Totul despre membri

Fiesta-intrebari de la un incepator!!

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Fiesta-intrebari de la un incepator!!

Mesajde Brrunetul » 10 Sep 2008, 20:55

Salutari!
Am un Ford Fiesta 1,25,75 CP,din 2007,in Iulie a avut un an.Am facut cu ea pana acum 6500 km.Ce ma sfatuiti are rost sa ma mai duc la revizia de un an,sau sa merg la un service(oarecare),si sa-mi fac eu o revizie pentru linistea mea?Trebuie sa-mi schimb uleiul si filtrele acum la 6500 km?Cand i-am sunat sa intreb de revizie mi-au spus ca o sa ma coste aproximativ 600 lei,e normal sa schimbe uleiul la 1 an si 6500 km?Alta intrebare:pot spala motorul la Fiesta,asta inainte de a pune un scut(plastic....metal?),deoarece e prfauit si asi dori sa o pastrez cat mai curata?Mentionez ca revizia de 2500km am facut-o la Bacau la Neco Motors,unde mi-au adaugat 1kg.de antigel,cel putin asa am scris in cartea de service.Ce stiti de cei de la Neco Motors Bacau,sunt seriosi,isi fac treaba?Alta intrebare:cat de des se duce o masina la spalatorie,avand in vedere ca nu circul foarte des?Eu solicit intotdeauna si ceara dupa fiecare spalare,e ok?Siti cumva undeva in Suceava sau Bacau unde asi putea sa-mi montez o mufa USB? :-/
In concluzie sa renunt sau nu la garantia masinii(mai am 3 ani)?Voi cum ati proceda?
Brrunetul
Incepator

Re: Fiesta-intrebari de la un incepator!!

Mesajde KomandantuR » 10 Sep 2008, 22:21

Si la service-ul acela crezi ca ti-o face pe de-a moaca? Cum sa renunti la inca 3 ani de garantie ?!?!? Atunci, crede-ma, chiar renunti la linistea ta. Si da, e normal sa schimbe uleiul la 1 an. Si filtrele la fel. Nu te duci, pierzi garantia. Cu spalatul motorului nu te sfatuiesc. Il vrei curat, sterge cu o carpa umeda. Treaba cu scutul e discutabila. Iar cu spalatoria, o duci de cate ori ai chef si bani. depinde si de culoare. Eu o spal maxim de 2 ori pe luna, dar ma mai ajuta si culoarea. Masina trebuie sa ma slujeasca pe mine, nu sa devin eu sclavul ei. Cu ceara o dau o data pe an, si o dau eu temeinic, nu la spalatorie.
La toate intrebarile tale gaseai raspuns in sectiunea dedicata modelului Fiesta. Nu te sfii sa cauti pe acolo. Merita, crede-ma pe cuvant.
Cu stima.
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde Alen » 10 Sep 2008, 22:56

despre Neco Motors poti afla mai multe pareri aici
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde Brrunetul » 11 Sep 2008, 09:06

Da,am citit despre Neco Motors,si incep sa cred tot mai mult ca garantia nu prea ajuta cu ceva.
Brrunetul
Incepator

Mesajde Brrunetul » 27 Sep 2008, 17:28

Am si renuntat la garantie.Mi-am schimbat toate filtrele(am pus MAN) si uleiul(ARAL spezial fur Ford),si ma costat 310 lei.Toata afacerea a fost facuta sub ochii mei,si am controlat fiecare filtru in parte,erau originale si sigilate.Sunt foarte multumit de toata treaba.Mai ales ca eu nu fac mai mult de 7000km pe an.Si mi-am mai cumparat un spray cu vazelina=15 lei, ptr.ungerea balamalelor la portiere si hayonul+un set ptr.iarna= 17 lei.Totul e ok.
Brrunetul
Incepator

Înapoi la Totul despre membri