$1 scrie:$2 diesel nu ? Si eu cred ca o sa se mai lase motorul cu tot cu consum. Depinde si de conditiile de trafic. Banuiesc ca stii sa conduci un diesel.
Ce stiu eu despre cum se conduce un diesel e ce am citit pe net, pentru ca dieseluri nu a mai condus afara de un logan de la serviciu pe care l-am chinuit vreo 300 km. Stiu ca sunt 2 reguli mari si late : 1. masina nu se tureaza asa rau ca una pe benzina. (dar nimeni nu zice care e turatia medie pt un diesel sau turatia la care trebuie schimbata treapta de viteza - eu o schimb la 2500-2800 si uneori la 3000 - nu stiu daca e bine sau rau) si 2. dupa un drum lung nu opresti motorul imediat ci il lasi asa cu masina oprita sa mai functioneze un pic, vreun minut-doua. Cam atata stiu de diesel...chiar va rog daca mai sunt reguli sa mi le spuneti. Deasemenea am parcurs forumuri, parca aici am citit cu aerul conditionat urat mirositor, si dupa ce opresc las sa intre aer de afara si inchid conditionatul...las asa 1-2 minute sa se usuce circuitul de condens sau ceva de genul asta si las ferestrele deschise...uneori insa cu 5 min inainte sa ajung la destinatie inchid AC si recircularea si dau doar aerisire la volum 3. Asa incerc sa previn mirosul otetit pe care sa fiu sincer l-am simtit si eu foarte vag, sau poate am fost paranoic dupa articolele alea si mi s-a parut ca-l simt.
Da, pica cand se face plinul, numai atunci, si dupa ce fataie aia pistolul nu mai pica. Si da primul individ a incercat sa bage mai mult de 65l (mai aveam un pic in rezervor) insa cursese si inainte ceva...da curge pe sub capota nu pe capota..si daca ii gasesti un loc bun, ceea ce eu nu am reusit, nu mai curge. Curge doar cand fac plinul nu si dupa, si curge doar inainte de a gasi o pozitie buna, ceea ce pare foarte greu ,mai ales ca tragaciul imi sare mereu ca si cum ar fi rezervorul plin, desi nu e. In fine, sper sa ii gasesc pozitia optima pana la urma cum au reusit si altii.
La final va rog sa veniti cu comentarii despre 'cum se conduce un diesel' deoarece experienta mea e limitata si mai mult de ce a mentionat mai sus nu stiu.
Va multumesc in avans