$1 scrie:$2rumoasa masina!.. si motorizarea e super..mi se pare mie sau e cam joasa? ce arcuri ai pe ea?
Salutare,
are kitul Sport ( S Tdci ) adica alte "treburi" fata de o fiesta stoc- suspensie sport (amortizoare/arcuri) bara fata sport , bara spate sport, eleron , semipiele , bord colorat , jante. Nu stiu sa-ti spun ce arcuri pun cei de la Ford din fabrica, i-ti spun exact cand i-mi inlocuiesc amortizoarele ....
Am ramas impresionat la aceasta masina de urmatoarele :
-stabilitatea masinii
-precizia directiei
-consumul super mic 4.8L mediu
-silentiozitatea motorului Duratorq
-puterea motorului pe plaje mici de turatie
Mai putin impresionat de urm :
-zgomotul pompei de servo
-spatiul mic de lucru la compartimentul motor
-scartaitul haionului la trecerea peste denivelari
-lipsa unei cotiere
Am pus la punct:
-am schimbat tamponul anti-cuplu de sub cutia de viteze (din treapta 1 in 2 se auzea un Clank ! , tamponul fiind fisurat in ambele parti )
-am schimbat consumabilele -filtrele de ulei , motorina ,aer, polen ,ulei 5-w30 formula F;
-am curatat EGR-ul
-am luat o mufa pentru Auxiliarul casetofonului la care am conectat un Ipod
-am cumparat Antena originala -nu o avea cand am cumparat masina
-am cumparat capacelul din bara fata ,cel care acopera orificiul de tractare
-am inlocuit vre-o 2 becuri arse ( stop pe frana din haion si pozitia dr din far)
-am cumparat presuri originale din cauciuc.
Mai am de pus la punct unele mici "detalii" :
-amortizoare spate (-60% descarcate)
-kit distributie
-clenci inchidere haion
-O-ringurile de la injectoare -cred ca scapa compresie , se simte miros de motorina in habitaclu.
-mecanism rabatare scaune sofer & pasager -o problema comuna la toate Fiestele in 2 usi am inteles.
-A/C
-oglinzi electrice
-folie neagra semitransparenta pentru faruri -sunt putin sablate de la spalat
-revopsire capota fata , am urme de zgarieturi ireparabile pe ea.
-de schimbat tamponul sustinere motor ( cand opresc masina are un tremurat ciudat )
-de tras lumina in torpedou
Una peste alta sunt super multumit de masina , revin cu poze si tutoriale in limita timpului disponibil .
cheers
Ps: multumesc pentru aprecieri