Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
18 Ian 2013, 12:48
Wador la asta m-am gandit , sa pun o mufa pt un player/telefon etc, comenzile sunt utile + ca daca schimb cd-playerul o sa fie chestia cu adaptorul de comenzi pt noul cd-palyer .
18 Ian 2013, 13:49
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3C0VSqQwI_Y la asta ma gandeam eu , cand m-am referit la bullbar si praguri din inox
18 Ian 2013, 19:18
Frumos rau si Focosu'! Dar la o astfel de masina, motorasul de 1,4 si 80 de cai e cam deselat, la fel cum a r fi fost daca luai Fuzi cu acelasi motor! Interesant, dar am cam avut masini asemanatoare!!!
Referitor la film, m-am distrat copios! Eu chiar "Plus" il am, seagrey (gri inchis metalizat) si seamana teribil cu cea din filmulet! Comentarii: - arcuri sport nu i-as pune niciodata, d-aia am luat-o, ca e mai inalta si trebuie sa ajung pe drumuri forestiere, la un gratar! Pentru acelasi motiv nu as pune pragurile si bull-bar-ul! Daca esti atent in film, exact ce spuneam: unghiul de atac (sau distanta de la bara la drum) se reduce dramatic, si la prima bordura mai inalta sau denivelare mai mare risti sa ramai fara... Jantele care apar ulterior sunt faine, dar nimicitoare la drumurile noastre, atat pentru suspensie, anvelope, cat si pentru salele tale personale! Ce imi doresc de cand am luat-o, e eleronul de la hayon, si sper sa ajung sa i-l cumpar! Sau niste bare logitudinale... !!!
Daca iti propui sa mergi exclusiv in oras, si mai ales prin Germania, poti face tunarile alea, altfel s-ar putea ulterior sa regreti...
Daca iti plac jantele alea initiale, originale, din film, pe 16', le am disponibile. Daca nu, stiu unele, care imi plac teribil, si ar da super-marfa pe masinuta ta superba. O sa-ti trimit un link, sa le vezi...
Ca aproape de fiecare data, tin sa precizez despre ce am scris ca sunt parerile mele personale, de care poti sau nu sa tii cont.
numai bine!
20 Ian 2013, 09:01
felicitari pentru masina si sa te bucuri la maxim de ea !
20 Ian 2013, 12:15
Orice tuning isi are rostul daca ai de gand sa tii masina macar 3-4 ani, astfel incat sa apuci sa te bucuri de ele. Ca banii cheltuiti pe asa ceva nu ii mai recuperezi la revanzare...
Eu m'am apucat la Fiesta sa ii aduc imbunatatiri abia recent, de cand m'am hotarat sa o pastrez ca o viitoare a doua masina in familie
Cat despre regretul ca altii la varsta ta au masini mai ok, priveste si reversul medaliei: cati la 30-40 ani nu au macar ce masini ai avut tu?
20 Ian 2013, 13:43
ai voie sa iti pui folie 100% pe fata?...eu am 35% si ma gandesc sa o dau jos....gaborii...
Sent from  using Tapatalk HD
20 Ian 2013, 14:11
Nu ai voie cu folie pe fata in afara de cea cu 100% transparenta (aia ar fi ptr protectie IR sau doar antiefractie). Bine, multe chestii nu's legale, insa la noi nu sunt sanctionate decat f rar ...
Pe de alta parte, nu exista folie 100% opacitate, ca altfel n'ai mai vedea nimic (de aici si 100%

)
20 Ian 2013, 19:30
ma rog...95%
o sa mi-o dau jos cea de pe fata...
Sent from  using Tapatalk HD
20 Ian 2013, 19:49
Din cate stiam eu, se poate utiliza legal folie sau geam ionizat cu umbral 25% in fata si 75% in spate. Acum cativa ani asa am colorat geamurile la Supernova pe care o aveam atunci, la SEND92 Pitesti, cu timbre si certificare valabila. La controalele politiei niciodata n-am avut probleme! Mai nou, am vazut la o masina folie cu umbral de 95% si cu timbre...
