Totul despre membri

Ford Fiesta Red Edition

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Ford Fiesta Red Edition

Mesajde Sebi_Marius » 26 Dec 2014, 20:57

Salut tuturor,
Dau curs unei cereri(@tralalazaza e solicitantul) si voi incerca in cele ce urmeaza sa fac o prezentare cat mai apropiata de realitate a noii mele achizitii, o superba Fiesta Red Edition. Sper ca nu voi primi foarte multe critici din partea voastra, insa va rog sa intelegeti ca nu sunt scriitor de meserie si nici nu mi-am propus vreodata sa fac o prezentare auto. Dar sa revenim la subiectul care ne intereseaza.
In primul rand trebuie sa va spun ca a meritat sa astept aproape 3 luni pana cand mi-a fost livrata. Prin urmare, cine se incumeta sa achizitioneze masina trebuie sa se inarmeze cu rabdare, tutun, gume de mestecat etc. Inainte de a alege masina asta am tot stat in cumpana: sa fie 1.0 100cai cu livrare imediata, sa astept pt 1.0 125 sau sa fie un ST? Cu nicio varianta nu eram impacat. ST-ul e superb, insa nu prea e masina de dus la serviciu zi de zi iar motorul de 100 de cai nu prea era ce-mi doream. Cel de 125 imi facea cu ochiul, insa tot aveam o usoara retinere...Ei bine, deodata s-a luminat dealer-ul Ford si-mi spune ca tocmai aparuse un alt model, ceva intre ST si varianta de 125 de cai. Repede fisa, citit despre dotari/performante si gata, contractul era semnat!
Gata, am terminat cu preambulul! Haideti sa va povestesc despre masina. Dupa cum stiti, modelul nu poate fi achizitionat decat in culorile Rosu/Negru, cu o nuanta predominanta iar cealalta acoperind doar plafonul. Black Edition pare mai cool, mai sporty, insa nu regret ca am ales rosu. Culoarea e incredibil de frumoasa, desi e nemetalizata, iar plafonul negru iti da senzatia ca ai, de fapt, un geam fumuriu imens. Astazi mi s-a intamplat un lucru care m-a incantat. Asteptand sa-mi vina randul la spalatorie, inevitabil masina a atras privirile curiosilor iar unul dintre ei m-a intrebat, aproape exprimand siguranta de sine:"E Fiesta ST, nu?". Deh, grila fata si, mai ales, eleronul l-au dus putin de nas. Probabil s-o fi gandit ca am pierdut pe undeva initialele arhicunoscute, ST :)... Recomandarea mea pt cine isi doreste aceasta masina e sa aleaga RED. Nu o sa-i para rau! Pragurile, eleronul, oglinzile, linia usor agresiva parca se armonizeaza mult mai frumos pe rosu.
Despre interior
Nu am foarte multe de spus si, oricum, cam stiti si voi despre ce e vorba. Scaunele au sustinere laterala buna, nu sunt Recaro(ca pe ST), dar sunt bune. Nici foarte comode, insa nici nu mori in ele, iar tapiteria in doua culori iti sare in ochi imediat cum ai deschis portiera. Impresie foarte placuta face si volanul imbracat in piele cu cusaturi de culoare rosie, precum partile laterale ale scaunelor, iar imbracamintea schimbatorului de viteze e tot din piele, cu aceleasi cusaturi de mare impresie. Sistemul audio Sony e asa cum am citit, adica foarte ok, avand sunet clar si destul de puternic. Ma rog, nu sunt adeptul bubuielii in masina, deci pt mine e foarte bun. Consola cu miliarde de butonase iti devine prietena dupa scurt timp, insa tot nu-mi place. Plasticul ei lucios face impresie placuta, insa in scurt timp vezi sute de amprente si milioanele de particule de praf care se incapataneaza sa se desparta de el. Pedalele sunt sport, avand un material de cauciuc sau ceva de genul ca sa nu devina alunecoase atunci cand preocuparea ta e sa ajungi cat mai repede la suta :) ... Prietenii care se incumeta sa-ti fie pasageri pe bancheta din spate vor avea parte de confort acceptabil, insa