Boon....am revenit din concediu, odihnit, vesel ÅŸi calm

Avem 10.103 km la bord, făcuţi în mare viteză, ca să zic aşa! Şi nu e doar o metaforă, ci o constatare, media de km/h fiind de 119
Da, e adevărat, în Germania ai unde să-i dai, în Austria la fel, şi foarte puţin în România...aşa că, why not?

Revenind cu impresii din concediu...foarte comfortabilă maşina, pot să parcurg distanţe foarte mari, fără să mă ridic din scaunul şoferului paralizat, sau cu diverse dureri. Este genial!
Frânele excelente, cu maşina încărcată la viteze mari parcă se sudau plăcile de frână de discul ăla când apărea ceva urgent şi trebuia să frânez mai cu poftă!
Ştergătoarele sunt impecabil de aerodinamice!! Vântul trece elegant de ele, fără să facă sunete de fâşâială, reducând astfel zgomotul de fundal, şi s-au descurcat impecabil pe furtună cu ploaie torenţială şi grindină! Jos pălăria!
Farurile sunt foarte bune pe autostrăzile interminabile, luminează pe două benzi, inclusiv lateralele şi panourile mari de indicaţii din dreapta! Plus că am o vizibilitate mărită cu aproximativ 10-15 metri în faţa mea, lucru foarte util când mergi cu 170 noaptea pe autobahn.
Anvelopele Michelin sunt într-adevăr foarte bune, am avut curajul să merg cu viteză (80-100) pe o ploaie torenţială de nu vedeai la 10 metri maşina din faţă, şi nu am avut nicio problemă de stabilitate, sau acvaplanare! Contează şi faptul că maşina era destul de grea!
Un sfat: NU plecaţi prin Europa fără un GPS deştept!! Nu plecaţi cu prostiile alea de 600 de roni care au doar România şi oleacă de Europa! Vă trebuie ceva foarte complet, chiar dacă vă usucă de bani (gen 1100 roni în sus!)
De ce? Motivul e simplu: este foarte uşor să vă rătăciţi pe autostrăzile europene, în speţă cele din Austria şi Germania, pentru că ratând o intrare sau o ieşire este de ajuns! Consumaţi aiurea benzina/motorina încercând să vă redresaţi şi cel mai greu, nu puteţi să mergeţi încet să vă dumiriţi unde sunteţi, pentru că se urcă ăia din spatele vostru pe voi....totuşi, e autostradă! Aşadar, încă odată, primul lucru pe care îl faceţi când vreţi să plecaţi în Europa în excursii cu maşina, este să cumpăraţi un GPS cu hărţi multe ale Europei şi detaliate!
Eu vorbesc din experienţă, am luat ţeapă cu un Tom Tom incomplet şi am ratat la ieşiri şi intrări pe autostradă de mă durea capul de nervi....nu mai spun cât de târziu am ajuns la destinaţie...Am cumpărat un GPS bun şi ieftin din Germania, şi astfel drumul la intoarcere a fost o reală plăcere

Cât despre motor..este foarte fiabil, nu mi-a consumat nici măcar un milimetru de ulei de pe jojă!! De ce mă mir? Pentru că i-am dat numai viteze de 160-180, pentru distanţe lungi, şi l-am ţinut la turaţii de 4-5000 perioade îndelungate!
Deci, foarte bună alegerea mea, iubesc maşinuţa asta mai mult ca niciodată!!
Aştept cu interes să mai produc nişte bani, să mă duc să-i dau un polish, că deja în soare se văd numai dunguliţe microscopice de început de mătuire, lucru care nu prea îl agreez...