Primul meu Ford... Ford Mondeo 2.5T TITANIUM X din 2008
Salutare tuturor.
Au trecut deja 2 ani aproape de cand mi-am achizitionat un Mondeo Mk4 2.5T Titanium X si acum are 82k km. Este o masina la care inca unii viseaza si pe care eu (spre norocul meu) o detin. Pana mai zilele trecute eram decis sa o dau pt ca vroiam ceva mai mic CA DIMENSIUNE pt oras. Motorul nu este o problema si vreau sa se inteleaga bine de la inceput ca nu mi se pare greu de intretinut desi impozitul pe an este 915ron (cu cei 10% minus daca se plateste tot) si desi consumul este intre 12.5-14% mixt pt ca nu stau in Bucuresti ci la periferie. Cred ca daca as fi locuit in Bucuresti, altele ar fi fost deciziile mele
. Sa revenim: Masina a fost cumparata de la Colina Popesti Leordeni deoarece am ramas indragostit de ea iremediabil din mom in care m-am urcat in ea si am facut un test drive. Are o multime de optionale printre care enumar doar cateva : Piele alcantara, scaune incalzite, parbriz cu degivrare, faruri adaptive cu corner light, navi mare, dublu climatronic, oglinda heliomata si nu in ultimul rand cea mai tare optionala, o instalatie de gpl zenit pro.
Toata lumea o sa zica acum cum domne, pai daca ii pui gpl inseamna ca nu ai bani de benzina...ca nu este un motor pe care se pune gepele
GRESIT... am pus gpl pt ca pot si pt ca asa fac o economie substantiala. Acum masina mea consuma mai putin decat orice alta masina care mai exista in curte (passat b4 sormea 9-10 , peugeot 206cc cumnatul 10, peugeot 206 mama 9-10, rexton ssang yong tata 11 si chevrolet kalos 1.4 nevasta 10 ) Masina trage exact ca inainte...din punctul meu de vedere merge mai lin decat pe benzina, si colac peste pupaza merg cu 3LEI/Litru
Trebuie sa se inteleaga, ca desi motorul este de 2.5T este o limuzina si eu caut confortul care mi-l ofera ea iar cand zic confort ma refer si la cel financiar. Daca aveam un focus ST care este mai mult spre masina sport atunci se schimbau un pic datele probleme. Masina beneficiaza de niste jante pe 17" cu cauciucuri continental 255/40/17 care ofera o stabilitate incredibila, geamuri fumurii fata spate care ofera o oarescare intimitate pt diferitele activitati cu nevasta
dar pe langa toate chestiile bune are si cateva parti nasoale... Ma oftic crunt ca nu am pilot automat pt ca ma plictisesc sa stau cu piciorul pe pedala la drumurile lungi mai ales ca fac destule drumuri spre munte sa ma plimb cu motoreta pe coclauri. Are lipsa senzori de parcare dar nu cred ca le duc chiar asa de mult lipsa pt ca eu zic ca stiu sa parchez... erau buni pt nevasta cand nu avea masina dar acum nu isi mai au rostul. Are becuri albe peste tot (interior + exterior). Ma bate un gand dar nu prea tare sa ii pun niste tobe care sa se auda frumos dar nu fast furios style, un body kitfrumos si sa ii fac un upgrade de putere.
Cred ca asta e cam tot ce pot sa zic despre masina mea, asa ca daca mai sunt intrebari, sugestii, reclamatii, puteti sa le postati aici
Aprecierile sunt binevenite si ele. Uitati si niste poze cu mandra mea.
Au trecut deja 2 ani aproape de cand mi-am achizitionat un Mondeo Mk4 2.5T Titanium X si acum are 82k km. Este o masina la care inca unii viseaza si pe care eu (spre norocul meu) o detin. Pana mai zilele trecute eram decis sa o dau pt ca vroiam ceva mai mic CA DIMENSIUNE pt oras. Motorul nu este o problema si vreau sa se inteleaga bine de la inceput ca nu mi se pare greu de intretinut desi impozitul pe an este 915ron (cu cei 10% minus daca se plateste tot) si desi consumul este intre 12.5-14% mixt pt ca nu stau in Bucuresti ci la periferie. Cred ca daca as fi locuit in Bucuresti, altele ar fi fost deciziile mele
. Sa revenim: Masina a fost cumparata de la Colina Popesti Leordeni deoarece am ramas indragostit de ea iremediabil din mom in care m-am urcat in ea si am facut un test drive. Are o multime de optionale printre care enumar doar cateva : Piele alcantara, scaune incalzite, parbriz cu degivrare, faruri adaptive cu corner light, navi mare, dublu climatronic, oglinda heliomata si nu in ultimul rand cea mai tare optionala, o instalatie de gpl zenit pro. Toata lumea o sa zica acum cum domne, pai daca ii pui gpl inseamna ca nu ai bani de benzina...ca nu este un motor pe care se pune gepele
GRESIT... am pus gpl pt ca pot si pt ca asa fac o economie substantiala. Acum masina mea consuma mai putin decat orice alta masina care mai exista in curte (passat b4 sormea 9-10 , peugeot 206cc cumnatul 10, peugeot 206 mama 9-10, rexton ssang yong tata 11 si chevrolet kalos 1.4 nevasta 10 ) Masina trage exact ca inainte...din punctul meu de vedere merge mai lin decat pe benzina, si colac peste pupaza merg cu 3LEI/Litru
Trebuie sa se inteleaga, ca desi motorul este de 2.5T este o limuzina si eu caut confortul care mi-l ofera ea iar cand zic confort ma refer si la cel financiar. Daca aveam un focus ST care este mai mult spre masina sport atunci se schimbau un pic datele probleme. Masina beneficiaza de niste jante pe 17" cu cauciucuri continental 255/40/17 care ofera o stabilitate incredibila, geamuri fumurii fata spate care ofera o oarescare intimitate pt diferitele activitati cu nevasta
dar pe langa toate chestiile bune are si cateva parti nasoale... Ma oftic crunt ca nu am pilot automat pt ca ma plictisesc sa stau cu piciorul pe pedala la drumurile lungi mai ales ca fac destule drumuri spre munte sa ma plimb cu motoreta pe coclauri. Are lipsa senzori de parcare dar nu cred ca le duc chiar asa de mult lipsa pt ca eu zic ca stiu sa parchez... erau buni pt nevasta cand nu avea masina dar acum nu isi mai au rostul. Are becuri albe peste tot (interior + exterior). Ma bate un gand dar nu prea tare sa ii pun niste tobe care sa se auda frumos dar nu fast furios style, un body kitfrumos si sa ii fac un upgrade de putere.Cred ca asta e cam tot ce pot sa zic despre masina mea, asa ca daca mai sunt intrebari, sugestii, reclamatii, puteti sa le postati aici
Aprecierile sunt binevenite si ele. Uitati si niste poze cu mandra mea.Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail... I'm an Enduro Maniac
-

alecs_1000rr - Ford Freak
- Maşina: Mondeo 2008 2.5T Titanium X
. Foarte frumoasa