nu trebuie sa fie nici prea inalti si nici prea grasi :)), pentru ca trebuie spus ca tot confortul e pt egoistii aia doi care stau in fata. In plus, toata trambalarea cu rabatatul scaunelor, impinsul in fata, intratul in masina intr-o pozitie curioasa etc e o operantiune cam descurajanta, deci nu vei avea parte prea des de dornici de o plimbare. Asta ar fi cel mai mare dezavantaj al acestei masini cu doua usi. Plus grija prin parcari la distanta lasata fata de vecini. Aripile(a se citi portiere) Fiestei sunt impresionante. In final, concluzia pe care o trag despre interiorul masinii e ca emana soliditate, face o foarte buna impresie, e prietenos si pare de buna calitate. Voi vedea in timp daca m-am inselat in vreo privinta.
Despre motor
Trebuie sa va marturisesc ca pana acum nu am avut o masina cu mai mult de 90 de cai si am trecut de la benzina la diesel si invers. Probabil ca deja unii dintre voi trageti deja concluzia ca voi vorbi despre acest 1.0/140 cai la superlativ. Ei bine, nu va inselati! :) Motorasul e impresionant! Destul de frugal in oras, 7.8% a fost cel mai mare consum pana acum in trafic de Bucuresti si usor regim de mers pe autostrada, fasnet in plaja 1800-3000 rot/min, ca sa mergi la consum, foarte agitat dupa ce treci de 3500. Sunetul pe care-l scoate ii face pana si pe cei mai morocanosi sa zambeasca cu toti dintii. Totusi, pt ca trebuie sa existe un totusi, desi nu am experienta mersului cu o masina sport pot trage concluzia ca masina nu e sport, cu toti cei 140 de turbo caluti! Cutia de viteze e etajata prea lung, probabil pentru un consum redus, si asta face sa nu simti cuplul asa cum te-ai astepta. Am un coleg de serviciu care are un SEAT Leon TSI, 125 cai, si marturisesc ca masina lui pare mai agitata decat aceasta Fiesta, cu toate ca datele tehinice infirma concluzia mea. Ca sa revin totusi la a lauda motorul, pt ca e de laudat, voi spune ca setarile facute de inginerii de la Ford si motorul in sine fac un mix deosebit de placut. Ai liniste in masina, ai elasticitate, ai consum foarte bun, ai un sunet la accelerari brutale care iti dau senzatia ca te afli intr-un bolid. Din pacate, daca pot spune asa, motorul merge atat de bine incat iti e greu sa atingi consumul declarat de Ford pentru ca iti doresti tot timpul sa alergi cu ea. Ca fapt divers, pt ca vorbeam de linistea din masina, nevasta-mea e paznicul meu cand vine vorba de viteza iar a trece de 130 e deja Red Alert pt ea. Ei bine, zilele astea am facut un drum spre cei dragi si am mers pe A2 iar la un moment dat a trebuit sa fac o depasire mai in viteza pt ca venea un agitat din spate si nu avea loc de mine. N-am masurat in cat timp am ajuns de la 130 la o viteza impresionanta, nici nu are importanta, insa dupa ce am incetinit mi-am intrebat consoarta daca a sesizat ceva. Nu. Nimic. Totul e bine. A facut ochii mari cand i-am comunicat cifra si mi-a spus ca avea impresia ca ne taram cu 100 si un pic :)) ...
Concluzia concluziilor: daca iti doresti aceasta masina, cumpar-o! Pt placere, pt fitze, pt ce vrea sufletul tau. Daca nu te multumesti cu un motor mic dar care are 140 de cai, daca ai citit prea multe pe net cum ca o sa aiba viata scurta, ca o sa crape, bubuie, ca o sa i se rupa distributia pt ca sta naclaita in ulei etc si etc, alege un motor serios de 2-3 litri dar pregateste-te sa platesti pt decizia asta. Eu nu am timp sa ma gandesc la lucruri prapastioase despre aceasta masina si, cel putin dupa cei aproape 2000km parcursi, o consider o reusita a Ford.
Seara buna tuturor si un an nou minunat!
Sebi_Marius
Incepator

