Referitor la al nostru BOTY (battle of the year - ca la breakdance) normal ca avantaj are Mircea cu al lui ecoboost de 180 cp care face 0-100 in (7.9-8.1), dar iarasi nu s-a citit exact ce am scris eu. Nu am emis vreo pretentie ca il fac sau ma face, (nu mai sunt adeptul liniutelor) ci doar ca nu prea am incredere in 1.6Turbo (facut de orce producator TSI, THP, etc) in fata unui 2.0 (preferabil de VAG-GTI-FR-S3) deoarece in strainatate 2.0 este deja un motor MARE si se trece la motorizari de 1.6, acesta este curentul iar eu nu vad cum in timp cele de 1.6T dus ca mircea la 180 sa faca multi km si sa fie dus la valori astronomice precum 2.0.
Referitor la valori de performante, (in mediu organizat)

m-am dat, pur stiintific cu un E39 528i, care face suta in 7.4 (in mintiile ei) si pana la 100 la ora am fost la oglinda lui. Acum nici masina lui sigur nu mai face 7.4 suta, dar eu estimez ca am undeva la 8.0 secunde (cu rotile pe 17 ale mele extrem de grele).
Asa ca pentru domnul mircea, cand vin la mare, adica undeva pe 15 august (si sper ca mircea sa nu plece la munte, sa fie si el la mare:)) ), o sa am o surpriza, adica niste roti pregatite de competitii sportive si cu suspensia pusa, chiar pot enunta ca masina este la capacitatea ei maxima.
Pana una alta, tot in mediu organizat, desigur, mai am un mondeo 2.0 tdci de 170 cp cu cauciucuri 255 fata spate/spate pe 17 si m-am dat in cel mai marlan mod de putinta, adica eu 3 in masina si el singur si a luat el avans dupa care incet incet il prindeam din urma dar, ii dau lui dreptul sa fie fericit si sa se bucure de laurii victoriei dar...... cu masina gata o sa fie altfel.
Asadar am 4 clienti cu care o sa ma dau in luna august. (528i, Focus St1, Mircea, Mondeo). Precizez ca nu mai sunt fanul liniutelor, ele nu reflecta nimic din performantele masinii dar e bine de vazut cum se prezinta una fata de cealalta..
Una peste alta, va fac o invitatie, la toti cei care vor sa stie cum merge masina lor, sa invete sa o conduca.................
24 AUGUST -Cetate, Dolj - etapa de time attack (titlul nu are nicio legatura cu time attack dar asa o promoveaza organizatorul), 5 km de drum inchis, legal organizat, cu jaloane (taxa 100 roni)
7 SEPTEMBRIE - etapa in cadrul campionatului national de autoslalom, pe noul circuit de la Adancata, Ialomita. (400 roni taxa + licenta FRAS 30E).
28 SEPTEMBRIE - Bucovat, Dolj, coasta pentru amatori si profesionisti (150 roni)
Merita.....