Referitor la montarea unor astfel de folii, cu peste 75% pe geamurile fata este si ilegal si da dovada de inconstienta din partea montatorului si a utilizatorilor masinilor! Cum poti vedea prin aceste geamuri in lateral sau in oglinzi la timpul de dinaintea rasaritului sau inaintea amurgului?! Altii nu vad prin geamurile acestora in caz de asigurare la intersectii, ceea ce e un real pericol!!! E pacat ca politia nu e mai drastica in astfel de cazuri, dar la noi s-a obisnuit sa se ia masuri numai in urma unor dezastre sau accidente grave, si atunci cautandu-se un "äcar Paun", dupa care iar se lasa linistea... Intr-o tara in care s-a acceptat prin lege inmatricularea masinilor SH cu volan pe dreapta, ignorandu-se clar riscurile pe care le implica conducerea in trafic a unor astfel de masini, nu trebuie sa ne mai mire nimic...
20 Ian 2013, 20:57
Masinilor cu volanul pe dreapta nu cred ca au in momentul de fata legal cum sa le interzica inmatricularea, insa asta e o alta discutie, ptr alt topic
20 Ian 2013, 21:55
Era doar o remarca, insa tot consider ca e o tampenie! Gata cu offtopic-ul!
20 Ian 2013, 22:00
Danezule, sa-ti mai dau si eu o idee, ca tot esti pus pe fapte mari (daca imi dai voie, evident!)! Decat sa schimbi "lautarii", mai bine monteaza-i niste senzori de parcare pe spate, ca eu nici acum, dupa 5 ani, nu m-am obisnuit cu distanta in spate! (din fericire n-am lovit nici p-altul, nici p-al meu, dar intotdeauna cand in oglinda mi se pare ca i-am pocit numarul celui din spate, mai am 40-50 de cm pana la el...)
20 Ian 2013, 22:01
Eu folia o puneam pt design, desi ma gandeam 50% cu 50% . Desi acum are un vecin de al meu, adus recent un Ford Focus , 2004 , mk1 , 1.6 16v , negru , recent adus din Germania , 199.000 km - carte service , pachet Ghia 2 , climatronic, trapa, scaune incalzite, navigatie, 4 geamuri electrice, piele .. m-a uimit

desi ma gandeam la o combinatie, dar stiu ce am si cred ca sa investesc in ea
20 Ian 2013, 22:08
Eu cu pielea, ma abtin! Insa folia, are si alte implicatii decat aspectul (important!): protectia la curiozitatea unora, protectia la caldura, lumini din spate - noaptea...
20 Ian 2013, 22:17
Pentru geamurile fata se poate monta folie transparenta, cu filtru IR si scapi de razele de soare vara. Eu asa intentionam sa montez asta toamna pe toate geamurile + luneta, dar lenea ...

@danezu09: eu cred ca nu are rost sa te gandesti deja sa schimbi masina. Fusionul in general, dar mai ales cu motorizarea ta, e o masina f misto, iar garda la sol s'ar putea sa te ajute mai mult decat o tapiserie de piele, o trapa sau o navigatie originala din 2004, care cel mai probabil e mai mult de decor astazi (in sensul ca nu stiu cat de usor se pot actualiza hartile)
20 Ian 2013, 23:09
wador chestia cu senzorii de parcare m.am gandit, inseala oglinzile la distanta, patesc si eu asta la parcari. Sa vedem ce fac, dupa cartea Rar.
21 Ian 2013, 00:08
Fiind un hatchback, personal mi se pare destul de usor sa apreciezi distanta. Insa niste senzori de parcare sunt destul de ieftini ... chiar pe forum vindea cineva kituri cu ei gata vopsiti in diverse culori destul de convenabil
21 Ian 2013, 00:31
sa vedem, dupa cum am mentionat Andrei, nu asta ar fi problema principala a masinii , ci designul . Ma tot gandesc la ce sa ii fac in primul si in primul rand.
21 Ian 2013, 01:17
arcuri sport?
21 Ian 2013, 01:22
Si unde mai este farmecul de "mini suv" cu arcuri sport ?
21 Ian 2013, 07:06
Aia ziceam si eu! Iti iei un "crossover" si-i reduci garda la sol?!
Eu nu ziceam sa-i pui senzorii maine, doar ca ar fi indicat si foarte folositor...
La RAR te scapa baietii de vreo 400 de lei...
21 Ian 2013, 11:49
$1 scrie:$2i unde mai este farmecul de "mini suv" cu arcuri sport ?

