Totul despre membri

Foca mea - Focus 2 1.6 TDCI 2006

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Foca mea - Focus 2 1.6 TDCI 2006

Mesajde Booggg » 21 Iun 2017, 12:30

Hello, hello !
Dupa ce am strans ceva banuti si dupa multe, multe cautari, am ajuns sa fiu posesor de Foca B-). Mai precis, un Ford Focus 2 (MK2) 1.6 TDCI din 2006, 109HP, Cod Motor DA3 G8DB1W.

Un mic istoric referitor la cum am ajuns eu sa am un Focus, si Ford mai ales. Am ajuns sa am banii, am stat pe toate site-urile de vanzari unde aparent toate masinile mai nou sunt aduse din Germania...si toti par ca vor sa faca bani pe seama ta si dupa vreo 2 luni de cautari in stilul asta nu am gasit mai nimic.
Dupa tot timpul asta, mi-a "cacat" mie mintea sa incerc in targul auto de la BV...(avem in familie un Opel Astra 1.7TD luat tot de acolo la care din 2003 pana azi i-am schimbat doar consumabilele si o reconditionare turbo..)
Asadar, il iau pe taica-miu (norocos din fire), plecam spre Brasov si dam de masini cat vezi cu ochii...

Din aprox 2-300 masini,
Imagine

dupa 3-4h de umblat printre ele, apare ea:
Imagine

Facem 2-3 ture, totul functional, "trage" bine, aflam pretul, ne convine tot, (excluzand 2-3 pcte de rugina pe la prag) si ajungem sa batem palma cu omul sa o luam.

Si acum, dotarile (cele mai importante, adica pe care le-am tinut minte):
    - Scaune sport;
    - Geamuri fumurii;
    - Parbriz incalzit(cred ca intra aici si duze stergatoare incalzite);
    - Scaune incalzite;
    - Scaun sofer reglabil electric pe inaltime;
    - Reglaj lombar pt ambele scaune fata;
    - Senzori lumina, ploaie - inclusiv oglinda heliomata interior;
    - Oglinzi electrice + incalzite;
    - Geamuri electrice fata;
    - Computer bord;

In continuare, cateva poze cu exterior/interior:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Masina are acum 203.000 km in bord (reali vreo 300 cred :)) ) si au fost schimbate urmatoarele:
    - Curea distributie;
    - Role;
    - Curea accesorii;
    - Pompa de apa;
    - Rola intinzator alternator (cred ca asa se cheama);
    - Toate filtrele + schimb ulei;

Si cum toate masinile SH au ceva bube, acestea sunt la mine:
    - Zgomot dubios de frecare dupa schimbul distributiei si a tuturor componentelor de mai sus (cred ca vine de la cureaua de accesorii care e Contitech si am citit pe undeva pe aici ca ar fi probleme cu aceasta curea si posibil de la ea sunetul...:( )
    - Ceva chestie dubioasa, la relanti imi mai alterneaza turatia (scade/creste cu vreo 100 turatii dar nu mereu ). Lucrul asta are repercursiuni si in mers, mai ales in treapta 1 - Incerc sa merg cu ea turata pe la 1500 in treapta 1 (mers de coloana) si mai are momente cand da in nas (era foarte des cu motorul rece inainte sa schimb toate filtrele - acum e mult mai rar )
    - Arunca ulei pe la busonul acela cu cleme de pe capul de la culbutori (epurator) si inclusiv in furtunul de admisie... :(

O sa incerc in curand un service pt toate treburile de mai sus (ceva recomandari ar fi bine venite...- Bucuresti ).

