de DanielArdelian2 » 15 Oct 2010, 11:14
Da-mi voie sa-ti impartasesc din experienta mea proprie: oricate optionale pui pe ea, poate sa fie chiar si "Titanium XXX", tot o masina de clasa mica si cu orientare low-cost o sa ramana.
La fel am facut si eu, mi-am facut pe baza de comanda o Fiesta Mk6 cu motor de 1.6i si o gramada de optionale, dar asta nu a rezolvat faptul ca era cam rigida, cam zgomotoasa, ca eram nemultumit de faruri, ca avea scaunele din fata cam mici si nu-mi gaseam o pozitie comoda...Si nici nu a influentat semnificativ pretul cu care am vandut-o dupa 18 luni. Acum, la Mk7, toate aceste defecte s-au mai remediat, dar tot o masina de clasa mica a ramas si asta se simte.
In concluzie, parerea mea este ca Fiesta este o masina buna pentru oras, pentru tineri fara copii, dar nu se merita sa dai pe ea mai mult de 11.000 EUR si nu se merita motor mai mare de 1.4, iar dotarile suplimentare fata de nivelul Trend sunt prea scumpe raportat la valoarea masinii.
Daca vorbim de sume peste 12000 EUR, deja merita sa te orientezi catre o masina de clasa compacta. La 12500 deja gaseai un Focus. La 15.000 cred ca gaseai un Golf VI cu motor de 1.4 sau 1.6 care este mai lung cu doar 20 cm decat Fiesta dar este net superior din toate celelalte puncte de vedere (frane, directie, stabilitate, siguranta, climatizare, confort, dotari standard, valoare de revanzare, etc).
De asemenea, reiterez si eu ce au spus colegii mei, sa nu te astepti la consum mic in oras la aceasta motorizare.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]