Switch to full style
Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
Răspunde

Ford Nr.3 : KUGA 2.0tdci 4x4 black

17 Dec 2008, 00:31

Saptamana trecuta am ridicat al 3-lea ford, dupa cele doua Focus uri (viewtopic.php?f=15&t=15366).
Este un Kuga, motor 2.0 tdci, 4x4, echiparea trend + optionale :
-sine plafon argintii,
-geamuri spate fumurii + tenta verzuie,
-jante aliaj de 17",
-roata de rezerva de dimenziuni reduse ,
-Airbag-uri cortina ,
-Parbriz incalzit (include spalator parbriz cu jet de apa incalzita) ,
-Aer conditionat automat cu reglare separata stanga/dreapta,
-RadioCD sony
-culoare panther black
A costat putin sub 30000.
Deocamdata e inca in rodaj, asa ca am mers destul de usor, fara sa depasesc 2700-3000, insa chiar si asa, pot spune ca motorul este foarte vioi, in niciun caz masina nefiind submotorizata cum auzisem. Pe ruta Bucuresti-Tg Jiu a consumat 7.5, destul de ok zic eu. Dupa ce o sa se mai lase motorul, ma astept sa consume mai putin, asa mi s a intamplat si la Focus.
Pozitia la volan este inalta, dar seamana mai mult cu un monovolum, neavand senzatia ca urci la etaj, ca in unele suv uri, gen santa fe.
Tinuta de drum este mult peste media clasei, insa in curbe parca tot nu se ridica la nivelul focusului (destul de normal pana la urma). Suspensia este destul de tare, nefiind setata spre confort, dand senzatia de siguranta.
Portbagajul mi s a parut cam mic pentru un SUV, dar e tributul platit pentru design.
Deocamdata, am doar 3 poze, facute in curtea dealerului.
FiÅŸiere ataÅŸate
DSC00130.jpg
DSC00129.jpg
DSC00128.jpg

Re: Ford Nr.3 : KUGA 2.0tdci 4x4 black

17 Dec 2008, 00:45

Sa o stapanesti sanatos, la cati mai multi km fara accidente. Sa o imblanzesti cum trebuie si sa o alergi asa cum merita :) .

17 Dec 2008, 09:16

frumoasa rau de tot, is sta ff bine neagra.
da si eu am auzit ca ar fi submotorizata, poate in comparatie cu altele? :-?? ...da nu cred. oricum motoru d 2.0tdci are cuplu mare asa ca cred ca ai probleme.
esti un norocos sa ai o asemenea masina. multa bafta si multi km fara probleme!!! ;)

17 Dec 2008, 09:29

Frumoasa. S-o stapanesti sanatos !

PS: De ce nu vrei sa te vedem la fata :P ?

17 Dec 2008, 09:35

Foarte faina masina...sa o stapanesti sanatos! Dupa noul mondeo, kuga e prefarata mea...dintre toate masinile (nu numai Ford :D).

17 Dec 2008, 11:08

Superba masina =D> ...s-o stapanesti sanatos si fara incidente!!
Arata cel mai bine pe panther black :) ...vorbesc ca posesor de focus panther black :P
Nu stiu daca exista optiunea de faruri cu tenta inchisa la Kuga dar i s-ar potrivi de minune ;)

17 Dec 2008, 11:12

Superba, sa o stapanesti sanatos!

17 Dec 2008, 11:42

Iata ca se inmulteste familia Ford cu "bodyguard"-ul Kuga (*) . Frumoasa tare! Sa va plimbati ani buni impreuna fara probleme!
Si sa ne spui si noua cum se comporta in timp!Am auzit atatea comentarii ca nu mai stiu ce sa cred. Si isi dau cu parerea unii care nici n-au pipait-o in realitate! :)]

17 Dec 2008, 12:30

foarte frumoasa totusi culoarea pretentioasa.

17 Dec 2008, 13:38

Va multumesc tuturor pentru urari!

$1 scrie:$2a si eu am auzit ca ar fi submotorizata, poate in comparatie cu altele?

Masinile din clasa ei au cam aceeasi motorizare (honda crv, opel antara, toyota rav 4, vw tiguan).
Tot ce pot spune e ca trage mai bine decat un focus 1.6tdci 110cp, care in niciun caz nu e submotorizat ;)

$1 scrie:$2PS: De ce nu vrei sa te vedem la fata :P ?

Nu e fata mea,e a dealerului, eu faceam pozele :D

$1 scrie:$2upa noul mondeo, kuga e prefarata mea...dintre toate masinile (nu numai Ford :D).

Au cam aceeasi linie, imi place si mondeo, dar asta pur si simplu m a vrajit :)

$1 scrie:$2Arata cel mai bine pe panther black :) ...vorbesc ca posesor de focus panther black :P
Nu stiu daca exista optiunea de faruri cu tenta inchisa la Kuga dar i s-ar potrivi de minune ;)

Da, oricat de pretentioasa ar fi, negru ramane culoarea mea preferata la o masina. Cu atat mai mult la un suv.
Faruri negre nu se pot pune.

$1 scrie:$2ata ca se inmulteste familia Ford cu "bodyguard"-ul Kuga (*) . Frumoasa tare! Sa va plimbati ani buni impreuna fara probleme!
Si sa ne spui si noua cum se comporta in timp!Am auzit atatea comentarii ca nu mai stiu ce sa cred. Si isi dau cu parerea unii care nici n-au pipait-o in realitate! :)]

Bineinteles. Momentan nu pot spune prea multe, ca n are decat 500km, dar o sa va tin la curent ;)

17 Dec 2008, 13:46

DA...superba masinuta...sa o folosesti sanatos..si multi km fara probleme

17 Dec 2008, 13:59

Frumoasa rau ... =D> ... kilometri multi si fara probleme

18 Dec 2008, 20:46

sa o stapanesti sanatos, asteptam impresii ,,la cald,,

18 Dec 2008, 21:03

Sa te bucuri de masina, e draguta! Da-ne amanunte cu privire la sistemul de tractiune: cum se comporta in diferite situatii de sol si aderenta, ce fel de diferential central are, cum trage fiecare punte in parte, cum se distribuie cuplul, etc.