Ah, era sa uit, pretul: 3000e.
P.S: Am facut o harababura din postul asta :( Ma revansez pe viitor...(o sa vina in curand o sedinta foto in ceva loc frumos <3 )
Booggg
Incepator

Maşina: Ford

Re: Foca mea - Focus 2 1.6 TDCI 2006

Mesajde alyn_acn » 21 Iun 2017, 13:49

Bine ai venit!
S-o stapanesti sanatos!
Legat de probleme :
- posibil cureaua de distributie stransa prea tare sau prea putin;
- problema cu pompa de vacuum; gasesti discutii/rezolvari pe forum
- problema clasica , cu furtunul de la epurator; gasesti rezolvare pe forum
Bafta!
Cauta simplu pe Google : problema xyz/clubford
Regulament forum : ucp.php?mode=terms
alyn_acn

Maşina: Ford Mondeo Titanium
VIN: WF0EXXWPCEFKxxxxx

Mesajde Booggg » 21 Iun 2017, 15:50

@alyn_acn Mersi frumos !

Nici la service nu aflam asa repede raspunsul la problemele listate ! :))
Mersi!
Booggg
Incepator

Mesajde The29041993 » 21 Iun 2017, 21:59

La furtunul epurator cea mai sfanta solutie e inlocuirea lui cu unul.aftermarket dedicat sau inlocuirea piesei cu una noua (care elimina problema petelor de pe.motor insa nu si problema vaporilor de ulei aruncati in turbo
Proiectul meu - ALX
viewtopic.php?f=15&t=100837
The29041993
1nsane Member

Maşina: Ford Focus II Sedan 1.6 tdci 90cp (stg 2 ~195cp)
VIN: WF04XXWPD46A03182

Mesajde Booggg » 22 Iun 2017, 16:23

Mersi de sfaturi. Am gasit o rezolvare pe forum cu desfacutul capacului si siliconat pe acolo.
Nu ma deranjeaza asa mult ca nu scuipa extrem de mult ulei, mai ales ca am capac la motor...Insa daca dau capacul jos, se vede cum iese abur din capacelul ala de la epurator si ulei pe injectoare pana in spate pe peretele de la compartimentul motor.

Uite aici o poza de pe net pt cum sta treaba pana reusesc sa fac eu ceva poze mai clare... :(
Imagine

Si pot sa confirm (cel putin de pe Torque) ca sunt ceva probleme la pompa de Vaacum...Imi fluctueaza destul de mult valoarea citita de pe OBD2 in Torque la relanti...
Booggg
Incepator

Mesajde Booggg » 23 Iun 2017, 14:15

@The29041993 Am avut azi ceva timp sa umblu putin sub capota si vin cu ceva update-uri / nelamuriri in legatura cu sfantul epurator.
Nu e asa mult ulei pe cat ma asteptam, ieri facand vreo 30-40km in care am cam fugarit-o...
Am desfacut furtunul in T si l-am curatat cu servetele albe si surprinzator, doar s-a "manjit" servetelul, chiar daca la prima vedere parea ca ar fi acolo mult ulei.

Mai jos adaug niste poze (m-ar ajuta foarte mult daca m-ati invata cum sa postez pozele in asa fel incat sa apara thumbnail si sa se deschida mare cand apesi pe ele fara saa te duca pe alt site...):
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Intrebarea mea e urmatoarea. Cat de mult afecteaza scurgerea asta de ulei, mai ales ca arunca destul pe motor aparent... ? Ma pot astepta sa moara motorul sau ceva nebunii de genul cand o fortez intr-o depasire sau ceva ? :( (pare cam imposibil din ce am citit dar am un oarecare OCD eu...)
Booggg
Incepator

Mesajde Booggg » 16 Aug 2017, 23:58

Se poate inchide. (sters de preferat daca se poate) Scopul deschiderii topicului a fost de a mentine un jurnal al masinii dar m-am decis sa-l pastrez off-line.

Mersi mult!
Booggg
Incepator

Mesajde The29041993 » 21 Aug 2017, 00:01

Mi aia imi pare motorina, verifica returulde la innectoare. Pozele le editez in paint, dau click pe resize si le modific rezolutia (aici e mai mult de povestit). De ce nu mai vrei sa ti jurnalul?
Proiectul meu - ALX
viewtopic.php?f=15&t=100837
The29041993
1nsane Member

Maşina: Ford Focus II Sedan 1.6 tdci 90cp (stg 2 ~195cp)
VIN: WF04XXWPD46A03182

Înapoi la Totul despre membri