Switch to full style
Care e mai buna? Comparatii intre diverse modele/marci de autoturisme.
Răspunde

Focus ST 2.0 250CP vs Megan GT 1.6 TCE 205CP

17 Noi 2016, 19:12

Salut,

La inceputul anului 2017 as vrea sa schimb vechea mea Fiesta ST. Am primit la test pentru o zi un Megan GT de care am fost foarte multumit. Problema e ca initial am zis ca daca voi schimba Fiesta voi cumpara un Focus. Din pacate nu am gasit in parcul de masini FORD un exemplar pentru testdrive, ceea ce ma face sa ezit in luarea unei decizii.

Masina va fi utlizata in proportie de 90% urban, doar 10% extraurban, pentru ca la drumuri lungi de regula plec cu Mondeo. Avantajul oferit de Megane este cutia automata dar din punct de vedere al puterii/potential ulterior de creste, Focusul este net superior.

Mai jos o lista cu puncte pro/contra la fiecare model. Daca e ceva ce nu vad eu va rog sa completati, mai ales daca exista printre voi si posesori.

Multumesc

Megane GT vs Focus
- Spatiul interior - MEGANE
- Finisajele - MEGANE
- Cutie - MEGANE
- Motor - FOCUS
- Greutate - FOCUS
- Pret - MEGANE
- Insonorizare -?
- Fiabilitate - ?
- etc

Re: Focus ST 2.0 250CP vs Megan GT 1.6 TCE 205CP

24 Noi 2016, 06:56

Apreciez oricare dintre modele, fiecare are avantaje si dezavantaje, deci ar trebui sa conteze parerea ta in urma unui test drive! Nu inteleg pentru ce iti trebuie o "sportiva", 200 cai, pentru chinul din oras?! Ele sunt specialiste in galop, si le chinui la pas si la trap?! In cazul in care e vorba de look, gasesti, de exemplu, Fiesta ST Line, cu motorul de 1 litru ecoboost, eventual cu 125 de cai, in loc de 100! Te strecori, parchezi mai usor, consumi mai putin... E doar o parere, dar mi se pare ca seamana cu un sprinter multimedaliat pus sa mearga zilnic in mersul piticului...

Trimis de pe al meu GT-P5100 folosind Tapatalk

Re: Focus ST 2.0 250CP vs Megan GT 1.6 TCE 205CP

01 Dec 2016, 16:29

Între Megane și Ford.... VW Passat CCSent from my iPhone using Tapatalk

Re: Focus ST 2.0 250CP vs Megan GT 1.6 TCE 205CP

11 Dec 2016, 21:04

Ai dreptate Wador29. Am luat in calcul si o Fiesta ST line de 140CP dar pana acum nu am gasit nimic la test :( Am o fiesta si sincer sunt un pic dezamagit de calitatea finisajelor si as vrea sa am o masina de oras care sa fie destul de sprintena atunci cand o calc pe coada dar fara sa am tot felul de zgomote in masina atunci cand merg pe drumurile "excelente: din oras.

In a mea Fiesta scartie geamurile de la usi la fiecare crapatura din asfalt, in spate tot timpul sunt zgomote de la capacul de la protbagaj, chiar daca am pus tot felul de materiale acolo pentru a incerca sa elimin acele zgomote.

Meganul sta destul de bine la aceste aspecte si din cate am vazut, Focus este peste Fiesta la acest capitol, motiv pentru care am decis sa aleg intre Focus si Megane. Legat de putere pur si simplu vreau o masina de care sa ma pot si bucura atunci cand sunt in dispozitia necesara.

Florin-Liviu: VW CC nici o data ca am un Mondeo pentru mers afara si este suficient pentru mine.
Răspunde