Decat sa dai 160 lei pe un set de stergatoare originale mai bine iei chinezarii din supermarket.Eu am luat un set din carrefour si sterg destul de bine.Am dat vreo 25 de lei pe set si chiar daca nu tin mai mult de 1 an , tot iesi in avantaj fata de cele originale,care la randul lor nu cred ca tin mai mult de 1 an jumate - 2 ani.
@alyn_acn: fa tu cum vrei dar daca poti sa imi zici tu mie ca in timpul acelui an de utilizare chinezariile sterg la fel de bine atunci eu le mananc...dupa cum spuneai tu: sterg destul de bine, eu pot sa spun ca la cele originale parbrizul ramane lacrima . cu 25 lei ai gasit tu in carrefour exact dimensiunile standard de focus si cu sistemul de prindere de pe focus? intreb si eu pentru ca un prieten a incercat manevra asta tot cu stergatoare cumparate din carrefour si l-a final nu a putut decat sa exclame ca au fost bani aruncati pe geam. in plus stiu ca stergatoarele originale parca se vindeau si cu 120 lei, trebuie ceruta oferta de la mai multe firme...
cele pentru focus OEM, sau aftermarket(valeo, bosch...) gasesti si la 120 ron. am luat eu anul trecut. plus ca sincer, fara probleme, dupa aceea poti inlocui lamele cu unele de la stergatoare medii dpdv calitativ din supermarket ori poti lua un refill ford.
La FF2 sunt stergatoare normale sau Aero? Pentru cele normale, recomand Valeo din Auchan (ptr Fiesta am dat ~24 ron pe amandoua) si mi se pare ca sterg mai bine decat Bosch Aero retrofit cumparate cu 130 ron setul
@mihaibre , cand am zis ca sterg destul de bine,ma refeream la faptul ca nu raman urme,dungi sau picaturi de apa pe parbriz.Acum,daca ale tale iti lasa parbrizul lacrima,probabil au ele vreun sistem de spalare,uscare,cerurire,etc Si da,au dimensiuni corecte(650 mm si 450mm) si sistem de prindere exact ca cel original (daca vrei le fac poza) Acum scuze colegului pt offtopic,dar eu i-am spus de o alternativa mult mai ieftina la stergatoarele originale. Bafta!
Ba da, sunt la Academia Fortelor Aeriene din Brasov in ultimul an, am facut cunostinta cu cei din ClubOpel BV la intalnirile saptamanale, dar datorita programului aglomerat...nu m-am putut sincroniza cu nici-o intalnire a ambelor cluburi. O sa-mi gasesc timp sa vin si la intalnirile ClubFord din Brasov.
Astazi am schimbat bujiile, avea FoMoCo si i-am pus ... tot la fel. Reactia motorului a fost una mai mult decat neasteptata, este mai silentios, se infige mult mai bine si am scapat de fluctuatiile de la relanti, inclusiv de cele foarte mari de care va spuneam cand o scoteam din viteza.De asemenea am verificat si clapeta de acceleratie, dar era curata.
Salutare colegu'(atat de forum cat si de meserie)Foarte frumoasa masina cat si culoarea!ca si dotari sta mai bine masina ta..pacat de problemele ivite!Felicitari pentru pasiunea cu care ti tratezi focoasa,te inteleg perfect!merita!
Salutari si tie, coleg de arme!Noi sa fim sanatosi, ca problemele le rezolvam!Asa a fost si in cazul acestui Focus, poate ca n-a fost el prea iubit si bibilit, dar a nimerit la mine si va duce o viata frumoasa cel putin in anii urmatori.Acum ca este impecabil dpdv tehnic/optic, mi-au mai ramas 2 lucruri de facut la el : sa-i montez pilot automat (in modul Test am vazut ca am iconita de CC si fiind Titanium ar trebui sa am si cablajul facut) si sa-i pun un set de leduri pe pozitie sa actioneze ca niste DRL-uri. Mai tarziu am in plan si o evacuare dubla decenta. Numai bine!
Nu am mai scris in topicul acesta de ceva vreme, dar nici nu am avut timp. Am reusit sa repar ornamentul cromat de pe portbagaj, am lipit clemele mai intai cu poxipol, dupa care am lipit fibra de sticla cu intaritor pe ambele parti ale clemelor, lasand ornamentul vreo 2 zile la soare pe balcon sa fiu sigur ca se intareste si nu o sa mai cedeze.Pana acum arata foarte bine, sper doar sa nu se mai rupa, altfel, ma gandesc ca voi fi nevoit sa cumpar un ornament nou decat sa stau din 2 in 2 luni sa-l repar.Cu ocazia asta am schimbat si LEDurile de la iluminare a nr. de inmatriculare, unul nu mai functiona iar celalalt avea momente cand functiona in 2 sau 3 SMDuri.Actualmente am LEDuri la : pozitii, lumini la picioare, plafoniere, iluminare nr. de inmatriculare.Dau alt aspect masinii intr-adevar, mai ales cele din interior, dar daca se ard la pozitii sau la nr. de inmatriculare, cred ca o sa revin la becuri clasice ca-s satul sa umblu la faruri si la cu ornamentul ala cromat.
Nu am reusit sa descopar de ce apar acele fluctuatii la scoaterea din viteza a masinii in mers, dar am descoperit ca este o problema comuna la aceste motoare de 1.8, problema regasindu-se inclusiv pe modelele S40 de la Volvo care au aceste motoare.Uneori face la fel de pronuntat ca Volvoul din video, alteori se manifesta foarte subtil.
In rest, sunt foarte multumit de masina, am ajuns la 85555km si functioneaza impecabil.Am verificat nivelul uleiului din cutia de viteze, initial ma speriase cineva de pe forum cum ca el ar sti ca are probleme, dar cand am desfacut dopul acela, mai mai sa tasneasca pe mine, era la nivelul optim. Cateva poze cu Focusul, si una cu Opelul (daca se poate, rog adminii sa nu stearga poza ) :