De la focus 2 la focus 3
Va scriu in calitate de proaspat posesor de Focus 3. Varianta aleasa este benzina, 150cp ecoboost, cu echipare Titanium, culoare Lunar Sky, plus optionale pachet xenon, pachet iarna, geamuri spate fumurii, jante de aliaj de 17, sistem sunet sony. Masina a fost achizitionata de la Romcar si m-a costat 20.000 eur, luata de pe stoc (odata ce am avut banii a durat o saptamana pana am intrat in posesia ei).
O prima prezentare am facut aici: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?p=936812#p936812
Dupa cateva zile in care am apucat sa ma mai acomodez cu ea, revin cu mici completari:
- nu stiu ce s-a intamplat dar directia mi se pare acum mult mai buna. probabil m-am obisnuit eu cu ea, dar am avut si ocazia sa o testez pe drumuri virajate si mi s-a parut ca se comporta extrem de bine. iar cu controlul tractiunii dezactivat, si pe un drum liber cu curbe stranse, e o placere sa tragi de ea. Se lipeste de asfalt, se simte conexiunea dintre volan si roti, isi arata sportivitatea atunci cand e nevoie.
- motorul si el mi se pare acum ca trage mai bine, dar asta tot din cauza experientei in plus. se duce bine de la 2000 si ceva de ture in sus, probabil o sa traga si mai de jos dupa ce isi mai da drumul. oricum, se arata cei 150 de cai. Atat de mult incat trebuie sa ma invat sa ma limitez la acceleratie, pentru ca urca in viteza foarte usor (vin de la 1.6 100cp aspirati, unde trebuia sa o calc la maxim ca sa scot ceva din ea).
- m-a oprit o persoana pe drum, m-a intrebat daca e diesel ori benzina, pt ca nu zicea ca nu vede fum deloc iesind de la esapament

- vis-a-vis de problema greierashilor, pot sa spun ca nici modelul acesta nu a scapat. la drum normal inca nu am observat, dar la drum denivelat sau forestier am depistat 2. unul la instrumentele de bord, pare a fi ceva fir sau beculet care atarna liber si se loveste de una alta, si altul undeva in spatele volanului, troncane ceva (asta aveam si la fosta, si nimeni n-a fost in stare sa-mi spuna ce e).
Cam atat deocamdata. Daca aveti orice fel de intrebari va raspund cu placere daca pot. Va las in continuare cu cateva poze. (scuze, nu prea am decat de-astea. interior sau poze de documentar nu am, dar gasiti pe site-ul ford

-
cristian.bisca - Member
- Maşina: ford focus III Titanium 1.6 150cp ecoboost lunar sky