de zvony » 25 Iul 2010, 17:40
In aceasta elogiere a AWD ai uitat sa reiei argumentul iernilor interminabile din Romania.
Incercand sa iti raspund, iti spun asa: in conditiile in care aleg o masina FWD si pe locul doi vine o masina AWD, cred ca e clar care sunt parerile mele.
Am spus inca de la inceput ca mi-as lua, ca a doua masina, un AWD. AWD nu e necesar numai in WRC, ci si in CNR. Iar pentru CNR, daca mi-ar permite bugetul alocat acestei pasiuni, as opta pentru o masina AWD. Daca nu de concurs, macar pentru recunoasteri, mai ales pentru macadam.
In schimb, spun iarasi ca nu as alege un AWD ca masina de zi cu zi, iar argumentele le vezi mai sus. Nu am simtit nevoie de AWD nici iarna, nici vara atunci cand m-am plimbat. Atunci cand am facut recunoasteri pentru un raliu sau rally-sprind mi-am dorit un AWD.
Daca citesti cu atentie, o sa gasesti un pasaj dintr-un mesaj de-al meu in care spun ca am avut de ales intre Focus si Evo 7 (apropo, Evo 7 este 4x4 si are ~280cp), dar am optat pentru Focus tocmai pentru ca imi alegeam o masina de zi cu zi. Dar poate nu am inteles eu bine ce inseamna 4x4 pentru ca, asa cum spuneam, nu am foarte mare experienta cu aceste modele: nu am mers decat cu Evo 7, 8, 9 (de strada si de raliu) si cu Subaru N15.
Mofturile tale nu iti interzice nimeni sa ti le faci pentru ca, in final, pentru asta muncim cu totii, dar de la a-ti face un moft pana la a aduce elogii nemarginite unui anumit tip de tractiune este cale lunga. IIar argumentul cu iernile din Romania mi se pare ultimul dintr-o lista a argumentelor pentru o masina sport AWD.
Sper ca, intr-o zi, sa poti fi obiectiv.
PS: Mai citeste ce am scris pentru ca acele critici vehemente nu prea exista pe aici. Am spus de ce prefer FWD, am spus ca argumentul iernilor nimicitoare din Romania nu mi se pare valabil si nu am negat niciodata ca in WRC / CNR AWD nu are superioritate.
PPS: Apropo de preferinte, un amic de-al meu care nu se preicepe prea bine la masini (este pilot in CNR) are atat un Evo 9, cat si un Golf GTI. In afara de deplasarile la etapele din campionat, nu iese cu Evo 9, ci numai cu GTI-ul.