea numeroase probleme insa fosr este tatic. uita-te la noi pe forum.

mie imi place faptul ca argumentul absolut al posesorilor de focus este suspensia independenta pe puntea spate si tinuta de drum ce rezulta din asta. ma pufneste rasul. intr-adevar ford a fost prima marca ce a introdus suspensia independenta spate pe o masina compacta acum 11 ani si atunci au rupt gura targului. insa, oameni buni, lumea a evoluat. a avea suspensie independenta spate este caca maca. orice ciuruc are asa ceva iar asta nu mai e un argument. s-a dus cu treaba asta iar daca ford nu vine cu ceva in plus in scurta vreme nu le va fi bine. haideti sa ne trezim la realitate.
AM AVUT Ford Focus 2 trend collection
edit
1nsane Member

Maşina: BMW 520xD G30

Mesajde mondeo.ro » 17 Ian 2009, 01:58

@alexandrusavu,nu cred ca are rost sa ma contrazic cu tine in continuare pe aceasta tema.
Daca tie ti se pare ca Focus(sau Ford in general)e prost,treaba ta.Gusturile nu se discuta.
Imi cer mii de scuze ca eu "posesor de mondeo luat de tati" nu sunt de aceeasi parere cu tine.
Te deranjeaza chiar atat de tare ca Focus e peste Octavia?Du-te fa' si tu un testdrive si iti vei da seama.Ce argumente solide sa-ti aduc?Cred ca am scris destul azi pe aceasta tema si daca vrei sa intelegi e bine si daca nu..sincer nu ma prea intereseaza.
Crezi ca ai habar despre Focus?ai tu Focus de 5 ani,ca sa poti afirma ca-l cunosti si ca ceilalti n-au habar.te agiti ca te deranjeaza ca eu am o parere care nu prea se pupa cu ce spui tu.Crezi ca tu le stii pe toate?Nu trebuie sa fi expert sau posesor de Focus ca sa poti formula un raspuns la ceea ce ai scris tu in ultimele post-uri.E vorba de lucruri generale,care oricine le cunoaste daca se ocupa mult cu masini.
Totusi,de ce ti se pare ca mint cand am spus ca am vrut Octavia dar m-am razgandit?Poti sa fi
sigur ca am avut argumente(obiective si subiective)bune.Am impresia ca incerci fortat sa ma convingi ca Octavia II e mai bun ca Focus.Ei bine,..n-ai sa reusesti.
Ti-as mai adresa niste cuvinte dulci,dar consider ca e inutil sa-mi iau un Warn din cauza unui post adresat mie,pe care l-ai compus cu suflet.N-are rost sa-mi fac de lucru cu Cornel001 din cauza unui atotstiitor ca tine.Adica cum,daca revistele,review-urile,cunostinte,prieteni si oameni straini,pe care i-am intrebat,considera ca Focus e "marfa" si tu spui ca nu-i,trebuie sa te credem?Fi multumit de masina,ca s-ar fi putut si mai rau,dar am impresia ca tu esti greu de multumit.

PS:Sa sti ca eu sunt cam nervos de felul meu si-mi arde siguranta destul de repede,deci te rog comporta-te civilizat.Daca eu m-am putut abtine,sunt convins ca reusesti si tu.Daca nu,ar
fi bine sa ma eviti,decat sa ne certam.

Hai,destul cu problemele noastre,mai vorbim maine. ;)
mondeo.ro
Gold Member

Mesajde mondeo.ro » 17 Ian 2009, 02:16

@edit,n-am uitat nici de tine.Cat de scump este un Octavia de indraznesti sa spui ca "daca as mai fi avut 2.000e"?Fi convins ca nu sunt singurul care ar alege Fordul.Ce treaba au vanzarile Ford cu reducerile lor de preturi?Daca stau sa ma gandesc bine,promotii sunt la aproape toti dealerii din tara,indiferent de marca.Mai e o chestie->Crezi ca toata lumea iubeste Golful?Tu vorbesti de parca iti pare rau ca nu ti-ai cumparat unul.Sa sti ca multa lume considera ca VW nu merita banii ceruti pe masinile lor,ma numar si eu printre ei.Nu toti viseaza la Golf si VAG in general.Cine are bani de Focus,are si bani de Octavia,Golf,Megane,Astra si ce mai vrei tu,sau ai impresia ca Focus e o jucarie chinezeasca care numai cei saraci ar cumpara-o?
Hai ca m-am plictisit sa-ti scriu,macar daca aveai si tu ceva important de spus.Daca nu esti de acord cu mine la anumite subiecte,ce sa fac?Asta e,tu le sti pe ale tale,eu pe ale mele.

