Totul despre membri

Focusul meu (radudar)

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Re: Focusul meu (radudar)

Mesajde db50rin » 25 Sep 2011, 16:06

Stiu ca va deranja pe multi, mai ales pe cei care au benzinare, dar imi asum tot ce am scris. Adevarul uneori cam doare, iar luxul de a avea o masina cu an si km putini si fara dotari se plateste scump in Romania.
Aaa si ca sa dau argumentul suprem uite o lista cu ce poti sa iti iei cu pana la 100.000 km cu pana la 7000 E cu dotari, cu cel putin 2007 si vopsea metalizata si peste 100 cai si diesel.
http://www.autovit.ro/index.php?sect=se ... order_by=p
db50rin
Incepator

Maşina: Ford Focus Mk II

Mesajde moro50 » 25 Sep 2011, 18:12

db50rin,
acum asta este. Poate omul e la prima masina si nu are experienta sau poate pentru nevoile lui este foarte buna. Sunt sigur ca nici tu nu ai stiut prea multe la prima masina. Important este sa mearga bine si omul sa se bucure de ea. La urmatoarea o sa vada el ce o sa-i mai trebuiasca la dotari sau motorizare si sigur o sa-si ia una care sa fie pe placul/necesitatile sale.
Multi km. fara probleme.
FOCUS 2 - SEDAN; 2.0 TDCI - 136 CP.
moro50
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 2, 2.0 TDCI, 136 CP-SEDAN.

Mesajde daemon » 25 Sep 2011, 18:32

Masina nu este foarte dotata, dar pana la urma nu asta e important. Conteaza sa mearga bine si sa nu aiba probleme cu ea.

Fara clima se poate trai, jante se cumpara si separat, pana la urma astea de tabla sunt mai confortabile prin gropile din RO, proiectoare la fel, le poti monta si pe urma (cum fac si eu, pentru ca intr-o noapte am fost "usurat" de cele cu care venise masina :D).
Imagine
daemon
1nsane Member

Maşina: ex - Focus 2 1.6 TDCi, 109CP, 2007

Mesajde db50rin » 25 Sep 2011, 18:59

Au venit dieselarii in ajutorul meu :)) subscriu la ce ai spus tu si daemon, multi km fara probleme.
db50rin
Incepator

Maşina: Ford Focus Mk II

Mesajde mihaibre » 25 Sep 2011, 19:49

salut. felicitari pentru masinuta si bun venit pe forum. e adevarat ca la bugetul pe care il aveai iti puteai lua ceva mai bun ca dotari, dar desigur si anul si km cantaresc destul de mult in alegerea unei masini. uite eu de exemplu cand am vrut sa imi iau focus 2, am zis ca il vreau cat mai dotat (insemnand de la ghia in sus) dar nu am vrut nici cu km foarte multi (limita am stabilit-o la 150,000). l-am ales pe focusica,2.0 tdci varianta de echipare titanium, de vopsit nu parea a fi vopsit (desi dupa 1 an de zile de cand il am s-au mai vopsit anumite elemente la el - le multumesc soferilor neatenti din bucuresti), iar compromisul au fost km care mi se parea destul de multi: 144,000. acum, daca ar fi sa intorc timpul inapoi, tot pe el l-as fi ales :D. motorizarea aleasa de tine este una destul de buna, simplu construita si fiabila, insa daca vrei mai mult de la el nu prea poti (ma refer aici la putere). pana una alta, cati mai multi km fara probleme. bafta.
Power is nothing without control!
Actual car: FORD FOCUS ST 2.0 ECOBOOST
Ex car: FORD FOCUS ST 2.0 TDCI
mihaibre
1nsane Member

Maşina: FORD FOCUS 2.0 ECOBOOST

Mesajde radudar » 25 Sep 2011, 20:26

Multumesc tuturor,

@db50rin Intr-un fel ai si tu dreptate, dar uite ca motorina a ajuns sa fie mai scumpa ca benzina. + ca din link-ul dat de tine: 2/6 sunt inmatriculate, 3/6 sunt in Bucuresti si chiar pe prima am vazut-o si in service, si era teapa. ;). Pana la urma, acum am o masina care pare noua, fara zgarieturi, interiorul miroase a nou si motorul toarce foarte bine. Sunt foarte multumit.

