Gata treburile si problemele. Revin la aruncat bani pe prostii.

In tara asta gasesti usor droguri, arme si femei cu moravuri usoare. Indiscutabil. Dar sa gasesti un haion de Focus 2 facelift e aproape o minune. Daca mai ceri sa fie vopsit Moondust Silver simti ca fortezi spre nesimtire.
Daca ati auzit pe cineva care are un prieten al carui vecin vinde un haion va rog sa ma anuntati.
Pana una-alta, s-au aliniat planetele si am facut un detailing interior la . Totul a iesit asa cum ma asteptam, adica excelent. Apelati cu incredere la acest om cu rabdare si atentie pentru detaliu.
Astept urmatoarea aliniere a planetelor ca sa facem si un polish exteriorului.
Recent am rezolvat si vechea problema a motorului, mai exact, cea a VCT-ului partial defect (erorile P000A si P0016-17) schimband intai valva specifica VCT-ului de pe admisie (care s-a dovedit a nu fi cauza problemei) si apoi ambele variatoare / pinioane din capatul axelor. Doar cel de pe admisie avea probleme insa, daca tot am ajuns atat de adanc in motor am ales sa le schimb pe ambele. Rezultatul: toti CP, NM-ii si altele ce tin de inaintarea masinii au revenit sub capota.
Cu aceasta ocazie am facut si un, sa-i zicem, "chip tuning". In mare, am coborat plaja de turatie mai jos de unde o pot aborda mai usor fara sa las impresia ca am scapat de pe circuit. Nu da bine sa o tii in 3000-4000 turatii prin trafic ca sa ai cuplu bun. Acum, pe la 2000-2200 se simte un val de cuplu care chiar e binevenit.
Acum daca tot s-au readunat "hergheliile" sub capota le-am cuplat la un set nou de anvelope Kumho Ecsta SPT si placute frana ATE. "Inaintam, luam viraje dar mai si oprim".

Am inlocuit oglinzile cu unele negre de FF2 facelift. Nu mi-am pus in gand sa le fac negre dar saracele asa au venit. Le-am montat ca sa vad daca se potrivesc ca prindere si mi-a placut combinatia oglinzi negre - masina argintie.
Scaunele au de acum un strat calduros pentru iernile grele multumita unui set de incalzire in scaune marca Ford (+ butoanele si masca aferenta pentru consola). A fost nevoie si de un GEM cu mai multe optiuni si cateva seturi de cabluri + pini trase din GEM pana la butoane si scaune.
Si alte nimicuri:
- am scapat de culoarea rosie a etrierilor la care ma uitam stramb de mult timp. Am inlocuit-o cu o combinatie de cupru + maro + portocaliu inchis. Nebunia lui Salam, ai zice. Insa chiar se potriveste cu argintiul masinii si nu e deloc tipator (ca rosul). M-am inspirat de la Nissan GTR si am stat mai bine de 30 min sa prepar culoarea cu o duduie foarte rabdatoare.
- am montat o plafoniera cu lumini de citit care, desi nu citesc romane in masina, sunt folositoare mai des decat credeam.
Urmeaza...
- haion FF2 facelift (daca il voi gasi vreodata)
- amortizoare Bilstein B8
- antifonare si insonorizare completa interior
- sistem audio pentru urechi fine
- poate si un set de faruri xenon OEM cu interior negru
... si mai vedem