Revin cu "prospaturi" dupa 11 luni de aventuri.
Una bucata "stersatura" pe aripa stanga fata, evident, in parcare, unii care este, nu stie sa faca manevre, si deh, s-a gandit ca poate am nevoie de putina culoare alba pe atata rosu. Evident, nu se poate retusa decat prin revopsire. E de vis.... Cine ma vede, zice ca am luat carnetul la Pitesti...
Anyway, o zgarietura cu tenta de accident...cedam trecerea intr-un scuar, si ploua torential. Un idiot retardat si handicapat (gata, am terminat cu alintarile), hotaraste el ca "am plecat" si ma sterge lateral. Restul conversatiei este greu de postat aici, deoarece ar fi cenzurata instant. Singura satisfactie, daca pot sa-i zic asa, ar fi ca el are aripa si usa, zgariate si sterse bine de tot, iar eu am o liniuta mica doar pe bara, tabla scapand. Sa-i rugineasca!
Si iata, am pastrat ce-i mai bun la sfarsit!!
A venit timpul reviziei de 2 ani! Cum nu am facut 30.000 de km, ci doar 25.000, m-am dus voios si voinic sa fac revizia, si anume: schimb ulei, filtru de ulei, schimb filtru aer, filtru de polen, filtru de benzina nu era necesar, deoarece ala este in rezervor si se schimba odata la 7-10 ani, depinde cat de varza e benzina, bujiile nu le-am schimbat, o sa le inlocuiesc la 30.000, pentru ca sunt in parametri si sunt FoMoCo, deci foarte bune, si lichidul de frana, fara placute, deoarece erau jumatate uzate, deci mai rezista in 5000 de km cu succes.
Asadar, revizia am ales s-o fac la Romcar, din motive mai mult sau mai putin personale. Zis si facut, baietii de la receptie au fost amabili incat sa ma lase sa stau langa mecanic, si am inceput!
Ulei, filtre restu, le stiam, rutina, fascinant si usor. Partea misto era schimbul de lichid de frana, care dupa cum stiti, este si lichidul ambreiajului. Da, rezervor comun, circuit cat de cat comun, pompa comuna. Daca nu schimbi la 2 ani lichidul, cum recomanda producatorul, risti sa pierzi garantia sistemului de franare.
S-a drenat lichidul de frana, cu pompa vacuum, s-a scurt prin alta supapa partea cu lichid al ambreiajului (evident a curs lichid gri, reprezentand uzura ambreiajului din ultimii 2 ani) si s-a purces la aerisirea instalatiei, prin diverse supape surub situate la fiecare roata si langa motor.
Toate bune si frumoase, fascinant si interesant.
DAR!! dupa cateva zile, avand prostul obicei de a ma uita la motor, si sa verific starea diverselor lichide ale acestuia, am constatat cu stupoare, ulterior ramanand socat, ca nivelul uleiului (verificat la rece, cu masina pe suprafata plana) era nu peste maxim, ci la curbura superioara a jojei!! Adica nu erau 4 litri, ci vreo 5 litri de ulei in motor!! Ah, si da, incepea sa refuleze pe langa capacul de sus al motorului, pe unde torni uleiul. De ce? Din cauza presiunii! E de vis deocamdata...Evident, telefon, dus acolo, golit pana la 4 litri, acum e la maxim, e ok.
Buuun!! Peste aproape o luna, dupa ce am fost la drum lung, plimbare, alea alea, am executat o manevra de intoarcere destul de agresiva, rezultand un mare mesaj pe ecranul calculatorului de bord, prin care ma avertiza ca nivelul lichidului de frana este sub minim. Evident, am ramas socat, putin speriat. Ca deh, poti sa ramai fara frana oricand. Da, stiam ca primul semn inainte de a ramane fara frana, este ca nu mai poti sa schimbi vitezele. DAR, chiar nu voiam sa ajung naibii prin copaci...
Ma rog, ajung acasa, cu salata de morcovi aferenta, parchez si incep sa fac poze pe sub masina, in dreptul supapelor de la roti. SURPRIZA!! in dreapta spate, ditamai balta, anvelopa stropita pe interior, arcul, bratul de suspensie, etc. Mda...morti, raniti, etc.
A doua zi, bag lichid de frana in rezervor, ca sa am cu ce sa ajung pana la Romcar, si plec. Ajung ok, cu morcovul, evident, si odata ajuns, intra pe elevator, si surpriza, curgea si acolo! Dar, cica era strans surubul. Vine seful de garaj, observa, si decide sa-l desfaca putin...evident, presiunea circuitului si-a spus cuvantul si l-am improscat pe mecanicul geniu (o mica satisfactie

) . Desface usor, curge, strange la loc..si minune! Nu mai curge! Motivul: domne, n-a prins bine garnitura aia mica, dar nici nu poti sa-l strangi prea tare, ca se rupe, ca e antimoniu ca la dacie...
Am plecat, am iesit, m-am dus dracului, si alta data, NU mai calc nici mort la Romcar!!
In rest, toate bune, masina m-a renegat odata, nu a mai vrut sa raspunda la comenzile cheii, deschidere, inchidere si geamuri. A trebuit sa iau cheia de rezerva pentru a o "reactiva". Nu stiu nici pana azi de ce, dar na, cred ca s-a saturat de mine.
Hai pa, va mai tin la curent!