Ca sa va dau mai multe detalii, masina a fost in leasing pana in august anul acesta, si are toate reviziile in service Ford, ultima fiind in iulie 2011. Masina e foarte bine intretinuta, la interior nu sunt aproape deloc semne de uzura si motorul parca e la prima tinerete. Suna si merge foarte bine, la fel si suspensia care si-a dovedit calitatile pe niste gropi crancene. In alta ordine de idei:

Azi am iesit la o tura mica pe unul din cele mai proaste drumuri din Romania, DN7C adica drumul spre Lacul Vidraru. Am zis ca asa vad cum merge masina pe autostrada si totodata vad cum se descurca si pe serpentine. Pana la urma am aflat cum merge si pe gropi :)) Pe autostrada va pot spune ca m-a impresionat, trage bine de tot pana la 180km/h si merge la fel de bine. Mai sus crestea destul de greu si am zis sa nu o fortez, oricum toata autostrada am parcurs-o constant cu 140km/h si nu m-a obosit cu nimic fata de vechiul Logan care parca eu dadeam la manivela....
Imagine Imagine

Pe micile serpentine era la fel de agila si curbele erau o placere...
Imagine Imagine Imagine

Vremea a fost buna, 20 de grade indica computerul, asa ca aerul conditionat a facut fata cu brio, si nu a redus deloc din puterea motorului, cel putin asa mi s-a parut mie. Peisajele erau superbe:
Imagine Imagine Imagine Imagine

Pe final am oprit si pentru cateva poze de album:
Imagine Imagine Imagine

Masina merge si arata foarte bine. Eu am in plan cateva imbunatatiri, dar o sa le prezint odata ce vor fi adaugate pe masina.

Insa am o ingrijorare, deoarece la intoarcere pe autostrada la o frana brusca de la 160 la 0 nu a intrat ABS-ul, rotile nu s-au blocat totusi. Sper sa nu fie probleme si sa nu am ABS. Trebuie sa gasesc un loc si sa testez asta. Voi ce credeti?

Sper ca v-au placut pozele ;)
Toate bune,
Imagine
radudar
Incepator

Maşina: Ford Focus, 1.0 125CP

Mesajde Mihai L » 25 Sep 2011, 20:45

Nu cred ca e obligatoriu sa intre ABS... Daca ai aderenta (sosea OK si cauciucuri bune) nu trebuie sa intre decat daca intepenesti rotile si te duci ca sania daca nu intra ABS-ul.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde moro50 » 25 Sep 2011, 20:49

Pai daca masina nu s-a dus taras atunci nu cred ca ai problema cu ABS-ul. Probabil suprafata era din bitum si mai era si putin moale de la soare si atunci nu prea intra ABS-ul pentru ca roata a avut o aderenta foarte buna pe suprafata de autostrada. Mergi cu ea pe o portiune de iarba sau pe o portiune unde este nisip si atunci trebuie sa simti imediat ABS-ul chiar daca ai 20-30 de km la ora. Si pune si VIN-ul aici sa vedem ce scrie in etis. Nu cred sa nu aiba ABS chiar daca e un nivel de echipare mai slabut si chiar daca ai motor de 1.6. Nici nu am auzit de Focus vandut in Ro. fara ABS si alea de 1.4 cred ca au toate. Nici mie nu mi-a intrat ABS-ul pana acum vara si eu am sigur. Doar iarna mi-a intrat pe zapada batatorita printre blocuri.
moro50
1nsane Member

Mesajde patea_c » 25 Sep 2011, 21:36

sa o stapanesti sanatos, motorul ti lai ales u dupa nevoile tale, eu cunosc destui 'cunoscatori'' ai masinilor, care domne ei nu isi iau Ford k restul tarii...ei isi iau passaturi la 10.000 euro super dotate diesel 2.0 care a mers nici o zi cu el si are bordu k pomu de craciun,aprinse toate erorile, cumparat cik la 98000km si de fapt are vreo 250.000 calculatorul de bord, injectoare si turbina pline de erori,strikate binenteles..sta si se uita la ea ce simpatika e,de vreo 4 luni ...doar e passat domne' :))).............felicitari pentru alegerea facuta, nu te gandi la plus minus 500-1000 euro...gandeste k ai ales corect , k daca luai mai ieftin cu 500 euro ,orikum ii plateai la service si mai pierdeai timp si nervi cu ei............felicitari inca o data!!
B 16 GUP next. CT 88 PAT
patea_c
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2 hatckback, 1.6 Tdci 90 Cp 2007/2008 CT 88 PAT
VIN: WF05XXWPD57U38xxx