PS:Sa terminam cu prostiile,ca stricam discutia.Ford rulzz... =))(n-am putut sa ma abtin,scuze)
mondeo.ro
Gold Member

Mesajde Maxy » 17 Ian 2009, 02:44

Mai AlexandruSavu atunci daca ti-ai luat cazatura aia infecta care e mai penala decat o Dacie, omule exista buy back exista welt auto fugi si implenesteti visul din copilarie de a avea o Skoda, la fel si pentru ceilalti care sunt foarte deranjati ca li se ard becuri. Pariu ca daca userul edit isi cumpara maine un Audi a6 nou si ii explodeaza motorul in mers o sa vina sa spuna ca masina este de vis a fost doar un simplu incident vag este perfect.
Eu va zic faceti un efort si vindeti masinile nu are rost sa stati cu ele.
PS: O fi si mare rau diferenta intre petarda aia uda de Octavia sau Golf si Focus, cu banii dati pe F2-ul din dotare luam o Octavia "sa moara dusmanii mey ca harata frate valoarea si lovelele din dotare mancatas"
PS2: inca un test pus chiar de userul edit pe topicul golf vs focus din toate compactele la ora actuala acest Focus a iesit pe 2, si cam in absolut orice test masina iese pe locurile fruntase... dar noi stim ca aici pe forum avem experti cu adevarat si nu penali gen autozeitung, autoexpress, top gear(chiar astia cine's?!)"
PS3: Chiar am studiat putin forumul, sunt 3-4 useri maxim care se plang de Focus 2, dar toate sunt luat Sh trenduri sau ambiente cu cele mai chioare motoare si dotari dar au pretentii de mahon si piele pe bord... romani romani romani :)
Ultima oară modificat de Maxy pe 17 Ian 2009, 02:52, modificat 1 dată în total.
I Felt The Difference
Maxy
Gold Member

Mesajde Cornel001 » 17 Ian 2009, 02:51

Voua nu vi se pare ca va scoateti cam mult ochii pt niste fiare ? Va da ford sau vag de mancare, va sponsorizeaza ?

PS daca as avea 2000 euro in plus as mai pune inca 1-2000 si as lua un titanium de 2.0 :)
Imagine
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde alexandrusavu » 17 Ian 2009, 10:23

@Maxy. Punctual. Eu n-am nici o problemă cu focusul. Mi se pare o mașină corectă. Însă de aici și până la a o ridica în slăvi...

PS3: la cât de mult ai studiat forumul n-ai aflat că eu am luat mașina de nouă din rromânia și mi se pare că edit la fel ;)

Vorba lui Cornel, niște fiare...
Imagine
Cars :
alexandrusavu

Mesajde edit » 17 Ian 2009, 13:45

[quote="mondeo.ro,360947]Ce treaba au vanzarile Ford cu reducerile lor de preturi?Daca stau sa ma gandesc bine,promotii sunt la aproape toti dealerii din tara,indiferent de marca. [/quote]

asta chiar a fost tare.
pai cum sa nu aiba treaba reducerile de preturi cu vanzarile ford. sa ne aducem aminte ca la inceputul lui 2007 ford a dat drumul la nebuneala: reduceri masive de preturi cumulate cu o reclama agresiva la TV. rezultatul a fost ca: in 2007 vanzarile ford au explodat crescand fata de 2006 cu 123,8% focus urcand pe locul 8 in 2007 fata de locul 15 in 2006 la vanzarile de autoturisme in romania , fiind depasit doar de Clio, Megane, Astra classic, Aveo, Octavia , Fabia, Fiesta.