ehh, pai eu m-am uitat la filmuletul pus de tine cu Fusion-ul "tunat"
21 Ian 2013, 12:03
Fusionul ala "tunat" era o idee cu folia aia, bullbar-ul, pachetul chrome tot. Oricum ma costa acum 420 ron RAR-ul + 130 ron acte de tradus , imediat se duc banii .
22 Ian 2013, 11:42
$1 scrie:$2in cate stiam eu, se poate utiliza legal folie sau geam ionizat cu umbral 25% in fata si 75% in spate. Acum cativa ani asa am colorat geamurile la Supernova pe care o aveam atunci, la SEND92 Pitesti, cu timbre si certificare valabila. La controalele politiei niciodata n-am avut probleme! Mai nou, am vazut la o masina folie cu umbral de 95% si cu timbre...
Referitor la montarea unor astfel de folii, cu peste 75% pe geamurile fata este si ilegal si da dovada de inconstienta din partea montatorului si a utilizatorilor masinilor! Cum poti vedea prin aceste geamuri in lateral sau in oglinzi la timpul de dinaintea rasaritului sau inaintea amurgului?! Altii nu vad prin geamurile acestora in caz de asigurare la intersectii, ceea ce e un real pericol!!! E pacat ca politia nu e mai drastica in astfel de cazuri, dar la noi s-a obisnuit sa se ia masuri numai in urma unor dezastre sau accidente grave, si atunci cautandu-se un "äcar Paun", dupa care iar se lasa linistea... Intr-o tara in care s-a acceptat prin lege inmatricularea masinilor SH cu volan pe dreapta, ignorandu-se clar riscurile pe care le implica conducerea in trafic a unor astfel de masini, nu trebuie sa ne mai mire nimic...
Dar e ok sa iti pui csenoane stiind ca poate unul din contrasens intra sub tir sau in plopi ca vede numai buline dupa ce treci tu? Scuza-ma ca iti zic, dar esti ipocrit.
22 Ian 2013, 11:46
Omu a zis ca a pus xenon pe lupe. E'adevarat ca nu doar lupele sunt diferenta pana la xenon OEM, insa e aspectul cel mai important (urmat, dupa parerea mea, de spalatoarele de faruri)
22 Ian 2013, 12:09
Si exemplu la o masina care de abia vezi cu ea, adica lumini "chioare" ce ai vrea sa vezi "shalimar189" . Da cum a spus andrei , spalatoarele de faruri sunt importante, dar sunt spalatoare care stropesti farul si nu se intampla nimic, mai mult imprastie mizeria aia, daca nu ai si stergator, un exemplu "volvo S40 2001" , se poate imprumuta sistemul de acolo . Chestia asta cu spalatoarele de faruri costa, iar tu shalimar189 , te pune cineva sa te uiti in farurile celui care vine din fata ? Instructorul nu te-a invatat ca atunci cand nu ai luminozitate sau esti orbit sa urmaresti linia centrala sau cea de pe dreapta , adica "lasa privirea jos" si treci , ca te cred si eu ca la orice masina aprope daca te uiti in faruri vezi numai buline. Eu o sa imi pun "csenoane" , pt ca sunt necesare si dupa cum am mentionat proiectoare galbene ca sa ma ajute iarna
22 Ian 2013, 12:26
A nu se intelege ca sunt de acord cu xenoanele pe faruri cu oglinda, ba dimpotriva, mi se pare o marlanie sa nu te intereseze decat sa vezi tu bine, iar ceilalti nu ai decat sa opreasca pana treci tu ...
22 Ian 2013, 12:30
Bine , nu vad eu bine, dar tu preferi sa stai tot timpul pe faza lunga ? Eu cand m-am referit la xenoane , m-am referit la cele legale, 6000k , 35w , aceeasi putere ca becurile normale, sa nu spun 8000k si 55w , ca atunci deja o dam in altceva cu faza scurta sa nu mai spun de lunga. Eu vreau lumina alba, nu galbena pe farurile principale.
