$1 scrie:$2ine-ai venit... din portbagaj:)
Geamul se incuie? poti sa-l deschizi din telecomanda?
Care telecomanda? Nu avem asa ceva!
Am mai fost intrebat la sectiunea masinile membrilor, daca masinile mele au chestii electrice, hidraulice, etc.
Cred ca americanii au o alta filozofie in construirea masinilor. Pentru Europa, cruise control si aer conditionat + cutie automata, vin la pachet cu alte chestii de lux - scaune reglabile, incalzite, piele si lemn in interior, GPS, cam ca un Mercedes. Aici a avea cutie automata, a/c si cruise este ceva de baza, in sensul ca este util, si te astepti la o masina sa aiba asa ceva. Este un minim de confort necesar la drumurile foarte lungi, la viteze constante si relaxante ~110km/h. Altfel masinile sint, cred, mai robuste, desi nu atit de silentioase, economice sau rafinate ca cele europene sau japoneze. Cred ca americanii se gindesc in primul rind la utilitatea, la robustetea unei masini. De ex, noul Ford Mustang are tractiune pe spate, puntea spate fixa (cu diferential), cu arcuri elicoidale - tehnologie din anii '50 - robusta si simpla, la care se adauga frine disc si abs, ceva mai nou. Daca vrei superlux, iti iei un Cadillac.
Referitor la geamul de la Fordul Taurus, se incuie, normal. Incuietoarea din mijloc deschide numai geamul - cind sucesti cheia spre stinga, si toata usa cind sucesti spre dreapta. Aceeasi cheie deschide apoi un compartiment din podeaua portbagajului, unde se afla bancheta cu cele doua scaune suplimentare. A, am uitat, de fapt Fordul Taurus are deschidere electrica a usii portbagajului. In stinga, intre scaunul soferului si usa sint doua manete. Una deschide mecanic usa mica de la rezervor, iar cealalta deschide electric usa portbagajului, dar nu ridica mecanic usa, aia tot manual se face. Usa e destul de grea, de altfel.