Cu o pagina in urma ziceam asta: "Fac A2 aproape in fiecare week si pe buc-drajna(100km) am la 130-140kmh pe pilot 7,7 - 8 si drajna-buc 7,5-7,7 . Nu prea imi sare de 8% (nici cu TS850

) ca medie pe 100km si 130-140kmh, e si sedan deci ceva kg in plus compensate de un plus la aerodinamica . "
E normal cand vii spre bucuresti sa consumi mai putin - Mirajul capitalei te atrage ca un magnet!
O diferenta de 60m de altitudine cum e B vs CT e nesemnificativa la consum . Daca vorbim de 500m sau mai mult atunci o sa se vada diferenta in consum gen BV vs B . Eu in general scot consum mai bun catre B pe A2 sau DN2.
Un impact mai mare il are "domnul crivat " decat diferenta mica de altitudine . Vantul puternic influenteaza consumul mai mult decat 200-300kg greutate in plus in masina , mai ales la viteze peste 100kmh .
CRÍVĂȚ n. Vânt rece, puternic, care suflă iarna dinspre nord-est.
Un lucru e cert , consuma ceva mai putin a mea. 7,5% la 110kmh nici pe vant nu am . La ralanti si la mine e cam 0,7-0,8 cand e cald ...sub 0,7 nu prea scade decat la tdci.
Poate bujiile , filtrul de aer , o roata ce merge mai greu , uleiul , aerodinamica de hatch pe o masina relativ grea (1300kg) ...cine stie.
Cert e ca se poate mai bine .
80kmh aprox 5,5% ---100-110kmh aprox 6,5 --- 130kmh aprox 7,5 la mers CONSTANT sunt consumuri care se pot atinge cu 1.6 100cp destul de usor , eu am ajuns si mai jos de atat.