Switch to full style
Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
Răspunde

"Javra" mea, Ford Fiesta MK4 1.3 1997

16 Iul 2011, 08:07

De saptamana trecuta sunt fericitul posesor al acestei mici "Javre" :). Daca va intrebati de unde porecla rautacioasa, pai in seria sasiului apare "JAVR", deci si-a ales singura porecla :)). Aceasta este a-3-a masina a mea, in trecut am mai avut 2 Oltcituri Club 12 TRS. Am renuntat cu greu la confortul unei suspensii moi si inalte, posibilitatea de a face practic off-road si a repara ceva cu o sarma si un patent. Insa din cauza neglijentei mele, rugian si-a facut loc peste tot, iar reconditionarea ar fi costa prea mult. Asa ca am deci sa trec la ceva mai nou, economic si mai cu aer conditionat, ca e jale vara in trafic. Sa revin insa la "Javra", pe care am gasit-o pe autovit. Proprietarul a fost foarte de treaba si ne-a arata masina, eu mergand si cu mecanicul dupa mine. Am gasit bubele si am decis ca merita investitia. Bubele mari fiind, caseta de directie care curge si niste rugina pe la praguri. Deasemenea ar mai fi si de reincarcat freonul pentru AC, plus inlocuit incuietoarea de la portbagaj pe care o mana rauvoitoare a incercat sa-l sparga. In fine n-o mai lungesc, insa va salut pe toti si sper sa gasesc o comunitate apropiata de la care sa invat multe si in care sa gasesc un sprijin pentru o masina total noua pentru mine :). Mai jos poze cu masina :D.
Fişiere ataşate
C19529365_7.jpg
C19529365_3.jpg
C19529365_2.jpg
C19529365_1.jpg

Re: "Javra" mea, Ford Fiesta MK4 1.3 1997

16 Iul 2011, 10:25

cat a costat "fiara"?S-o stapanesti sanatos!

17 Iul 2011, 10:05

$1 scrie:$2at a costat "fiara"?S-o stapanesti sanatos!

Am luat-o cu 8000 de lei. Mersi de urare si sa fie :).

P.S. Ca tot am uitat...daca are cineva un link sau manualul pentru Fiesta MK4, ii raman vesnic indatorat :D.

17 Iul 2011, 20:04

sa stapanesti sanatos javra :D sper ca nu musca pe nimeni :>

offtopic: am avut si eu oltcit 12 trs (de fapt era un citroen axel 12 trs) si pot sa spun ca este intr-adevar este o masina care naste pasiuni (mrrrr, sunetul motorului boxer), dar care cere ingrijiri mai tot timpul si asta m-a determinat sa trec la ceva mai cotidian.

back-ontopic: bafta multe cu masinuta si sa aveti grija unul de altul :)

17 Iul 2011, 20:41

$1 scrie:$2a stapanesti sanatos javra :D sper ca nu musca pe nimeni :>

offtopic: am avut si eu oltcit 12 trs (de fapt era un citroen axel 12 trs) si pot sa spun ca este intr-adevar este o masina care naste pasiuni (mrrrr, sunetul motorului boxer), dar care cere ingrijiri mai tot timpul si asta m-a determinat sa trec la ceva mai cotidian.

back-ontopic: bafta multe cu masinuta si sa aveti grija unul de altul :)

Axel tot Oltcit era, doar redenumit pentru export, ca si Loganul dealtfel :). Fara suparare pentru "Javra" mea, da motorul ii suna penibil comparativ cu boxerul :D. Ce-i drept ma calmez cand imi aduc aminte de consum :)) . Multumesc de urare si sa fie, desi am ceva de facut la ea. Primul pas ar fi rost sa fac rost un manual, desi am cautat azi pe google de mi-au sarit ochii, n-am gasit decat pentru mk3...

17 Iul 2011, 20:46

completeaza la profil si locatia ta, astfel cred ai putea primi ajutor mult mai usor de la concetatenii acestui club, ai putea veni si la intalniri si cred ca se face rost si de un manual pentru tine, daca exista (aici pe clubford nu se pot publica astfel de documente fiind protejate de legea drepturilor de autor, dar poti incerca si pe okazii.ro, acolo am vazut ca sunt foarte multe manuale la preturi modice, asta daca nu gasesti pe torrent :D)

18 Iul 2011, 22:27

$1 scrie:$2ompleteaza la profil si locatia ta, astfel cred ai putea primi ajutor mult mai usor de la concetatenii acestui club, ai putea veni si la intalniri si cred ca se face rost si de un manual pentru tine, daca exista (aici pe clubford nu se pot publica astfel de documente fiind protejate de legea drepturilor de autor, dar poti incerca si pe okazii.ro, acolo am vazut ca sunt foarte multe manuale la preturi modice, asta daca nu gasesti pe torrent :D)

Locatia o am completata desi n-o afiseaza aici si imi cam prind urechile in setarile de forum :). Dar eu sunt din Bucuresti, capitala plaiurilor mioritice. :))

27 Iul 2011, 20:18

Cumparat azi o bieleta anti-cuplu, cea de pe masina fiind legata cu...ah...sarma :-/ . Deasemenea spart un geam mic de la usa pasagerului recent...probleme cu alarma, iar "cimpanzeii" care au montat inchiderea centralizata, au dezactivat partial incuietorile clasice, pentru ca acuatoarele sa functioneze.... =D>...Un mic sfat...spargeti un geam lateral daca e ceva...e mai ieftin...

27 Iul 2011, 21:07

pai cat te-a costat geamul mic si cat ar fi fost cel lateral mare?

28 Iul 2011, 06:23

$1 scrie:$2ai cat te-a costat geamul mic si cat ar fi fost cel lateral mare?

Geamul mic ma costa 170 de lei cu tot cu montaj, cel mare il gasisem la 120...deci da...fail :)).

04 Aug 2011, 06:29

Inlocuit geamul lipsa, cu ocazia asta pierdut si ornamentul de plastic pe drum. Nu-i nimic, se schimba :D. Schimbat bieleta anti-cuplu, care era rupta si tinuta cu sarma. Mai trebuie investigata scurgerea de lichid de servodirectie, dar pentru asta imi trebuie un loc specializat.

11 Aug 2011, 08:54

Revin pe forum pentru o intrebare. Citisem pe undeva pe aici, de un mecanic pe care il laudau toti. Mie imi curge caseta de directie si vreau sa aflu pe unde, daca se poate face ceva sau trebuie inlocuita? Vreau sa fie o treaba facuta bine, cu garantie si la un pret rezonabil. Asa ca daca aveti un service de recomandat sau pe cineva, v-as fi recunoscator. Eu nu prea am timp liber si ma cam bate functia de cautare pe forum :).

26 Aug 2012, 09:38

Foarte frumoasa masina, cat mai multi km fara probleme :) . O intrebare unde se gaseste acea bucata de plastic de sub cd-player( am in plan sa schimb casetofonul)?

18 Feb 2013, 21:06

vezi aici:
manual Ford Fiesta MK4_espaniol.pdf - 42.8 Mb
Răspunde