Ford Fusion / 1.6 16v 101CP - O noua foca :)
Numele meu este Adi.
De curand mi-am achizitionat un Ford Fusion , 2004 , motorizare 1.6 16v Duratec 101 cai (in mintile lor), masina avand doar 109.000 km , din Germania de la o doamna.
Ce pot sa spun , am ales Fusion pentru ca este "hidoasa" pt altii , placuta pt mine datorita suspensiei si formei de "Mini Suv" (o noua experienta , in trecut avand si Ford Focus mk1 1.4 16v 2001 pe care l-am vandut din cauza consumului foarte mare). Am optat pt varianta Trend care se remarca prin :
- Aer conditionat
- Abs
- Geamuri electrice fata
- Oglinzi electrice/incalzite
- Linie audio 4000CD (4 boxe , suficient momentan) + satelit sub volan
- Volan reglabil
- Scaune fata reglabile pe inaltime (ambele)
- Proiectoare ceata
- Inchidere centralizata + deschidere de pe telecomanda portbagajul (2 chei)
- Volan cusut in piele
- 4 airbaguri
- Tapiterie Trend , bord Silver si ornamente Silver
- si alte cateva chestii minore .
Momentan i-am scos primul set de numere provizorii , urmand spre sfarsitul lunii sa fac identificarea si cartea Rar + necesarul actelor pentru inmatriculare .
Ca planuri pentru primavara ma gandesc la :
- jante aliaj 16'
- folie fata+spate 100%
- scaune incalzite (fata+spate)
- instalatie de xenon 6000k + polisare faruri
- proiectoare foliate galben (nu xenon ca in iarna viitoare nu o sa vad nimic pe ceata)
- stopuri rosii (foliate)
- bullbar inox
- ornamente chedere inox + manere inox + ornamentul spate de la portbagaj
- linie audio (ramane de vazut , ca este putin complicat cu plansa de bord),
si daca omit ceva, astept noi idei/pareri/sfaturi .
Deja pt iarna asta i-am achizitionat un set nou de anvelope Michelin
Urmeaza cat mai curand schimbarea consumabilelor + distributia (desi distributia este marcata pe cartea service ca fiind schimbata si nici nu da semne de oboseala)
In cateva zile o sa adaug si poze

-

danezu09 - Ford Freak
- Maşina: Ford Fiesta Mk6

Si vezi cum faci cu tapiteria aia, frumoasa, dar pretentioasa!!! Ce zic aici sunt pareri personale, nu sfaturi; tu faci cum crezi, numai gandeste-te bine, ca banii vin greu si se duc repede...
. Wador scaunele incalzite spate tot un moft sunt, daca pun fata , hai si spate sa fie ca la "Mertane, Bemveuri , etc" . Da tapiteria este foarte pretentioasa, o alta problema intampin, ca volanul fiind cusut cu piele, pielea aia a inceput sa se frece adica sa se cojeasca si este enervant, ma gandeam la husa momentan sa nu il termin de tot pana cand il imbrac cu piele. Bineinteles ca la banii care i-am dat pe ea este relativ ok, am 21 de ani, anul asta implinesc 22 de ani, altii la varsta mea deja au masini mult mai ok , eu sunt doar posesor de Dacia 1300 (1984) 1.3 4 trepte , Dacia Supernova 1.4 MPI (editia Campus) 2003 , Dacia Logan 1.5 dCi 85CP 2008 , Ford Focus Mk1 2001 si acum Fusion , ales masini usor de intretinut si prima Dacie nu o uit, am invatat soferie cu masina aia chiar daca acum 3 ani am platito destul de scump era intretinuta (apartinand unui vecin care a murit) . Multi imi spun de ce am ales Fusion ? Am cautat tot Focus Mk1 facelift cu 1.6 benzina , dar nu am gasit cu dotari la pret ok, ba nu aveau oglinzi electrice , ba aveau rugina la aripi, se gasea cate ceva. Sa va prezint pe scurt si Focusul care l-am avut , daca era 1.6 il tineam dar fiind obisnuit cu motoare mici sa imi consume ok si cu Loganul cu 5.2 oras si 4 afara , am crezut ca si Focusul consuma la fel un 7 oras si 5 afara, defapt era invers , 9-10 oras si 7 afara , pe cand Fusion are un 7.8 - 8.5 in oras pe vremea asta si in afara 5.8 - 6.2 . Claudiu mi se pare ok cd-playerul , din punctul asta de vedere audio nu imi fac probleme, am aici in Pitesti prieteni care se ocupa cu asa ceva , de aceea nici nu ma grabesc . Sa revin la vechiul meu nr de inmatriculare si dupa incep .