Unde era ford focus in 2006 si 2005 cand masina era noua, proaspata iar ford se incapatana sa vanda la pret de lista adica cerea pe masini cu aprox 2000 euro in plus fata de cat cereau inainte de inceperea crizei (ca acum sunt in stare sa le dea gratis).

pe mine nu ma intereseaza ce este acum . sigur ca acum toata lumea a 3-a da reduceri. singurii ce se tin pe pozitie sunt golf, octavia si civic.
edit
1nsane Member

Mesajde mondeo.ro » 17 Ian 2009, 14:58

Sincer,cine vrea Focus si are ~15.000e,mai face rost de ~2.000e si tot isi cumpara.
Ce,vrei sa spui ca n-ar fi existat alternative la Focus?Cu aceeasi suma se poate cumpara cam orice din aceeasi clasa.Diferentele apar doar la nivel de echipare.Doar nu vrei sa-mi spui ca persoanele care cumpara Focus,il cumpara din lipsa de alternative.Nu stiu cata lume ar fi deranjata daca cel mai ieftin Focus ar costa 13-14.000.Oricum,modelele mai "chele" nu prea se vand.Lumea cumpara de la 'Trend'+optionale in sus.
Deci,sa inteleg pana la urma,ca tie ti-e ciuda ca Ford vinde bine,si ca lumea le cumpara in ciuda faptului ca tu le consideri masini proaste.?Ai impresia ca se mai poate,la aceasta ora,fara
reclame si promotii?Orice producator auto ar avea vanzari mai slabe.
Si mai e o chestie,crezi ca lumea,cand cumpara o masina,o cumpara doar ca are promotie?
Fi convins ca masina l-ea fost recomandata de cineva si omul inainte s-o cumpere s-a mai informat si pe la alti proprietari sau chiar pe forum-uri auto.
mondeo.ro
Gold Member

Mesajde Nic_Bv » 18 Ian 2009, 23:27

$1 scrie:$2aca as fi un familist convins probabil as alege un Octavia break...

dar cum esti baiat destept, probabil ai alege C-Max sau S-Max. :D
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde mondeo.ro » 19 Ian 2009, 00:13

$1 scrie:$2aca as fi un familist convins probabil as alege un Octavia break...

dar cum esti baiat destept, probabil ai alege C-Max sau S-Max. :D

Foarte probabil S-Max. :D Mai ales unul cu jante de '18->arata bestial.
Foarte frumos si S-Max,ai dreptate.Octavia n-ar rezista unei comparatii cu un S-Max,cred ca nici cu un C-Max. 8-}
mondeo.ro
Gold Member

Mesajde alexandrusavu » 19 Ian 2009, 00:30

Urmează comparații între Octavia - sandero:sandero wins, Porsche - Fusion:Fusion rulz, Dacia 1310 gpl : octavia 2 : gpl rulz. etc.

(:|
Imagine
Cars :
alexandrusavu

Mesajde mondeo.ro » 19 Ian 2009, 01:18

$1 scrie:$2rmează comparații între Octavia - sandero:sandero wins, Porsche - Fusion:Fusion rulz, Dacia 1310 gpl : octavia 2 : gpl rulz. etc.

Ti se pare ca Octavia>S-Max,sau ce vrei sa spui?
Vrei VAG?->du-te la dealeri ca au stocuri mari.Cumparati Octavia si sa te vad cum incepi peste cateva luni sa te plangi de ea pe VWforum.
Ai primit un raspuns de la "poosesor de mondeo cumparat de tati". =))
Data viitoate gandeste,dup-acea scrie.Esti dragut,mai sunteti multi? 8-}

PS:Eu zic sa ne oprim aici cu comportamentul infantil,eu cel putin,aici ma opresc.Ma voi pronunta pe viitor doar asupra subiectul discutat.M-am plictisit sa ma tot cert cu unii.
Te salut,si pe tine si pe edit.Sa traiti bine.
mondeo.ro
Gold Member

Mesajde edit » 19 Ian 2009, 01:57

$1 scrie:$2rmează comparații între Octavia - sandero:sandero wins, Porsche - Fusion:Fusion rulz, Dacia 1310 gpl : octavia 2 : gpl rulz. etc.

