da, vechea dilema

As vrea insa sa stiu parerea posesorilor, nu a habarnistilor, motiv pt care vin cu intrebarea: Care din ele?
Am avut destul de multe dileme, dar mi-am plasat cele cateva obiective principale pe care le-am notat mai jos, in ordinea importantei:
1) Cai putere - minim 140 diesel (la un tuning sa pot ajunge la 170, la o adica)
- am drumuri in afara destul de multe (minim 1 pe luna bucuresti - timisoara, dar nu numai) si nu am chef sa imi fac cruce inainte sa depasesc 2 tiruri. Prefer cuplul dieselului decat liniaritatea benzinei.
2) Fiabilitate - vreau sa o tin urmatorii 3-4 ani, nu am chef sa imi pice lucruri majore in timpul asta. Daca se poate, sa nu schimb nimic in afara de ce inseamnaconsumabile.
3) Bani - pana in 20 000 euro (tva inclus), plafon maxim
4) Manevrabilitate - sunt, totusi, bucurestean. Vreau sa o pot parca destul de rapid si sa nu am nevoie de senzori, sa ma pot strecura in trafic fara dureri de cap etc.
5) Confort - daca se poate, sa fie atat de confortabila incat dupa certuri cu clientii la birou, cand plec spre casa sa imi vina sa dau un ocol de cateva zeci/ poate sute de km, doar sa ma relaxez si sa imi scot orasul din sistem...
Am ajuns, dupa calcule multe, la 2 hatchback-uri, din care mi-e greu sa iau una acum:
Honda Civic 2.2i-CTDi, 140 cp - pret 19 000 DDP (varianta Sport)
si
Ford Focus 2.0 TDCI, 136 cp - pret 19 500 DDP (varianta GHIA sau Titanium)Acum, pentru posesorii de ford focus (respectiv honda civic, daca se gaseste vreunul pe aici), am nevoie de niste raspunsuri, ca sa ma hotarasc. Puteti sa spuneti care e peste care la capitolele de mai jos? Daca si justificati, aveti o bere de la mine..
1 - Fiabilitate.Cati km ati mers cu o honda, respectiv ford, fara sa ii pice ceva, in conditii oarecum extreme? Fara sa pice o turbina, un ambreiaj.. etc. Nu lucruri marunte, ci lucruri mari si enervante.
Parere personala:
Mi-a zis la un moment dat prietena ca pe mana mea totul se uzeaza, de la masini, telefoane etc. Civicul e frumos, intradevar, futuristic, ozn, cum ii spun multi. Dar daca o femeie o vreau frumoasa langa mine ca sa se uite toti la ea, la o masina frumusetea eu o vad cateodata si ca lipsa de fiabilitate. Tocmai pt ca e frumoasa, mi se pare fragila. Toata lumea spune ca Honda = fiabil, dar poate ca am eu o pasarica pe creier.
Fordul din punctul asta de vedere pare mai dintr-o bucata, mai robust. Cu toate astea, la ford am auzit de turbine picate la 10 000 km, dar si de focusuri cu 200.000 km fara nimic schimbat major la ea.
2 - Fun to drive (experienta la volan)
3 - Siguranta..
pe ale tarii drumuri, cu gropi si cratere'n nestire.. Plus soferi nebuni care isi asuma riscuri si pentru ceilalti, nu doar pentru ei..
4 - Sistemul de serviceam avut niste experiente urate cu peugeot si alti frantuji si vreau sa fiu tratat corect, nu cu sula in coaste.
5 - Costuri revizii si piese
6 - Consum
7 - Spatiu interior
8 - Design exterior
9 - Design interior
10 - Dotari
11 - Negociere - cat de dispusi sunt sa dealerii sa mai lase la pret ?
Unele puncte sunt strict subiective (legate de design), unele se observa dupa o analiza a ofertelor destul de usor. Insa vreau o parere de la posesorii acestor masini, nu de la cei care cauta sa dea google repede pe cele 2 siteuri. Asta pot si eu sa fac. Le-am condus pe amandoua, dar nu indeajuns. Sunt nehotarat.
Voi ce parere aveti?