Maşina: Ford Fiesta Red Edition

Re: Ford Fiesta Red Edition

Mesajde radu_andry90 » 27 Dec 2014, 00:17

Nu o sa poti compara niciodată un motor mare cu unul micut!(Desi dpdv tehnologic, s-a evoluat mult in ceea ce privește motorizările si un motor mic turbo scoate ce scotea unul mult mai mare acum cativa ani, tot nu vor avea decât câteva puncte comune si foarte multe diferente!)
Sunt foarte curios cum arata Fiesta pe care ti-ai achizitionat-o, motiv pentru care te încurajez sa încarci 3-4 poze :)
Sunt sigur ca este senzatie masina având 140 cp si gandindu-mă ca nu este grea! Sa o stapanesti sănătos!
Felicitari!
radu_andry90
Member

Maşina: Focus ST mk2 2.5T

Mesajde Sebi_Marius » 27 Dec 2014, 10:20

Iata 3 poze cu masina, cat de cat reprezentative:
Front_mic_1.JPG

back_mic.JPG

Interior_mic.jpg
Sebi_Marius
Incepator

Mesajde Sorin-T » 27 Dec 2014, 11:08

S-o stapanaesti sanatos si fara incidente!
Din pacate ceea ce spui tu de Fiesta e valabil si pe Focus fscelift (probabil si pe noul Mondeo). Pentru noxe reduse si alte vrajeli in ce priveste poluarea Ford a luat o decizie proasta in privinta cutiilor de viteze manuale...le-au lungit de au stricat tot demarajul si toata senzatia de acceleratie cat de cat puternica.
La Focus motorul de 1.5 ecoboost cu 182 cai (exact aceleasi date tehnice ca si vechiul 1.6 ecoobost 182 cai) are aceleasi "performante" cu motorul 1.6 de 150 cai. Deci vreo 0.7 secunde mai slab pana la 100km/h...datorita cutiei.
Am urmarit multe reportaje si articole despre acest lucru asa ca toti jurnalisti auto sunt dezamagiti de lucrul asta.
Dar sa te bucuri de masina si la cum arata chiar ai facut o achizitie buna.
Sorin-T
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 2 facelift hatchback 2008, 1.6 benzina, 101cp

Mesajde Sebi_Marius » 27 Dec 2014, 11:27

Iti multumesc pt urari, Sorin, si-i multumesc si lui Radu_Andry!
Cu toate ca inginerii Ford i-au taiat masinii din zvac cu aceasta etajare a cutiei de viteze, masina ramane fun.
Sebi_Marius
Incepator

Mesajde alyn_acn » 27 Dec 2014, 11:27

Arata in mare fel buburuza! Sa o stapanesti sanatos!
Cauta simplu pe Google : problema xyz/clubford
Regulament forum : ucp.php?mode=terms
alyn_acn

Maşina: Ford Mondeo Titanium
VIN: WF0EXXWPCEFKxxxxx

Mesajde cip02 » 27 Dec 2014, 18:29

Felicitari pentru achizitie si prezentare ! Ai fost obiectiv si echidistant (nu incantat sau dezamagit )... si asta a dus la o prezentare corecta , cu avantaje si dezavantaje , cum e normal pentru ca masina perfecta nu exista !
Cutia "lunga" are si rol de "protectie pentru motor" limitand demarajele puternice si consumul mare de carburant...probabil cei de la ford s-au gandit si la durabilitatea acestor motoare turbo (pe langa noxe mai mici) .
Probabil cei de la ford sunt mai atenti si la consumul de ulei al motoarelor in sarcina spre deosebire de VAG ...fiecare producator alege un compromis undeva pe intervalul durabilitate(riscuri mici) ........... performanta (cu ceva riscuri)
Motoarele vw au fost in general mai "fortate" si in general au consumat mai mult ulei (poate nici nu au fost atent proiectate/fabricate) ...deci nu e de mirare daca un TSI e mai performant DAR e de mirare daca un motor ford consuma mai mult ulei decat unul vw ... totul tine de riscurile asumate de fiecare producator .

