Desi sunt de cateva luni bune pe acest forum nu mi-am prezentat masina , dar odata cu sosirea celei dea 2 masini si cu propunerea unui coleg de pe forum am zis sa imi prezint cel 2 masini .
Prima ,cea pentru care si sunt pe acet forum este un Ford Focus 2 Trend Colection din 2007 1.8 tdci, caruia i s-au adus cateva imbunatatiri .
Probabil uni deja cunosc masina (deocamdata nu mai pun poze , sunt cateva in galeria proprie) dar sa va spun cateva imbunatatiri : jante 18 , faruri negre , bara fata cc (si spoiler spate vopsit) , geamuri fumuri, xenon pe faruri si proiectoare , cotiera originala, plafoniera led st , usita bricheta, schimbator (acesorii) ,subwoofer si statie , si alte maruntisuri.
Pot spune ca are 45000km si in afara de revizi nu am avut probleme , am fost dezamagit de faptu ca motorul e galagios dar acum m-am obisnuit cu gandu . Acum a ajuns sa consume 8% in oras dar pana nu a facut 20 mii km nu o tinea decat in 9 -10 %.
Noua achizitie este o Mazda CX-7 facelift ,diesel, full option ,sosita pe 30 noiembrie 2009 . Am lasat Fordu pentru o Mazda desi nu sunt singurul , mai e si muzica 9 cu care m-am intalnit pe celalalt club

, oricum dupa investitia facuta in Focus .... inca ramane prima mea iubire
Despre Mazda ce sa spun ...deocamdata are abea 400 km asa ca despre fiabilitate nu pot vb , desi se stie ca modelul vechi care se fabrica numai pe benzina avea probleme cu discurile de frana si ambreajul, sper ca s-au rezolvat si sper ca diesel-ul sa nu aibe acelasi ambreaj

.
Marea mea surprindere de care sunt incantat la maxim este silentiozitatea , cu mult peste orice ford diesel (din pacate).
Din pacate cei de la Mazda nu fac asa multe optiuni, gen Focus Titanium + optiuni la alegere , ei sar un pic peste echiparea titanium a unu Ford (la ei denumita Top Revolution) si cu asta ai incheiat lista de optiuni .
Defecte nu i-am gasit inca ,decat stopurile de pe spate care se aduresc cand mergi pe ploaie (stupid), si gps nu are romania.
Calitati : Motorul silentios, cursa scurta a schimbatorului de viteze ,camera marsalier foarte utila .
Are un motor de 2.2 ,173 cp si un consum in oras de 9,7-10 cea ce e bine, tinand cont ca in carte scrie 9,1 (si nu a implinit 20 mii km ca focusul

)
Nu stiu ce sa va mai zic despre noua achizitie sau vechia achizitie .....intrebati-ma voi daca mai e ceva ! In rest o sa mai scriu aici odata cu imultirea numarului de km si a peripetiilor indiferent cu care din masini .