Hai sa nu o dam in "WOW BIZZ" ... o sa intelegi perfect cand o sa citesti cu atentie !
Puterea unui motor nu sta in catalizator , toba finala , IC sau soft ... subiectul deschis de tine a fost despre "motorul 2.0tdci" si cati cai are din fabrica ... raspunsul este ca poate avea usor peste 150cp daca nu l-ar limita din accesorii+soft .
Simplu si usor de inteles, pentru cine isi doreste asta.
Nu ai cum sa ma deviezi de pe acest drum cu argumente de "wow bizz" .
Tu cand vorbesti de "cat poate motorul 2.0 tdci" si cand vorbesti despre ce teste si masuratori au facut cu "motorul tdci limitat la 136".
Ti-am mai spus ca un motor ce "poate doar 136cp din fabrica" nu o sa atinga nici macar 140cp chiar daca ii pui "burlan de hota" la admisie si evacuare "de locomotiva"... sau IOS in loc de soft ford

.
Nu este cazul acestui 2.0 tdci ce a trecut lejer de 136cp fara modificari fizice aduse "la motor" .
In general stiu ca daca cineva nu intelege mesajul din 1-2 mesaje , al 3-lea e inutil pentru ca e clar ca nu vrea/nu poate sa o faca . (de baiat bun si insistent dau si mesajul3

)
"adaptarea motorului 2.0tdci pe focus2" are 136cp pentru ca ea reprezinta versiunea "castrata" a motorului 2.0tdci , daca ai un focus 2.0tdci atunci masina are motor de 136cp ... daca ai doar motorul el poate peste 150cp daca este "adaptat" sportiv , NU eco !
-Crezi ca motorul de logan 1.6 8v 85 cp are " doar 85cp din fabrica" ... si pana nu demult avea 90cp ??? Crezi ca au conceput alt motor cu "doar 85cp din fabrica" ?
Daca nu intelegi fenomenul de "castrare" a unui motor din accesorii+soft pentru normele EURO/consum/silentiozitate , degeaba dau eu 20 de exemple.
Strict "motorul de fabrica" poate creste uzual cu >10-20% peste varianta "motor castrat" , asta pentru ca majoritatea motoarelor sunt castrate.
-Ai idee cate motoare de 1.4 , 1.6 , 2.0 au fost fabricate cate 15-20-25ani si doar adaptate la noile norme cu "scheme" in soft,rpm,accesorii...etc ???
Cam cat de nou crezi tu ca e motorul 1.6 100cp ce a fost disponibil pe focus2 pana in 2011 ? Cauta singur ca daca iti zic eu o sa zici ca "te mint"

.
Asta cu "bagatu' in scaun" e sa te impresionezi singur ... mereu dieselul turbo o sa te bage in scaun mai mult pentru ca are stilul smuls-pauza-smuls ... nu trage liniar ca un benzinar aspirat si nici aproape liniar ca un benzinar turbo bine-facut ... eu zic sa urmaresti kilometrajul nu smuciturile , ca asa , legat la ochi in masina, 2.0tdci o sa para mai rapid decat 2.0 turbo benzina dar in realitate e mult mai lent ... mie imi plac masinile rapide, nu cele care "par rapide" , din acest motiv raman fan benzinara turbo!
PS Daca nici din incercarea nr3 nu ai inteles ideea poti sa o lasi asa si sa ramai la parerea ca "motorul 2.0tdci are fix 136cp" dar DOAR din "intamplare" al tau are peste 150cp(170cp) fara modificari "la motor" ... asa , ca e special.

Nu inteleg cum el poate doar 136 dar duce 170

... poate am eu probleme cu logica , una e adaptarea si alta e strict motorul... daca poate doar 136cp , la 137cp cedeaza unele componente "ale motorului".
Declar subiect inchis , cine a avut urechi sa vada si nas sa auda ce scrie aici, bine ...cine nu , iarasi bine !