In poze arata bine masina ...asteptam si o prezentare live ;) .
cip02
Gold Member

Maşina: FOCUS 2 FACELIFT 2008 1.6i 100cp trend+ ,FIESTA FACELIFT 2006 1.4i 80cp ghia
VIN: 11111111111111111

Mesajde Sebi_Marius » 27 Dec 2014, 18:47

Multumesc frumos pt urari! Da, promit ca o sa ajung la o intalnire a membrilor.
Sebi_Marius
Incepator

Mesajde tralalazaza » 05 Ian 2015, 15:34

Superba masinuta! Cat mai multi km fara probleme iti doresc!
tralalazaza
Incepator

Maşina: Ford Fiesta Titanium 1.0 EcoBoost 100 CP (2014)

Mesajde radu_andry90 » 05 Ian 2015, 16:06

Plictisindu-mă, răsfoiam printre prezentari si mi-am adus aminte sa iti zic o chestie, pe care o poti face, daca iti surâde ideea!O folie transparenta cu tenta neagra(nu foarte închisă) încât sa evidentiezi stopurile fata de restul masinii!Cred ca ar arata foarte frumos!
radu_andry90
Member

Maşina: Focus ST mk2 2.5T

Mesajde laurentiugm » 06 Ian 2015, 11:14

Salutare. Frumoasa masinutza, sta cumva prin zona mag Unirii, in spate pe langa Institul Bancar? Am vazut una la fel in aceea zona si nu era ST :)
Ford FIESTA 1.4 Duratec DOHC 16V - B78KLY
laurentiugm
1nsane Member

Maşina: Fiesta mk6 facelift 1.4i;

Mesajde Sebi_Marius » 06 Ian 2015, 12:22

Salut,
@laurentiugm: se pare ca mai e o masina ca asta in Bucuresti. Poate se vor inmulti:).
@radu_andry90: pana la folie, as repara gropile care au aparut dupa zapada asta, daca mi-as permite. Am dat ieri intr-una de m-a secat la suflet! S-a dus amortizorul pana la capat de cursa... Asta e, tara saraca cu politicieni bogati!
Pana una-alta, mai degraba mi-as pune o invelitoare pe capota, pt a o proteja de pietricele, insa habar n-am unde as putea gasi, daca e pe tipuri de masini, care e sistemul de prindere etc...
Multumesc,
Sebi_Marius
Incepator

Mesajde andrei0241 » 06 Ian 2015, 13:09

Pentru protectie si nu doar a capotei, eu mai degraba m'as orienta care folii dedicate.
In Bucuresti sunt destui care pot oferi acest serviciu, insa cel mai bine ar fi sa apelezi la un atelier care face si decontaminare si curatare profunda inainte de a aplica folia de protectie, ai fi uimit sa vezi cati contaminanti sunt in vopseaua unei masini proaspat livrate.
Acea folie recomand a fi aplicata pe bara fara, capota, oglinzi si partea inferioara a caroseriei, unde e predispusa la ciupituri/zgarieturi de la mizeria de pe strazi
Acea folie, aplicata corect, va rezista cativa ani fara a se face vizibila
andrei0241
1nsane Member

Maşina: Fiesta 2008 1.4 Tdci

Mesajde andrey23 » 08 Mar 2015, 17:36

Wow sa o stapanesti sanatos! ma bate tare si pe mine gandul sa schimb caruta mea.
Pe negru mi se pare putin ciudata combinatia (plafon oglinzi grila rosie) insa imi e sa nu fie cam nasol rosu pentru un barbat desi mie imi place cum arata.
Poti sa ne spui ce pret final ai avut ( sau discutia pret catalog reduceri bla bla... ) si ce nivel de echipare este? si daca ai mai pus ceva optionale.
Use your head!
andrey23
Member

Maşina: Focus 2 `07, 1.6 100cp
VIN: WF04XXWPD47T61967

Mesajde B0gd4n_r » 21 Mar 2015, 17:39

Frumoasa buburuza, am vazut si varianta neagra cu plafonul rosu si cred ca arata ma bine, dar cel mai mult conteaza sa-ti placa tie.

