Am facut o boacana, asa ca de Craciun drept pt care nu mai pot folosi masina de sarbatori

Am facut o schema cu intamplarea, poate ma ajutati sa ma lamuresc cine a fost de vina pana la urma. Pe scurt s-a intamplat cam asa: eu asteptam sa ies de pe o straduta cu o banda pe sens pe un bulevard cu 2 benzi pe sens (eu vroiam sa fac dreapta pe bulevard). cel din spatele meu a facut o manevra de "strecurare prin dreapta" printre mine si troturar, vrand si el sa faca dreapta pe bulevard (manevra pe care eu nu am observat-o). cand s-a eliberat bulevardul am dat amandoi sa iesim pe prima banda de pe bulevard si bine inteles: nu am avut loc amandoi.
Recunosc ca eu nu am fost atent si la ce se intampla in dreapta mea, dar pana la urma cine era vinovat? el pt ca m-a depasit prin dreapta sau eu pt ca, dupa spusele lui, nu am dat prioritate de dreapta si nu am intrat in bulevard pe banda 2, asa cum era normal?
Si as mai avea o rugaminte: ce service ford imi recomandati?
O sa fac reparatia pe casco. daunele mele ar fi: vopsit bara fata, inlocuit si vopsit aripa dreapta fata, inlocuit janta, si inca ceva la roata (nu stiu excat ce ar fi) pt ca rotile din fata nu mai sunt paralele acum.