19 Dec 2008, 11:46

Frumoasa foc! Sa o stapanesti sanatos si milioane de km fara nici un incident!!!
Sarbatori fericite!! :)

19 Dec 2008, 20:12

S-o stapanesti sanatos si la multi km!

P.S. Cred ca iti poti deschide un showroom Ford =D>

19 Dec 2008, 20:58

foarte frumoasa. imi place ca are stock evacuare dubla si difuzor de bara spate.

sa o stapinesti sanatos.

25 Dec 2008, 19:10

$1 scrie:$2a-ne amanunte cu privire la sistemul de tractiune: cum se comporta in diferite situatii de sol si aderenta, ce fel de diferential central are, cum trage fiecare punte in parte, cum se distribuie cuplul, etc.

Kuga foloseste un diferential central Haldex generatia 4-a, ce optimizeaza tractiunea in mod permanent intre cele 2 punti.
In mod normal, pentru a economisi combustibil (kuga e cel mai ecologic suv, emisiile de CO2 fiind de doar 169g/km), tractiunea este ~90-95% pe rotile din fata. Pe masura ce aderenta scade, cuplul este transmis catre rotile din spate, teoretic putand ajunge la 100%, sau 85% pe o singura roata, pentru a corecta supravirarea sau subvirarea.

In practica nu prea prea observi toate aceste lucruri. Am fost zilele trecute la Ranca si am avut ocazia sa testez putin masina. Cu toate ca nu am anvelope de iarna, ci all-season, nu am avut niciun fel de probleme nici pe gheata, nici prin zapada, masina inscriindu se perfect pe viraje. Insa nu recomand sa testati limitele fizicii, incercand derapaje controlate, pe gheata, in panta, pentru ca esp ul intervine imediat si riscati sa vi se opreasca masina :-"
Pot spune ca ar fi fost bun un reductor, la fel si o garda la sol mai mare, pentru ca a trebuit sa merg cu foarte mare grija prin gropile facute in zapada, insa ma gandesc pana la urma ca nu ar mai fi avut un comportament onroad atat de bun, asa ca trec peste asta.

In rest, mai pun niste poze, multumesc inca odata tuturor pentru urari si "Craciun Fericit"
FiÅŸiere ataÅŸate
DSCF0695.JPG
DSCF0697.JPG
DSCF0702.JPG
DSCF0705.JPG
DSCF0706.JPG
DSCF0780.JPG

27 Dec 2008, 23:47

Sa il stapanesti sanatos :)

Si la mine in familie era cat pe ce sa apara unul, dar pana la urma l-am ales pe cel din semnatura. :D

06 Ian 2009, 18:42

=D> ce ii mai place sa zburde prin zapada ;)
S-o stapanesti sanatos~!
Ultima oară modificat de KomandantuR pe 07 Ian 2009, 09:38, modificat 1 dată în total.
Motiv: posturile citate nu prea isi aveau rostul...

27 Ian 2009, 14:10

Superbe poze in zapada. Sa-l stapanesti sanatos! E poate cel mai bun SUV din clasa sa. Ce garda la sol are?

30 Ian 2009, 16:37

Multumesc.
188cm, exact cat e nevoie :)

30 Ian 2009, 16:54

cand, atunci cand e ridicat pe elevator ?

30 Ian 2009, 16:56

:)))
Da, in rest doar 18,8 cm :P

16 Mar 2009, 15:02

faina masina, sa o stapanesti sanatos ;)

16 Mar 2009, 15:29

188 mm numai? pai Fusionul cica ar avea 191 mm garda.
eu nu mai inteleg nimic!
Pac-pac, te-am fentat :)

16 Mar 2009, 19:39

@Steffy_bv, ms frumos

@shine
19,1cm? LOL De necrezut :))
Pacat ca nu au facut si o versiune 4x4, daca tot i au pus asa garda la sol.
Focus are 11cm, iar kuga 18,8 ; asa scrie in brosura, n am masurat :D

16 Mar 2009, 21:58

Frumoasa tare masina mai ales pe negru. Nu stiu daca e cel mai tare SUV din clasa ei insa la partea cu DESIGN ,parerea mea, e ca le da gata pe toate.Cat mai multi km fara gropi (prea mari) si radare!

16 Mar 2009, 22:06

la cat mai multi km , sa o stapanesti sanatos , e superba pe negru. Exista mari sanse sa intru in familia KUGA modelul 2.5 200cp , frozen white :-S ... sper sa imi realizez dorinta in 2009. te-as ruga , daca poti , sa ne dai si niste poze din interior .

16 Mar 2009, 22:13

@coldone: spuneai acum citeva luni ca s-ar simtii nevoia unui reductor si ca nu ai testat masina la limita pe zapada ... totusi dupa inca citeva luni ai impresii noi privind viscodiferentialul intermediar, diferentialele autoblocante si daca ai "incaltat-o" cu gume de iarna cum s-a comportat pe drumuri ca aderenta limitata. multumesc anticipat, insa parerea ta este mult mai relevanta in comparatie cu prezentarea unui dealer
Răspunde