De tico am zis si tico are pe 12. Sigur era sub 160kmh daca nu era vale, nu avea alte roti si modificari . Da, era onesta ... stabilitatea era punctul ei slab .
End offtopic , discutam pe privat sa nu stricam topicul colegului.
Pe mine m-a impresionat cum trage 1.6EcoB 150cp... am observat si ceva "torque steering" la demaraje . Eu zic ca de la 2500rpm trage mediu , de la 3000rpm instant ... acum depinde de fiecare cum percepe acel instant si ce demaraj isi doreste de la ea . Pentru mers relaxat se comporta decent si pe intervalul 2000-2500rpm . Eu zic ca in afara de consumul ceva mai mare nu e cu nimic mai slaba decat 1.8tdci ca performante(nu ca senzatie) deci o sa fii multumit ... e altfel cand ai rezerva de putere si masina trage bine pe 2000-6000rpm nu doar pe 2000-4000rpm(diesel). Dieselul in urmatorii ani nu o sa mai fie ce era acum 10ani ... DPF, motoare supraalimentate sensibile , presiune mare , turbina chinuita , volanta sensibila la cuplu mare ... timbru de mediu scump , RCA mai scump(la aceeasi capacitate la diesel e mai scump) , impozit mai mare(eventual), piese+revizii mai scumpe ...etc . Eu zic ca ai facut o alegere foarte buna 1.8tdci->1.6EcoB si tind sa cred ca o sa fii multumit de motorizare.
Daca pe Mircea l-a multumit motorizarea focus 1.6 150cp , facand downgrade de la vreo 200cp, pe tine de la 1.8tdci nu vad "de ce nu?".
Dupa vreo 5000km o sa fii la >95% din ce poate masina "performanta maxima+consum minim" ... mai devreme nu are rost sa te stresezi de consum mare, lag la acceleratie, frana dubioasa...etc .
Cu consumul pe autostrada ai sanse sa ajungi la aprox 7,4% la 130kmh constant ... la 110kmh nu cred ca sare de 6,5%. Daca e drum european-national-judetean la mers relaxat ai max 6,5% ... la mers sportiv max 7,5-8% ... "pilot-style" 12%

. In oras sunt multe variabile si in functie de ele ai 9-12%.
Nu uita ca mai important decat cum accelerezi e anticiparea si evitarea franei pentru economia de carburant !!!
Daca mergi incet , la fiecare demaraj tragi un pahar de 200ml din rezervor , daca mergi tare unul de 250ml ... pierzi oarecum "50ml" dar daca accelerezi inutil si franezi(inutil) versi unul din pahare deci pierzi aproape 200 sau 250ml . (* cantitate doar ca ex)
Concluzia ... e mai important CAND sa accelerezi decat CUM sa accelerezi DAR sa nu franezi sa versi paharu' .
Sper ca ai inteles ideea ...daca o pui in practica o sa reduci consumul doar din stilul de condus ... e drept ca multi nu isi doresc sa se streseze cu asta(perfectionarea stilului de condus) dar totusi se uita de 10 ori pe zi la consum

.
Si eu am trecut pe lista lu' mos craciun un motor ecoboost cu tot cu ambalaj/carapace ford(focus3/fiesta7) ... dar am trimis-o prin posta si cum "posta mananca c.c.t" si "posta romana e de ca.at" cred ca mai am 2-3 ani de asteptat

.