Mesajde paul talpau » 25 Sep 2011, 22:27

Salut. Stai linistit, cu siguranta ai ABS. O sa vezi ca o sa intre atunci cand o sa fie nevoie. Dar mai bine ar fi sa nu fie nevoie.
Masina mea are acelasi motor cu a ta. Este adevarat ca are un cuplu mic ( 150Nm la 4000rot/m), dar dupa cum ai observat si tu, poti sa mergi fara probleme cu 160-180km/h. Daca ai observat de la 110-120km/h pana la 180km/h trage excelent si merge excelent. Crede-ma am fost la suficient de multe drumuri lungi si nu prea mi-au stat multe masini in fata. Este adevarat ca in oras consuma destul de mult 10-12 l/100km, dar daca mergi si in afara orasului o sa ai un consum mediu undeva la 8-9l/100km. Pentru ca in afara orasului chiar cu viteze destul de mari o sa ai un consum de 6.7-6.9 l/100km. Probabil daca o sa mergi economic o sa scoti consumuri si mai bune.
Partea frumoasa este ca nu prea se strica. Schimbi consumabilele la timp si nu te doare capul. Chiar si becurile de la faza scurta mi s-au ars dupa vreo 60000km, ceea ce este foarte mult, zic eu. Este o masina foarte fiabila.
Cele diesel au cuplu mai mare, consuma mai putin, dar daca ai ghinionul sa cada turbina sau "niste injectoare pe acolo" ptr ca motorina la noi e cum e, te cam ia durerea de cap. Si astea sunt vorbele unui prieten care lucreaza la reprezentanta Ford de la Brasov.
Eu m-am indragostit de ea. Initial am zis ca o sa o schimb dupa vreo 4-5 ani, dar acum nici nu ma gandesc.
Despre obtiuni, dupa cum ti-am spun mai sus, o sa o mai aranjezi in timp daca vrei. Mie, personal, imi place sa bricolez la ea si sa dau banii pe diverse chestii care imi plac.
Inca odata iti spun sa o stapanesti sanatos si multi km fara probleme.

@patea_c - imi place comentariul tau si iti dau dreptate
ford focus2 hatchback, 2005, 1.6L16V, trend collection
paul talpau
Ford Freak

Maşina: ford focus, 2005, 1.6L16V ,100CP, trend
VIN: WF05XXWPD55P15381

Mesajde ovideatza » 26 Sep 2011, 19:01

Felicitari de masina. La firma avem una 1,6 benzina, a trecut de 150.000, e din noiembrie 2007, si nu are probleme tehnice. In afara de trenul de rulare, la care s-a schimbat mereu orice piesa s-a stricat, oricat de minora ar fi fost (bucse..etc) nu s-a stricat nimic la ea, motorul merge perfect, nu si-a schimbat comportamentul deloc. Daca intretii corect masina, un asa motor te duce mult si bine. In curand o scoatem la vanzare, si presupun ca toata lumea va fugi de km multi...dar cel mai mult conteaza cum se comporta masina, nu cat scrie pe bord ca are, sunt destui cei cu masini cu "120.000" km care merg fara probleme inca 100.000 daca o intretin corect:)
Pretul e relativ..daca esti impacat cu cat ai dat foarte bine, asta e ce conteaza.

Sa o folosesti cu placere si in siguranta!
ovideatza
1nsane Member

Maşina: Focus 1.8 TDDI 90 2002
VIN: WF0NXXGCDN2U75879

Mesajde bossake » 26 Sep 2011, 22:48

Felicitari pentru achizitie, masina arata foarte bine iar achizitia e una foarte buna raportata la pretul achizitei.
insa nu pot intelege entuziasmul tau si al altor cativa de pe aici legat de motorizare. Motorizarea aceasta e una undeva la liminta de jos a decentei, si e si normal, e doar a2a motorizare dupa cea mai slaba;
Mi se pare un pic exagerat sa spunem ca masina accelereaza foarte repede de la 120 la 180, sau sa afirmi ca nu iti sta nimeni in cale :).

Legat de abs sigur ai nu iti face probleme de asta. Singura treaba e sa nu aiba vreo problema si sa nu mearga dar slabe sanse. Fa totusi un test pe un drum cu nisip daca ai posibilitatea ca sa fii sigur :)
bossake
Incepator

Mesajde moro50 » 27 Sep 2011, 17:11

bossake, hai sa lasam omul sa se bucure de masina. Poate asta e prima lui masina si normal ca i se pare ca accelereaza usor de la 120 la 180 sau ca trage foarte bine in rampa sau mai stiu eu ce. Poate omul atat a avut nevoie in momentul asta sau poate atata si-a permis.
moro50
1nsane Member

Mesajde radudar » 27 Noi 2011, 21:37

A trecut ceva timp de cand am scris ceva. Am parcurs deja vreo 3000km si nu am avut probleme. Pana in aceasta seara cand am armat masina, am vazut ca nu se mai stinge becul central. Am mai incercat de cateva ori, am stins becul, am bagat cheia in contact si pana la urma se stinge cand armez, insa computerul de bord ramane aprins, si masina primeste curent. Adica daca deschis torpedoul am lumina si la fel si bricheta. Radioul se stinge. Stie cineva ce ar putea fi? Maine intentionez sa ma duc cu ea la garantie.
radudar
Incepator

Mesajde Adrian_Rujan » 27 Noi 2011, 21:55

E normal sa faca asa,se va stinge si computerul de bord peste cateva minute!
Adrian_Rujan
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6,Fiesta 1.4,Pegeout 307 1.6
VIN: WFO4XXWPD47MO2250

Mesajde radudar » 27 Noi 2011, 22:00

Da multumesc, acum am cautat si eu pe forum si am vazut ca se stinge. M-am uitat si la masina acum si era stins.
radudar
Incepator

Anterior

Înapoi la Totul despre membri