Ti se pare ca Octavia>S-Max,sau ce vrei sa spui?
Vrei VAG?->du-te la dealeri ca au stocuri mari.Cumparati Octavia si sa te vad cum incepi peste cateva luni sa te plangi de ea pe VWforum.
.

vrea sa spuna ca SMax este o alta masina ce nu are legatura cu octavia. clase total diferite.

pai fie ca se plange pe clubford fie pe vwforum nu e tot aia?
ti se pare ca lumea nu se plange pe clubford?
intra aici: http://forum.clubford.ro/viewforum.php?f=54
edit
1nsane Member

Mesajde carol_b » 20 Ian 2009, 20:33

Vad ca spiritele s-au inflamat destul de serios. Inteleg ca sunt argumente si de o parte, si de alta. Tinand cont insa ca e un forum Ford, apreciez mai mult criticile aduse acestei marci. Asta e o dovada de obiectivitate si un ajutor util, pana la urma, pentru cei care vor sa afle informatii pertinente. Poate ca @edit s-a exprimat pe un ton mai dur, poate a mai exagerat, insa cred ca, pentru un posesor de focus, a punctat "curajos" unele lipsuri ale masinii detinute. Asta am apreciat mult la el. Pe de alta parte, @mondeo.ro am impresia ca a cazut in cealalta extrema, laudand exagerat focus-ul.
Asa cum am mai spus, suntem pe un forum Ford, este normal sa exista afinitati fata de aceasta masina, insa consider ca nu trebuie sa ne abatem de la o disputa pe care sa o tinem cat mai aproape de obiectivitate. De fapt asta trebuie sa fie diferenta intre un forum cu oameni de calitate si discutiile din targ, intre samsarii care, neurmarind altceva decat profitul, iti umple capul cu tot felul de minciuni, incat nu mai stii ce sa crezi. Nici dealerii nu fac mare exceptie in cazul asta. Normal, sunt interesati, trebuie sa-si vanda masinile.
Printre voi exista oameni extraordinari, cu multe cunostinte auto. De aceea, speranta celor care cauta un ajutor, se indreapta spre calitatea voastra profesionala si, nu in ultimul rand, umana. Nu uitati ca multi dintre cei care cauta informatii adevarate se incred in spusele voastre mai mult decat va inchipuiti. Deci, daca se poate, ajutati-i. Nu aveti nimic de pierdut.
carol_b
Incepator

Mesajde edit » 20 Ian 2009, 21:44

da. cred ca am exagerat si eu de numeroase ori insa trebuie sa ramanem obiectivi si sa lasam mai moale afirmatiile de genul ford in sus ford in jos. toate marcile au probleme tehnice, toate au minusuri si plusuri.

eu am o atitudine mai critica si in viata de zi cu zi si acest fel de a fi se transpune si in lumea virtuala de pe net dar sunt inofensiv ca si persoana. ma aprind si-mi trece repede.

acest tun de critici la adresa ford din ultimile zile a plecat de la un nou coleg de forum care a facut memorabila afirmatie ca " ford creeaza dependenta".
edit
1nsane Member

Mesajde DanielArdelian2 » 20 Ian 2009, 22:09

Da, eu sunt cel care a facut acea afirmatie pentru prima data.

1) Care-i problema ca am facut acea afirmatie, ce nu-i bine, ce ai vrut sa demonstrezi? I kinda missed the point. :-?? Daca ai vrut sa demonstrezi ca Ford nu poate crea dependenta, n-ai reusit.

2) Din modul in care te-ai exprimat, eu am inteles ca tu esti convins ca pentru numai 2000 EUR in plus, VAG iti ofera masina perfecta.

