Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
05 Mar 2013, 13:59
Salutare,
Sunt fericitul posesor al unui Ford Focus 2 1.6tdci 109cp , 2008 , 80 000 km . De cateva zile tot rasfoiesc forumul in lung si-n lat dar as vrea un feedback direct asupra problemei : ce sfaturi imi dati ? ce ar trebui sa stiu ? ce ar trebui sa fac / sa nu fac ?
Inainte de a cumpara masina am facut un test la reprezentanta ... totul a iesit ok ... aproape ok . O clapeta la pedala de ambreiaj ce foloseste pilotului automat si 'un mic joc la caseta de directie' .
Cum este si prima masina , orice sfat este binevenit !

Multumesc anticipat
Bogdan
05 Mar 2013, 14:30
Felicitari pentru achizitie. Pune si tu niste poze pe site, sa vada si ochii nostri masina.
De unde ai cumparat-o, din Romania sau de afara?
05 Mar 2013, 14:44
nu vreau sa sune aiurea dar tu chiar crezi ca masina are 80 mii?
05 Mar 2013, 14:48
Ce sa spun ... dubii am , insa cred in continuare ca are 80 000 km pana la proba contrarie . Cei de la reprezentanta nu au descoperit nimic in aceasta privinta iar eu nu ma pricep asa bine incat sa-mi dau cu parerea .

TOtusi ... ma intereseaza viitorul in acest moment ... tot aud povesti despre what and what not do do . Mit sau realitate ... naiba stie
05 Mar 2013, 14:50
Se muta la Totul despre membri.
05 Mar 2013, 15:03
Sper ca ai avut noroc si ai luat o masina in care sa nu bagi prea multi bani, daca se poate deloc.
Insa imi e greu sa cred ca neamtu' vinde o masina diesel la 80k km .Nu ca ar fi o problema sa aibe 200, ideea e sa nu necesite investii in viitorul apropiat.
bafta si sper ca ai facut alegerea buna
05 Mar 2013, 15:19
Vad ca ai niste numere de inmatriculare pe care scrie
http://www.hessengarage.deCred ca ar fi interesant daca le trimiti un mail acestora, punandu-le la dispozitie VIN-ul masinii tale si sa-i intrebi cati km avea ultima data cand a trecut pe la ei.
Le poti scrie aici:
http://www.hessengarage.de/en/kontakt.h ... ssage&pf=1Numarul de telefon este: 069/420987-0
Eu zic ca merita sa incerci, macar asa ai o sansa sa afli cati km are masina. Din ce am vazut pe site, Hessen Garage este dealer pentru mai multe firme si se ocupa cu vanzarea de masini rulate.
Dupa ce afli cati km are in realitate masina bazeaza-te pe noi ca iti vom sari in cap cu diverse sfaturi.
05 Mar 2013, 16:33
ghicesc eu ":D +350 mii , pana la proba contrarie.
05 Mar 2013, 16:46
l-ati speriat

n-are nimic, sa se bucure de ea si cati mai mult km fara probleme chiar daca are 350 000+ sau 80 000, si eu am focusu luat din belgia cu 75000 km in bord si reali tot 75000 de km ( se poate sa fie si reali)
05 Mar 2013, 17:20
Le-am trimis un mesaj ... sper sa primesc si raspuns . Ideea este ca rezultatele testului de la reprezentanta au iesit mai mult decat ok . Nu exista probleme tehnice , nici piese schimbate sau elemente revopsite .
Anyway , se poate ca eu sa nu stiu adevarul , insa masina merge bine din ce am vazut (un road trip de 300km) . Cum spuneam si mai sus ... doream sa primesc niste sfaturi in ceea ce priveste intretinerea unei astfel de masini second hand (indiferent ca are 100k , 200k sau 350k kilometri). Masina poate fi o 'bomba' si la 100mii km si la 200mii ...
05 Mar 2013, 20:46
In functie de cati km are masina iti putem spune ce sa faci. In principiu ar trebui sa schimbi distributia, pompa de apa, uleiul+filtrele, iar cand vei avea probleme cu filtrul DPF si vei avea la un moment dat, acesta trebuie anulat atat fizic, cat si din soft. De asemenea, mai pot aparea probleme la turbina si EGR sau injectoare.
Acum sa nu te enervezi, ca ai probat masina si tot tu spuneai ca nu au gasit nimic in neregula la service.
Asteapta raspunsul celor de la Hessen Garage si apoi da-ne de veste.
07 Mar 2013, 11:58
Colegu', ai primit vreun raspuns?
07 Mar 2013, 17:21
Nu am primit inca nici un raspuns ... incerc sa sun ... cu toate ca nu prea ma pricep la germana.
EDIT :
Tocmai ce mi-au trimis un email ... le-am oferit VIN'ul . Astept vesti de la ei acum (vesti bune sper

)
07 Mar 2013, 23:48
Deci nu-mi vine sa cred cat interes (sau mai bine zis invidie) exista printre anumiti colegi. Nu inteleg ce va "freaca" pe voi cati km are sau nu are masina omului!!
Stiti proverbul "Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia"? , sa-mi fie cu iertare insa la multi dintre voi vi-se potriveste ca o manusa!!
Colegu´sa o stapanesti sanatos ,fara incidente, sa fi fericit si nu-mi mai face atatea griji in legatura cu nr real de km ca mare mai e gradina Domnului si multi atotstiutori i-au sarit gardul!
P.S: eu am tot diesel din 2003 si are 120k
08 Mar 2013, 07:12
Acum nu stiu la cine te referi, insa omul a cerut un sfat. Un alt coleg a pus la indoiala nr. kilometrilor. I s-au parut putini, iar Bogdan i-a contactat pe cei de la Hessen Garage pentru a-i confirma kilometrii masinii.
In afara de asta, Bogdan ne-a intrebat cam ce ar trebui sa faca la masina. Cum crezi ca i se poate raspunde cat mai obiectiv posibil daca nu cunoaste kilometrii Focusului.
Personal i-am recomandat sa schimbe uleiul+filtrele, precum si distributia.
Mai citeste inca o data ceea ce ai scris si revino cu scuze pentru fiecare.
O zi buna.
08 Mar 2013, 19:25
oricati km ar avea masina la cum arata o masina adusa de afara estetic si functional oricum este de o mie de ori mai buna ca una din tara care a facut 50.000 si a fost luata de noua. Schimba ce e de schimbat la timp si totul o sa fie in ordine. mai ales filtrele.
nu este o regula ca neamtul sa faca 50.000 km pe an.