Salut si buna seara(noapte) ...Pot sa zic ca studiez acest forum de ceva timp si acu m-am gandit sa inaugurez forumul (prezenta mea pe forum) cu prezentarea masinii.
-Omul : student, uneori plictisit alteori ocupat.
-Masina : mica, nu tocmai cea mai ... "rea" ... ca sa zic asa, dar e la inceput;
-Este un Ford Focus MK1 din 2001 , motor 1.4 benzina (poate nu tocmai cea mai inteleapta alegere) dar e bun pt. inceput avand in vedere ca sunt si detinator de "portocala" pentru inca vreo cateva luni, cumparata la 140.000 km, activi facuti vreo 4000 , matematica stiti si voi sa o faceti cati are acu, destul de simpla fara dotari sofisticate (se prezinta cu inchidere centralizata, abs, 4 airbaguri (sofer,pasager,lateral scaune fata) aer conditionat manual, geamuri electrice doar fata , radio casetofon , 4/5 usi , culoare gri , transmisie manuala 5+1 , 75 cai si cam asta e.
Poze voi face in curand deoarece nu am apucat!-Dotari ulterioare (destul de recente) leduri la numar si plafon interior alaturi de schimbat toate becuri de bord pe 5w (vad ceva mai bine), am mai schimbat cele 2 leduri de la ceasul de pe consola de bord cu leduri smd albe iar acum imi arata ceasul pe fundal alb (ice ice baby

) si comenzi pe coloana de directie pentru radio cas'.
-Tot ceea ce am facut pana acum e un schimb de ulei (250 lei cu filtru cu tot facut la reprezentanta) , un set bujii noi Motorkraft (60 lei toate 4) , cand initial am luat-o era vara deci i-am schimbat si 2 cauciucuri de vara pe fata noi (320 lei montat reglat), iar cand iarna si-a pus amprenta au venit 4 cauciucuri 10% uzura, (340 lei cu montaj si reglat cu tot).
-Intentionez sa ii mai fac mici modificari asemanatoare (eventual v-as ruga si niste sfaturi din partea voastra) cum ar fi :
1.) leduri pentru becuri de pozitie si eventual semnalizatoare si ceva lampi pe spate (recomandari? preturi?) ,
2.) maneta stergator cu cele 6 viteze (pret? montaj usor/greu?),
3.)eventual sa schimb sa pun si pe spate geamuri electrice (asta din ce banuiesc eu implica schimbarea fetelor de usi, trebuie macarale, si + maneta de la sofer cu cele 4 butoane unu pt fiecare usa si desigur cablarea acestora , daca ma insel , eventual mai detaliati si voi).
4.) computer de bord (greu de montat? greu de gasit? preturi? timp?)
5.) Xenoane (implica schimbarea cu tot a becurilor , trebuie lupa, transformator, etc? detalii, pret? ati facut careva? )
6.) tempomat, cruise control , ma rog chestia aia

, greu de facut? merita? nu merita?
7.) halogene ? trebuie shimbat butonul de faruri cu unul care are si halogene si reglarea intensitatii luminii in bord + cablatura etc? greu? merita?
-Daca mai aveti alte idei, propuneri, recomandari,
va multumesc anticipat si astept
raspunsurile voastre!P.S. Vroiam sa mentionez ca m-ar interesa daca ar fi oameni cu care sa se faca
ClubFord Oradea (Bihor) si ce ar implica/insemna acest lucru??? Rog si
moderatorii sau administratorul sa imi raspunda la intrebare deoarece nu am apucat sa caut prin forum despre asa ceva si ce inseamna acest lucru (
sry)

Deoarece parerea mea e ca sunt cativa sau ar fi cativa interesati si in oradea daca s-ar face asa ceva si si aci pe forum sunt cativa oradeni stransi laolalta.