Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
Răspunde

Re: Din nou Ford

06 Sep 2014, 23:54

Sa zici mersi ca e functionala navigatia prin Romania / Europa de est :D ... pana nu demult nu gaseai card sau era FOARTE scump ... acum e disponibil si e la un pret (relativ) decent .

Eu nu simt nevoia de avertizare unghi mort sau comutare automata ... ar fi fost mai util (zic eu) sa ii puna gura/coloana de aerisire in spate la cotiera ca la golf sau altele.
Multi detesta si "auto-leveling" de la xenon ... mai ales cand , din cauza gropilor , iti bat aiurea farurile pentru cateva secunde ... orice sistem "auto" are si posibile erori sau neplaceri .

Masina perfecta nu exista ... exista masina perfectibila ! ;)

07 Sep 2014, 21:24

Chiar vorbeam cu cineva de partea de ventilatie in spate si se mira ca o masina de clasa ei nu are asa ceva. E intr-adevar o lipsa, dar sper sa o rezolve la modelul urmator. In ce priveste farurile, am destule probleme chiar si cu multi care au halogene de o putere mult mai mare decat normala, sa nu mai vorbesc de xenon after-market. Daca e din fabrica nu prea mi s-a parut ca bate asa tare, mai ales ca bate in jos. Intr-adevar, daca treci peste o groapa, poate deveni suparator, dar la fel e si cu faruri normale pentru ca iti vor bate exact in ochi.

07 Sep 2014, 21:28

Ai ventilatie...sub scaun. :)

08 Sep 2014, 11:20

Ventilatie sub scaune are si Astra din '96. Chiar si duze sub capota...ceea ce Focusul din 2015 n-are!!!
Norocul nostru ca Focusul are foarte multe calitati ca micile detalii sunt neglijate de desteptii de la Koln!

08 Sep 2014, 11:28

Astea sa fie problemele. Pentru mine sunt detalii care nu au o mare importanta.

08 Sep 2014, 19:27

Nu se compara ca eficienta ventilatia de la cotiera cu cea de sub scaune.

Farurile "normale" nu isi modifica pozitia la gropi deci max 0.5 sec bat aiurea ...cele cu "auto-leveling" isi cauta pozitia ideala in functie de gradul de inclinare ...cand mergi pe un drum prost extraurban sau autostrada o sa ai surpriza sa isi caute si sa isi modifice pozitia foarte des ...si , in conditii de noapte + viteza , e deranjant sa nu vezi 2-3-4 ...etc. sec . Au momente cand dupa gropi raman setate prea sus sau prea jos pentru un interval (uzual mic) .
Ca orice functie "auto" nu e perfecta DAR e comoda !

Atentie ! Eu ma refer la ce vezi tu noaptea pe drum in lumina farurilor ... despre cei cu "xenon din targ" sau "nocturna de stadion" cu faruri prafuite si reglate "sa bata pe luna" nu am cuvinte ...ca daca incep sa injur ca un roman adevarat 30min fara pauza se inchide topicul :) .

Clar xenon>bec normal ca si valoare in "lm" si confortul soferului ...xenon original pe far spalat ma refer. Tot xenon-ul original pe far curat este mai usor de suportat si de catre "adversari" (masinile din sens opus) decat alte variante ...mai putin becurile normale(2700-3400k) setate jos ...alea nu deranjeaza mai deloc .

13 Oct 2014, 22:01

Frumoasa masina,sa o stapanesti sanatos.Asteptam poze cu interiorul.Si mie imi place sistemul keyless este super.

multi km fara probleme.

14 Oct 2014, 11:11

s-a facut ceva studiu acum cativa ani care arata cat de vulnerabile sunt sistemele passive keyless entry

15 Oct 2014, 10:56

Avand in vedere ca se apropie sezonul rece, am luat 4 anvelope de iarna GoodYear UG 9 pe 16" si 4 jante de tabla KFZ de la vadrexim.ro, capace originale Ford de la adispan si un set de 20 de piulite pentru montaj. Am intrebat la reprezentanta cat m-ar costa si 4 senzori de presiune iar pretul a fost 600 RON (150 RON/senzor). Am zis pas la ei anul acesta, poate pe viitor, sa vedem cum se comporta fara ei anul asta. Deja s-au cam adunat cheltuielile :)

15 Oct 2014, 11:49

How much?

15 Oct 2014, 12:44

How much what? :)

15 Oct 2014, 12:45

How much is the halat? :))))
Cat te-a ajuns cu totul :P

15 Oct 2014, 12:46

4 CAPACE = 260 RON
20 PIULITE = 70 RON

15 Oct 2014, 12:48

:))

Cauciucuri 1632
Jante 880

15 Oct 2014, 12:53

sa vina iarnaaaaaa :)

15 Oct 2014, 12:55

La noi ploua... :)) torential...

01 Noi 2014, 19:48

Azi am incaltat-o pentru iarna. GoodYear UltraGrip 9, jenti de tabla si capace de la adispan. Atasam si trei poze. Una peste alta am ajuns la 5400km. O singura problema am observat: desi am schimbat rotile nu am primit nicio eroare pe bord cum ca ar fi probleme cu senzorii si am facut cam 20km ceea ce mi se pare cam mult. Vreo idee?

PS: Am pus o poza si cu ea noaptea, cam nereusita dar asta ii maxim cat poate Nexus :))
FiÅŸiere ataÅŸate
IMG_20141028_190537.jpg
IMG_20141101_150437.jpg
IMG_20141101_150426.jpg

01 Noi 2014, 20:17

Mai opreste si tu AC-ul ala daca vrei sa-ti scada consumul sub 12-13%!
Sau mai dezbraca-te in masina. :))

01 Noi 2014, 20:52

Din pacate in ultima vreme in Cluj se circula doar bara la bara. In ultima vreme am cam oprit si AC ca nu am prea avut nevoie. Drumurile care mai demult durau 10-15 min s-au transformat in 45 de minute fara nicio exagerare. Ieri mergeam spre iesirea din Cluj spre Zalau si am stat in coloana 45 de minute. Doar viteza 1 si gata. In fata mea, un tip a coborat din masina, s-a dus la magazin, si-a luat cea a avut de luat, a revenit la masina si noi am inaintat 10m... m-a pufnit rasul :))
In conditiile astea, consumul nu prea mi-a scazut sub 11 in oras, de obicei sta intre 12 si 13.

05 Noi 2014, 23:14

Azi, dupa aproximativ 50km de cand am schimbat rotile cu cele de iarna, si-au dat seama si senzorii mei ca lipsesc. Asa arata si la voi mesajul?
FiÅŸiere ataÅŸate
IMG_20141105_201816.jpg
IMG_20141105_201808.jpg

07 Sep 2015, 21:33

Si uite ca a trecut anul. Am facut revizia la RMB Inter Auto (ii recomand cu caldura), toate bune. Pret la revizie 545 RON. Acum pot pleca linistit in concediu. Revin si cu ceva poze dupa ce o spal.

05 Aug 2016, 13:40

A mai trecut un an, nu am apucat atunci sa o spal si sa mai pun poze. Intre timp au aparut mici zgarieturi pe ea :)

Am facut din nou revizia, 24.014 km fix si am schimbat filtrele si uleiul impreuna cu placutele de frana pe fata, total 875 RON. Rezonabil :)
Răspunde