de axel114 » 23 Apr 2012, 19:18
am revenit dupa multi ani.. mi-am regasit intamplator topicul cautand pe net cu totul altceva.. mi-am recitit toate mesajele si mi-am retrait tineretele si experientele de la inceput. ce bucuros eram si emotionat. Era si este prima mea masina. Inca n-am vandut-o, inca n-am sfintit-o. Au trecut aproape 4 ani si jumatate si acum am aproape 48.000 km cu ea. Si aproximativ 2o lovituri in parcare sau din vina altora. tot 10% in oras, afara mentine un 6,5% la un 130-140. I-am mai facut ceva imbunatatiri intre timp : schimbat cadrul care tine nr de inmatriculare cu unul cu camera video mascata si schimbat unitatea audio cu una touch screen cu GPS, TV, RADIO, DVD cu suport pentru filme si subtitrari. Pe scurt misto si transforma bordul in ceva frumos gen avion iar mersul cu spatele devine interesant. Vreau sa ii mai pun jenti de aliaj Brock B20 Toate reviziile facute cu min 5000km inainte de termen. Motorul toarce ca un motanel si este impecabil. Nu are absolut nici o problema (exceptand busiturile cretinilor de au tot intrat in mine in mod repetat). De Romcar..au ramas la fel de neprofesionisti si hotomani : mi-au reparat ceva la usi cica si a doua zi s-a rupt macaraua de la geamul la care lucrasera si a cazut geamul cu totul. Dar nu din vina lor. a fost o simpla coincidenta. Asa se jura ei. Deci de ce sa nu ii cred? Ca doara sunt inocenta in persoana. N-ar fi deloc in stare sa o fi inlocuit cu una stricata sau sa fi lasat cu toata greutatea pe geam. Altadata cand mi-au vopsit o aripa nu le-a iesit culoarea si am dat-o la revopsit iar ei mi-au propus ca mai bine sa dea un degrade pe portiera sa se imbine mai bine decat sa revopseasca aripa iar. Nu, nu eram la camera ascunsa, a fost pe bune.
Masina asta e diavolul in persoana sau posedata de diavol. In ordine cronologica inversa :
* In urma cu ceva timp m-a luat un nene parcat cu usa in timp ce treceam pe langa el. s-a jurat ca i-a tras-o vantul din mana, si il cred, pentru ca il vazusem cum a tras usa sa treaca cel dinaintea mea, iar eu urmam strans dupa primul. El tot mondeo avea. el m-a luat cu muchea si nu are absolut nimic, eu doua usi infundate si de vopsit. Masina e in service acum. datorita altor julituri am obtinut revopsire totala a masinii de la casco.
*inainte cu o zi sa plec la turci in concediu am constat cu netarmurita uimire ca mi s-au furat oglinzile: politaiul de la sectia 19 a jurat ca e primul furt de oglinzi de ford. Deci am inaugurat si astain premiera..deh trebuia sa exista o prima data si pe ford, nu?
* Usi julite si lovite in parcare mai mereu si la ordinea zilei, masina era sminghelita de ziceai ca am jucat NFS cu ea mai mereu, dar deja nu ma mai stresez
* copii gasiti sarind cu picioarele pe ea in timp ce urmareau fericiti o miuta in spatele blocului, capac portbagaj si o aripa din spate infundate, la ordinea zilei
* un cretin de vecin beat face paint exchange cu bara mea din spate ... slabutz
* la nunta la semafor, oprit sporovaiesc cu fetele in masina in timp ce tatal miresei se infige in curul meu cu simtul raspunderii.. ce sa fac? sa il injur la nunta ficasii?
* vin de la sala, cand sa arunc ruxacul cu echipamentul in masina observ bara scoasa de sub far, grilajul sucit, aripa turtita... jeep-ul roz cu pisicute de plus in bord parcat anterior langa mine disparut dar amintire niste paint exchange: evident fara carte de vizita lasata in geam, si evident desi parcarea costa 3 ron ora nu aveau camere de supraveghere
* toata partea stanga luata cu oglinda cap coada, refacuta, scos vineri din service si luni absolut la aceiasi inaltime, tot din coada pana in aripa din fata o julitura si mai lunga si mai bine infundata ca prima, asta in cu totul alt loc
* la servici un nene obosit isi lasa pe capota o ditamai lada cu mancare : se apleaca sa se lege la siret iar lada aluneca cu un scrasnet metalic lasand muscaturi adanci in vopsea si ii cade in cap .. capota varza
Cate am zis pana acum? In total am avut cam 20 patanii..acum sunt imun..poate sa si explodeze, deja nu-mi mai pasa, nu mai am nervi, efectiv s-au consumat si nu ma mai pot enerva. Intre timp am devenit prieten la catarama cu tipul de la CASCO. Daca era tipa cred ca o luam de nevasta si ne si intemeiam o familie atat de des ma vad cu asta.
Masina din punct de vedere tehnic este de exceptie, ca si caroserie saraca nu a ramas cu nici un colt nejulit. arata ca o ciuma, fiecare piesa in alta culoare ca retarzii de la Romcar niciodata nu-si pot nimeri macar culoarea anterioara.
Acum am apelat la un alt service recomandat de cel de la CASCO si ii fac o revopsire totala : cost estimat 110 miliane lei vechi. Casco platit anual 40 mil lei vechi fara clauza de fransiza si reintregire. A fost o afacere buna casco asta dar in fiecare an schimb aiguratorul ca niciodata cel anterior nu ma mai vrea.
Acu am masina la vopsit si sper sa o iau ca noua asa cum se lauda aia de acolo. Nu de alta dar sa aibe copii pe ce sa catara
Dar destul despre masina diavolului. Voi ce mai faceti?
NEW MONDEO Sedan 1,8 TDCI 125 CP
Dotare 'Ambiente'.