de zvony » 15 Mai 2012, 12:08
Dator fiind cu anumite informatii, incerc sa fac un mic sumar:
1. Foca a suferit mici reparatii in aceasta iarna. Astfel, inatai au fost schimbate bujiile pentru ca apoi sa schimb si planetara dreapta. Initial s-a incercat resuscitarea acesteia, dar era intr-o stare ce nu ii mai permitea revenirea la conditii normale de functionare.
2. Cu ocazia respectivelor reparatii s-a schimbat si ambreiajul. Din dorinta de a trece la ceva mai buna, am optat pentru un ambreiaj de Focus RS ceea ce a implicat si schimbarea volantei (care, din pacate, s-a dovedit a fi mai scumpa decat tot kit-ul de ambreiaj).
Daca tot s-a desfacut pana la ambreiaj, am zis ca ar fi o oportunitate sa ii inlocuiesc si diferentialul. Asa ca am pus un LSD Quaife care a schimbat comportamentul masinii in bine.
3. La inceputul lunii decembrie, am achizitionat un Focus 2 1.6 TDCI, 2005, 150.000km. Am gasit masina intr-o anunt postat la noi pe forum, mi-a placut si am luat-o. De masina beneficiaza sotia mea care, pana in prezent, este foarte multumita. Din punct de vedere al dotarilor este multumitoare, fiind un pic peste cele din ST, dar nu acestea au primat. Eram interesat sa schimb fost ei masina din pricina consumului si a fiabilitatii. inca mai sper la un week-end suficient de linistit in care sa reusesc sa-i fac masinii cateva poze pentru a-i deschide un topic separat.