de test_driver » 31 Iul 2009, 18:39
Uite hai sa va zic si eu, am trecut de la 320d E46 136CP la noul Mondeo, masina noua. Bine-nteles ca intre noul Mondeo si vechitura mea de BMW e diferenta mare de tot in favoarea Mondeoului, insa daca-mi luam masina SH, asa cum planuiam, cu siguranta era o masina cu tractiune spate, si cam la fel de sigur era tot un BMW, insa am zis sa fac o pauza de 3-4 ani, pana strang niste bani, si-mi iau un BMW cat mai nou posibil si cu cat mai multe optiuni, sa ma pot bucura liber de masinutza.
Sfatul meu este clar BMW. Iar tractiunea spate nu este deloc asa de periculoasa, ba chiar in conditii de asfalt curat sau umed, si cu anvelope de calitate si de sezon, eu zic ca e mult mai sigura decat tractiunea fata. Sigurul avantaj al tractiunii fata este pe polei si zapada mica, acolo unde eu cred ca tractiunea fata este mai buna decat cea integrala, si asta o spun din perspectiva unui posesor de Subaru Outback (masina in familie, deci nu este chiar a mea, dar pe care am conduso foarte mult), care bine-nteles e 4WD, si Subaru are printre cele mai bune 4wd de pe piata. 4WD are si el avantaje pe zapada daca vrei sa mergi mai tare, sta mai bine ca un FWD si are tractiune pe zapada mult mai buna, insa FWD e mai controlabil la mersul normal pe zapada. De fapt 4wd este excelent pe asfalt umed daca vrei sa mergi in viteza mare in curbe.
Oricum, eu sunt adeptul RWD-ului oricum, recomand BMW-ul.
As prefera sa nu fiu judecat si sa nu intram in polemici in legatura cu ce am spus, sunt parerile mele, si mi le sustin, indiferent ce zic jurnalistii, testele, sau alti soferi, pana la urma fiecare dintre cei ce le-au testat pe toate stie in interiorul lui despre ce e vorba, cei ce nu le-au testat nu ar accepta ce am zis eu.