Focus Sport
Scopul cumpararii : mijloc de transport pe timp de iarna + 1-2 drumuri lungi vara. Nu am de gind sa o folosesc in oras decit pe timp de iarna cind nu pot merge cu motocicleta. Inainte am avut un mondeo 1.8tdi din 94. Am fost incintat de el in privinta tinutei de drum si a confortului, dar virsta a inceput sa-si spuna cuvintul si dupa ce i-am inlocuit pompa de apa, segmentat pompa de injectie, discuri noi pe fata, rulmenti noi pe spate, m-a lasat alternatorul fix in vinerea mare cind mergeam la parinti la Timisoara.
Modelul este Focus Sport, motor de 2 litri pe benzina (145cp).
Optionalele pe care le-am considerat necesare :
- ESP (incluzind discuri pe spate)
- clima
- pachetul 5 (parbriz incalzit si care reflecta infrarosu , oglinda heliomata alte prostii)
- covorase cu logo-ul focus (foarte frumoase, mie mila sa le murdaresc si le-am inlocuit pe timp de iarna covoare de zapada din sellgross)
- alarma cu senzori interiori ( m-a socat ca nu are totusi senzori de soc ) + inchidere centralizata
- nu in ultimul rind torpedoul refrigerat ca sa tin cd-urile la rece pe timp de vara

Scaunele din fata sint super confortabile. Garda la sol e pe hirtie cu 3 cm mai jos decit la celelalte modele (trebuie sa compar la un moment dat), dar suspensia absoarbe foarte bine denivelarile (mi s-a spus ca e lux in comparatie cu un Peugeot 307, o sa merg la un moment dat sa-mi fac si eu o impresie).
Pentru cei care au in vedere motoarele de 2 litri (benzina sau diesel) recomand din toata inima ESP-ul pentru ca pe linga programul de stabilitate are si functie de traction control care ajuta la limitarea patinarii la plecari in tromba de pe loc. Se simte foarte bine la plecarea puternica pe zapada/gheata. Atentie insa ca la oprirea pe gheata/polei nu va mai ajuta nimeni (nici ABS, nici ESP).
- mihaip
- Incepator