Ok, iata că vin cu veşti bune!! Am o plafonieră nouă! Este super, modelul cu lumini de citit incluse! Nu are leduri si nici nu intenţionez să o transform în plafonieră cu leduri, pentru simplu motiv că în maşină, mi se par prea stridente, şi îmi obosesc ochii! Lumina becurilor cu incandescenţă îmi place, şi acum am un plus de lumină, trecând de la 5w la 20 de w!! Adică becul central, alungit, de 10w si două "ochiuri" având în componenţă fiecare câte un bec de poziţie de 5w. Trebuie să-i mulţumesc pe această cale lui bogda1313 si lui slick99, pentru că m-au consiliat şi ajutat în achiziţie! Am montat-o imediat şi este perfectă!
Am avut o dezamăgire mare când am demontat vechea plafonieră, pentru că eram FERM convins că becul original este de 10w modelul alungit, cu două capete, cum are aceasta nouă. Total eronat!! Are un bec de 5w, de poziţii....Nu-i de mirare că mi se părea chioară lumina uneori...
Şi degeaba o să-mi spună unii "frate, suprasoliciţi circuitul, că ai triplat consumul"! Este gândit să suporte şi aşa ceva, altfel nu mai făceau modelul ăsta de plafonieră, nu?
Şi mi-am luat şi luminile de la parasolare, "de citit", dar alea o să le montez altă dată, când voi monta ]n spate şi plafoniera veche care a venit cu maşina. Mai trebuie până una alta să achiziţionez şi rama pentru plafoniera pe care vreau s-o pun în spate, că altfel nu stă. Adică da, stă dacă te chinui, dar e ţigăneală.
O să fie o operaţiune de amploare, pentru că atunci când voi instala luminile de citit de la parasolare, voi monta şi plafoniera în spate şi voi face o punte între circuitele de lumină la picioare şi tabloul electric.
Mă rog, e impropriu spus "voi face", pentru că mă voi duce la cineva care a făcut deja asta, tot cu ajutorul lui bogda1313, şi voi ajuta, nu voi face doar eu. Deşi mi-ar fi plăcut, parcă prefer să iasă "profi" şi fără incidente

În rest, nimic nou, aştept să se liniştească vremea, să trec la gumele de vară, mai ascult ce sunete ciudate face servodirecţia uneori, nu alea la capăt de cursă, ci când trag puţin de volan. Evident, nu face tot timpul, dar dacă pică, măcar să prindă garanţia, urmăresc amortizoarele să nu înceapă să curgă, frânele mi se pare că au rămas cam "moi" după evenimentul de anul trecut când mi le-a reglat perfect însă a uitat să strângă şurubul cu pricina...şi trebuie să mă orientez să văd cum dracului mă mai încumet să mai permit vreo intervenţie asupra frânelor...ah da, şi să nu uit, când merg cu volanul puţin dreapta, în mers, scârţâie plăcuţele faţă. Însă dacă ciupesc frâna, nu mai scârţâie...mă rog, oricum se cer schimbate, că la ultima revizie erau la jumate pe faţă, şi am convenit că la 30.000 le schimb, deci urmează.
Mă bate gândul să mă duc să-mi schimbe pe garanţie emblema Ford de pe hayon, pentru că începe să se cojească extremităţile argintii...arată ca dracu, şi culmea e că nu i-am făcut nimic, să zic că am tras gheaţa de pe ea când a fost astă iarnă. Pur şi simplu...
Cam atât, mai revin cu impresii după "marea iluminare"