22 Ian 2013, 19:05
@shalimar De regula nu fac lucruri ilegale, si includ aici si modificarile la masina. Faptul ca am montat becuri cu xenon, dar numai cu lupe, desi a fost mai scump daca le montam simplu, a fost tocmai ca imi pasa si de ceilalti, in trafic! De circa 13 ani de cand am un job care presupune deplasari multe (peste 500000 km, iarna-vara, ziua-seara, si uneori noaptea) unul dintre lucrurile pe care le urasc sunt farurile dereglate, mai inainte de a aparea xenoanele! Peste 70% din masini au bescuriel montate aiurea sau pe faze inverse, si mai stiu eu ce idei nastrusnice au idiotii din spatele volanului (ma refer la masinile cu probleme...). Problemele cu xenon-ul apar la tembelii care monteaza becuri de 8000 K si 55 W putere, inclusiv in proiectoare, si merg cu ele permanent aprinse! Am vazut faruri clasice cu oglinda si xenon de 6000 W, bine reglate, care nu m-au deranjat, insa sunt altele fara xenon, care te orbesc, motiv pentru care la nevoie opresc masina in mijlocul drumului decat sa ma trezesc cu vreu betiv sau caruta pe parbriz!!! Sistemul pe care il am montat este similar cu masinile care au faruri cu xenon din fabrica, fapt pentru care nu m-a apostrofat niciunul de pe contrasens! Daca vei avea curiozitatea sa vezi cum lumineaza astfel de far cu lupa, vei observa ca urma pe perete este similara cu cea lasata de halogen. Avantajul pe care il are lumina lor este ca vad lateralele drumului la fel cum le vedeam folosin proiectoarele, astfel incat p-astea le folosesc doar pe ceata! Masinile cu volan pe dreapta inmatriculate la noi sau in BG au faruri care au fascicol invers, adica in loc sa lumineze dreapta drumului, lumineaza stanga adica tocmai in ochii tai si ai celorlalti (alt motiv pentru care e un tembelism faptul ca se permite inmatricularea!!!). Sa nu-mi spui ca prima grija a utilizatorilor a fost sa inlocuiasca faurile sau macar becurile cu unele conforme!!!
Cat despre bunul tau simt, nu pomenim, pentru ca nici nu cred ca ai avut vreodata! Ma indoiesc ca ne-am intalnit pe drum si ti s-a dezlipit retina de la farurile mele! Normal ar fi sa emiti pareri in cunostiinta de cauza, nu din parerile tale emise din ce-ai vazut la altii! La varsta mea mi-au trecut demult impulsurile de moment, si imi pasa de viata mea cat si de celor cu care ma intersectez, lucru pe care i l-am explicat si fiului meu ( si o fac in continuare) care este cam de varsta ta! Ma opresc aici pentru ca nu suntem in topic, dar nici nu pot sa accept marlaniile altora!!!
22 Ian 2013, 19:43
Wador eu iti dau dreptate aici

La asta ma gandeam si eu si sunt de acord cu tine, nu suport becurile dereglate care bat in toate partile, dar xenonul clasic este alb si ajuta totusi fata de cele galbene oem. O sa caut si un kit de lupe atunci cand o sa imi montez xenoanele. Bineinteles cum am mai si mentionat mai sus, masina mea nu este perfecta, are km reali , are mici zgarieturi specifice unei masini de 8 ani, mai ales condusa de femeie, nu sunt pe bare , doar la manere si cateva care ies la polish si usa stanga sofer pe unde se scurge apa este putin umflata vopseaua chit ca masticul de fabrica este pe duca, sa rezolv probleme astea estetice ,inmatriculare si cred ca nu este cazul aici sa va certati ca eu vreau xenon si X nu vrea , daca vreti sa imi dati o idee , este binevenita un sfat, etc, dar nu pe teme din astea, ca eu imi pun xenon ca sunt foarte constient de ceea ce fac sau ilegalitatile cu folia de 100% fata , sunt constient ca raman fara talon, dar era o idee , ii schimba lookul masinii, o sa imi pun folie 70% fata si vreo 40% fata totusi cu 10% peste limita legala cred ca se mai scapa. Dupa inmatriculare vreau o intalnire cu cei apropiati de Arges, sau chiar de aici din Pitesti , cu 4 prieteni de ai mei + voi o sa avem timp macar odata pe luna sa ne intalnim si sa ne sfatuim / certam / contrazicem etc , iar pana atunci , asfalt uscat

mai ales pe vremea asta . Bafta !