3) Poate nu m-am exprimat eu foarte clar, dar cand am spus ca Ford creeaza dependenta m-am referit in mod deosebit la modul cum se conduce, la feelingul directiei, la tinuta de drum. Sustin in continuare ca Focus este mai placut, mai "entertaining" de condus decat Octavia 2 (cu Mondeo nu comparam ca sunt clase diferite).
Desi, nevasta-mea probabil ar prefera Octavia, ca e foarte usoara directia cand o manevrezi pe loc.
Si mai exista si alte chestiuni care imi plac la Ford, am mai precizat dintre ele si mai sus, printre ele includ si raportul pret/calitate.

LE: Ca sa fim intelesi, nici mie nu prea imi place plasticul tare din interiorul FF2 si de pe panourile usilor, dar eu am vazut doar varianta de echipare Trend. Sunt curios daca variante superioare de echipare au alte panouri pe usi.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde edit » 20 Ian 2009, 22:21

mondeo.ro am vazut ca a scris "ford creeaza dependenta".
nu mi-am dorit sa demonstrez ca nu e asa ci am considerat ca e o afirmatie oarecum exagerata. am vrut sa arat ca lumea nu este nicidecum dependenta de ford ci mare parte sunt posesorii acestei masini prin conjuctura si ca mare parte si-ar fi luat altceva daca s-ar fi putut la momentul respectiv. stai linsiti, nu am intentionat sa arat ca pt 2000 euro in plus vag iti ofera masina perfecta ci doar o alternativamai buna. de asemenea, mai pui 2000 euro si ai o alternativa si mai buna si tot asa pana la 1,7 milioane de euro a lui bugatti veyron.
cat despre cum se conduce, am incercat si eu sa ma dau un pic la el prin curbele ce duc spre cheia si cand am vazut cat de urat face am lasat-o moarta. chiar nu vroiam sa ajung prin copaci. acum depinde la ce ne raportam.
concluzia mea este ca focus este f buna pt categoria de pret din care face parte. daca mai cereau in plus 2000 euro pt aceasta masina , focus nu mai reprezenta pt multi "value for the money"
este opinia mea cu care nu intentionez sa fie de acord nici macar nevasta-mea.
edit
1nsane Member

Mesajde Mondy man » 20 Ian 2009, 22:59

Eu o singura nelamurire am.
Cei care isi cumpara Skoda motiveaza spunand ca e VW. Frate daca vroiai VW de ce nu iti iei VW, de ce iti iei Skoda?
Nu fura !!! Guvernul nu tolereaza concurenta.
Mondy man
Gold Member

Maşina: Toyota PRIUS / BMW 525d

Mesajde mondeo.ro » 21 Ian 2009, 01:07

E simplu,lumea presupune ca Skoda are aceeasi calitate ca VW,dar stim cu totii ca nu e asa.
Exista cateva diferente care ptr. unii conteaza,ptr. altii nu.Lumea isi doreste VW dar ori n-are bani de VW,ori are dar nu este dispusa sa plateasca mai mult ptr."acelasi lucru".Eu nu cred ca e acelasi lucru,dar nici nu cred ca VW are preturi corecte.La ei platesti numele putin mai mult ca la alti producatori.
mondeo.ro
Gold Member

Mesajde DanielArdelian2 » 21 Ian 2009, 09:32

$1 scrie:$2m incercat si eu sa ma dau un pic la el prin curbele ce duc spre cheia si cand am vazut cat de urat face am lasat-o moarta. chiar nu vroiam sa ajung prin copaci. acum depinde la ce ne raportam.

La Audi A4 TDI, of course.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Cornel001 » 21 Ian 2009, 10:05

M-am luat eu cu un Audi A4 intr-o curba stransa, eu fiind pe interior deci mai dezavantajat , ca sa nu mai zic de pneurile 195/15, e curba cum vii dinspre mihailesti, pe langa lac, apoi cobori in jos si vine prima curba la dreapta; omu la inceput a venit si intrat si el mai tare dar a renuntat pe urma, poate m-a vazut mai nebun =)) edit a zis ca e blasfemie, ca nu ma compar cu un A4 :)) totusi audi din ce stiu nu e chiar bmw...

edit, eu am avut impresia din tot ce ai criticat, ca lasi de inteles ca focus are diferite probleme si celelalte nu.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Versus