@andrey23: daca mi-as lua un Ferrari rosu, crezi ca mi-ar sta rau in el ca baiat? :)) Nu ma intelege gresit dar eu nu consider culoarea rosie exclusiv feminina :)
B0gd4n_r
1nsane Member

Maşina: BMW 520d M

Mesajde forddog » 22 Mar 2015, 15:18

e bomba masinuta.cat mai multi km fara probleme si sa te bucuri de ea la maxim
forddog
Incepator

Maşina: Focus 2001,Hatchback,1.6zetec,100cp cp,standard
VIN: WF0AXXGCDA1M30105

Mesajde Sebi_Marius » 27 Mar 2015, 08:59

Salut,
Revin cu un scurt update. La 4 luni de la achizitie raman in continuare incantat de masina:)! Acum am incaltat-o si cu jante pe 17" si arata mult mai bine:), poate reusesc si-i fac niste poze azi. Consumul a scazut la 6.4, pt ca s-a incalzit afara si intra imediat Start-Stop + nu mai papa multa benzina pana se incalzeste motorul, insa ca sa scot cifra asta trebuie sa merg destul de batraneste cu ea. Totusi e neasteptat de bine, chiar daca sunt departe de cifra oferita de constructor, parca 5.6.
Sebi_Marius
Incepator

Mesajde adyraduta » 27 Mar 2015, 12:49

Salut,

In Iunie voi fi si eu fericitul posesor al unui Red Edition si pana atunci, timpul trece greu de tot! :)

Cum te descurci cu jantele de 17''? Conform specificatiei sunt 205/40/R17 si talonul pare destul de mic...
Iarna pe ce marime de jante ai mers?

Apropo, poti sa pui o poza cu bordul masinii? Din cea cu interiorul deja urcata nu se vede prea bine.
Din cate am vazut pana acum, sunt doua modele de bord pentru Fiesta: banuiesc ca cel lucios este cel care vine daca iei pachetele Titaniu sau Balck&Red.

Multumesc,
Adrian R
Fiesta Red Edition
adyraduta
Incepator

Maşina: Fiesta VI, 1.4 Benzina, 97 CP
VIN: WF0JXXGAJJAG66295

Mesajde Sebi_Marius » 27 Mar 2015, 15:11

Salut,
Felicitari, Adyraduta! O sa-ti placa masina mult. Jantele de 17" sunt o pacoste pt gropile si liniile de tramvai din Bucuresti, insa daca mergi frumos cu masina si nu te trezesti ca faci raliu cu ea pe calea Ferentari, de departe o strada execrabila din Bucuresti, te vei simti confortabil. Recunosc ca de cand i-am schimbat rotile de iarna, mi-am schimbat si stilul de mers avand mult mai multa grija sa nu dau in vreun crater.
Da, bordul e ala lucios si cu multe multe butonase. M-am obisnuit cu el si nu ma mai deranjeaza ca raman urme de degete sau fire de praf. Deocamdata nu am spalat-o vreodata la interior.
Fişiere ataşate
20150327_140035.jpg
20150327_142437_1.jpg
Sebi_Marius
Incepator

Mesajde Sebi_Marius » 27 Mar 2015, 15:54

Scuze, mai era o intrebare la care sa raspund! Iarna asta am mers cu jante de 16", cu talon la anvelope de 55(195/55/16, parca). A fost in regula...
Sebi_Marius
Incepator

Mesajde adyraduta » 27 Mar 2015, 16:04

Multumesc pentru informatii!
Multa bafta! ;)
Fiesta Red Edition
adyraduta
Incepator

Mesajde razvann » 04 Apr 2015, 21:34

Pe spate are discuri sau tamburi?
razvann
1nsane Member

Maşina: Mondeo Mk4, 2.0 tdci

Mesajde adyraduta » 04 Apr 2015, 22:07

Fata-discuri, spate-tamburi
Fiesta Red Edition
adyraduta
Incepator

Mesajde savu » 21 Mai 2015, 16:41

Azi am platit si eu avansul pt o Fiesta Red Edition

Daca nu intarzie banca cu creditul poate o iau maine sau sambata si pun neste poze pe thread
savu
Ford Freak

Maşina: Ford Fiesta Red Edition 1.0L EcoBoost 140HP
VIN: WF0CXXGAKCEA37063

Mesajde adyraduta » 24 Mai 2015, 18:44

Ai gasit-o pe stoc?
Fiesta Red Edition
adyraduta
Incepator

Mesajde savu » 23 Iun 2015, 16:21

Salut adyraduta,

Masina am gasit-o pe stoc in oradea la reprezentanta. Am platit avansul pt a fi rezervata dupa care in cateva zile am dat si restul de bani.

