Atack...cauciucurile de iarna nu au treaba numai cu zapada..ci si cu temperatura..adica de la 7 grade cu plus in jos, se trece pe cauciucuri de iarna pt ca cele de vara isi pierd din caracteristici si performantze la temperaturi scazute. Deja la zero grade un cauciuc de vara, chiar si pe suprafete uscate, asfalt, are probleme de aderentza. Acum mai mir ca tu nu stii asta, mai ales ca ai ST si in echiparea initiala toate au venit cu pirelli zero nero...care sint senzationale vara..dar la frig sint plastic....pui frina si te duci sanie chiar si pe uscat..pe zapada nici nu se mai pune problema pt ca abia daca poti sa pleci de pe loc

Eu am avut citeva experiente amuzante iarna asta...si crede-ma, nu imi mai doresc...pe zapada intra abs-ul la cea mai mica atingere a frinei....iar cind era frig si nu zapada ziceai ca am cauciucurile date cu parafina...nu aveam aderentza...devenisera f. zgomotoase, rigide.
Nimeni nu spune sa mergi prin zapada cu 200km/h....ar fi chiar dificil..dar in conditii de carosabil uscat, chiar si la temperaturi scazute, poti sa o calci linistit cu cauciucuri de iarna performante, cu un coeficient de viteza ridicat. Plus ca sint intervale iarna cind nu e frig, nu e zapada..ce fac, scot cauciucurile de vara din pod pt citeva zile pina la urmatoarea zapada sau pina cind temperaturile scad iar?
Banuiesc ca tu ai schimbat si jantele..nu cred ca marangoni face 195/45/16....pe 16 sau 17 doar pirelli si continental fac cauciucuri de iarna..cred ca ai pus jante de 15...dar ma indoiesc ca acum, fiind uscat, mai ai stabilitatea pe care o aveai cu pirelli si jante de 16 sau 17.
PS: cred ca linkurile lui Razvan nu mai au nevoie de comentarii...punctajul obtinut de cauciucul acesta este EXCELENT!
PS1: pt dl inginer...acum cred ca ati inteles diferenta dintre cauciuc de iarna (ce aveti dvs pe masina) si cauciuc de iarna-sport...e alta mincare de peste! Nasol sa fii inginer si sa iti explice un filolog cum stau treburile in domeniu!
PS3: scuze Razvane ca ti-am killerit topicul furnicutzei...revenind, cum se mai simte furnica? Cind e gata?