O am deja de o luna si am facut 2000km. momentan imi ia undeva la 5.9l/100km. O folosesc zilnic ca sa fac 12km dus-intors pana la munca si pe weekend cate 220km dus-intors CJ-AB.

Tot ce pot zice despre masina e ca datorita gardei la sol scazuta nu prea e indicat sa te aventurezi pe la munte cu ea altundeva decat pe asfalt :D

Sambata asta o sa fac un drum de CJ-Sinaia si retur ca sa vad concursul de excelenta auto din anul asta. O sa ii resetez consumul si o sa revin cu un rezultat de dus-intors cu 5 oameni in masina
savu
Ford Freak

Maşina: Ford Fiesta Red Edition 1.0L EcoBoost 140HP
VIN: WF0CXXGAKCEA37063

Mesajde Sebi_Marius » 01 Aug 2015, 17:56

Salut,
Revin cu un mic update cu privire la consumul mediu dupa primul drum mai lung facut cu masinuta: Bucuresti-Constanta, Constanta-Predeal, Predeal-Bucuresti, AC ON, computerul a stabilit un 5.4%. Mersul nu a fost rapid, insa am folosit AC la maxim:).
As mai avea o observatie de facut, si-i rog pe posesorii de Fiesta(Red-Black, ST sau versiunile normale) sa-si dea cu parerea despre urmatorul fapt: am observat ca masina incepe sa puta:), daca ma pot exprima asa, atunci cand sunt fortat sa urc o bordura cu atentie maxima(deh, masina e prea joasa si bara fata tine neaparat sa "sarute" asfaltul, plus ca nici talonul anvelopelor nu e prea mare pt jantele de 17"); e clar ca e vorba de ambreiaj, insa nu mi se pare normal sa miroasa a varza stricata dupa vreo 9000Km. Voi ce ziceti? Credeti ca am avut ghinion cu un disc de ambreiaj de proasta calitate? In curand vine prima revizie si o sa ridic problema la dealer, insa pana atunci e bine sa aflu si alte pareri. In rest, masina e parfum:)...
Sebi_Marius
Incepator

Mesajde adyraduta » 03 Aug 2015, 11:29

Salut,
Eu am 2,600 km si nu am simtit niciun miros pana acum. :)
Insa cu consumul stau destul de prost; 6.9% (conform computer).
Am mers cu clima non-stop si schimb de obicei cam la 4000rpm.
In ultima perioada am facut doua drumuri Bucuresti - Constanta, mers pe autostrada cu 130-140 km/h.

Subscriu la parerea de final: masina aste "parfum"! Ma declar foarte multumit de alegerea facuta! :)
Fiesta Red Edition
adyraduta
Incepator

Mesajde Sebi_Marius » 03 Aug 2015, 12:39

Salut Adyraduta,
Nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi prea tare in privinta consumului. Asa cum am scris, am mers incet, fara stres ca ma prinde radarul sau chef de alergat. La 130km/h eu am consum 6%, iar cu AC ON ma duc spre 6.7%. Nu ai ce cere mai mult pt ca e un motor mic si trebuie sa manance si el ceva daca te grabesti. Cu o cutie in 6 trepte ar fi fost mai bine, poate un 0.5% mai putin la consum... Din pacate nu m-ai lamurit in privinta ambreiajului, dar nu e vina ta:). Mai astept si alte pareri... Poate-mi fac griji degeaba sau poate se vor lamuri lucrurile la revizie.
Jdemii de kilometri fara probleme!:)
Sebi_Marius
Incepator

Mesajde adyraduta » 20 Aug 2015, 13:15

Salut,

Cum vara este pe sfarsite, ma gandesc deja la ce dimensiune de jante sa aleg pentru iarna.
Cum masina a venit cu minunatele jante negre 205/40 R17 nu as vrea sa le stric la iarna prin gropile ce inevitabil vor aparea, asa ca ma gandesc sa-mi iau jante din otel.
Ca si dimensiune variez intre R15 sau R16.

Ce parere aveti?
Fiesta Red Edition
adyraduta
Incepator

Următorul

Înapoi la Totul despre membri