Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
18 Iun 2011, 10:09
atunci combinatia perfecta e :
statie
detector
un rahat bine intins pe talpa
18 Iun 2011, 17:19
$1 scrie:$2h, nu e cazul. Intr'adevar, combinatia detector + statie te ajuta mult, dar nu esti ferit 100% de radare, mai trebe si un pic de noroc.
Eu, de ex, in 2 ani cu Fiesta si, sa zicem, 35k km, in care am mers, nu m'am moscait, nu am avut ... onoarea de a fi pozat de radar si asta fara detector/statie. Desi de cateva ori m'am intalnit nas in nas cu Loganuri d'astea noi, la viteze de >100km/h la intrarile in localitati. Dar ... am avut noroc, atata tot

daca tot ai zis-o ai grija de acum inainte
09 Iul 2011, 11:53
am primit coletul cu materialele pentru revizie, cred ca pe weekendul urmator le schimb.
am vazut acum cateva zile ca bandoul negru de pe portiera stanga spate s-a desprins putin si agata la deschiderea portierei, trebuie sa ajung in service cu asta

e usa care am vopsit-o acum vreo 2 ani, se pare ca nu a fost la fel de bine lipit bandoul cum era din fabrica.
09 Iul 2011, 12:20
Ieri le-am schimbat si eu.
10 Iul 2011, 11:52
in afara de filtre si ulei, cand trebuie sa mai schimbam altele? gen placute de frana, lichid de frana, antigel, curele, etc?
eu pana acum nu am schimbat nimic ca nu a fost nevoie.
PS: freonul sigur l-am schimbat cand am inlocuit radiatorul de AC
11 Iul 2011, 08:00
placutele de frana de obicei se inspecteaza vizual...eu am 51500 km si mi-au zis baietii din service ca mai merg macar pana la anul
la antigel n-am umblat deloc de cand am masina...am fost atent sa nu-si schimbe culoarea si sa nu scada nivelul sub minim; n-a fost cazul nici de una, nici de cealalta
lichidul de frana zice in carte ca se schimba la 2 ani...eu l-am schimbat la 3 ani, adica anul trecut; tu daca nu l-ai schimbat de 4 ani, sigur ar trebui s-o faci acum
curele ? ce curele ? probabil in momentul cand vei schimba distributia (adica la 10 ani sau peste 100.000 km) vei schimba tot kit-ul; deocamdata cred ca nu e cazul
16 Iul 2011, 15:57
gata si revizia, schimbat toate filtrele (la polen cu carbon activ) si uleiul, nu prea erau de schimbat o mai duceau inca pe atat fara griji dar asa stau eu mai linistit.
ma bate gandul sa schimb si placutele de frana ca parca nu mai e la fel de puternica frana cum era la inceput. daca le schimb cred ca schimb si lichidul.
am un bandou de plastic de pe una din portiere putin dezlipit (un colt de maxim 1cm), am incercat azi o carpeala insa nu stiu cat va tine; daca tot imi agata usa la deschidere o sa trebuiasca sa cumpar altul nou.
20 Iul 2011, 18:33
maine schimb lichidul de frane si fac o verificare a lor sa vad daca e necesara inlocuirea placutelor/sabotilor. sper sa primesc vesti bune ca mai am cateva nunti vara asta...
02 Oct 2011, 18:51
am si eu lumina in torpedou, ford a facut economii mari nepunand un bec acolo...
e ceva de tipul acesta

trebuie sa schimb cauciucurile de vara si sa le pun la pastrat.
consumul pe ultimii 1100km = 5,6% mixt oras + exterior, aproximativ 750km exterior si restul orase aglomerate. ma declar multumit.
09 Oct 2011, 09:01
Alex acum am vazut filmuletul cu radarul.
Sa va dau un sfat cind va mai opreste Politia nu semnati procesul verbal ii transmiti lui garcea ca vrei sa ti se comunica amenda prin Posta cu confirmare de primire. Prima data nu ridici plicul ce se intoarece la ei iar amenda o poti ridica a doua oara. Pina nu ai semnat confirmarea Politia nu iti baga in sistem puctele de penalizare si amenda.
In plus pentru a mai trage de timp dupa ce ridici plicul poti contesta amenda pe contecios administrativ pe raza Judecatoriei unde ai fost oprit.
In cazul tau Alex agentul constatator este operatorul de pe radar nu cel ce te opreste dupa 1 km si doar acela poate sa iti dea amenda, orice alt agent daca a scris acel proces este nul e drept. In plus daca era radar de tip vechi sansele sa fie radarul in modul de testare sint mari (dupa cum face beep si detectorul).
Cit priveste detectorul si statia eu am renuntat la detector la 7 zile dupa ce am luat statia. Combinatia statie si detector nu are sens. In plus nu este neaparat nevoie de o antena de 2 metri eu am una de 1.25 si isi face treaba. In plus nu ai nevoie sa iti bata la 40-50 km (nici cele de 2 metri nu bat atit) pentru ca pe tine nu te intereseaza daca este radar la Tandarei daca tu mergi spre Braila de exemplu.
Eu am de un an de zile statia asta
http://www.mondoplast.ro/Statie-Radio-C ... 32-pg_ft-6 in combinatie cu antena asta
http://www.mondoplast.ro/Antena-mobila- ... pg_ft-4108 si nu am avut probleme.
09 Oct 2011, 10:37
radur,
sfatul tau e bun doar ca nu trebuie sa semnezi nici a doua oara cand vine posta. Asta se face in ideea ca trebuie sa treaca cele 30 de zile in care ei sunt obligati sa-l aduca la cunostinta contravenientului, din momentul in care a fost intocmit. Daca nu reusesc in 30 de zile atunci nu trebuie sa primesti nici puncte, nici amenda care ajunge la Finante. Daca semnezi a doua oara, cum zici tu, ai toate sansele sa te incadrezi in cele 30 de zile si nu prea mai ai ce face. Contestatia este o loterie, poti sa castigi sau sa pierzi, in functie de starea judecatorului din ziua procesului. Nu mai zic ca multi renunta sa mai conteste pentru ca instanta este la Satu Mare si contravenientul la Constanta. Se mai intampla sa gasesti amenda la Finante fara sa mai primesti si puncte, lucru care este un abuz si trebuie sa te judeci si cu Finantele sa demonstrezi ca nu ai primit amenda de la Politie.
09 Oct 2011, 10:44
Eu am contestat o amenda primita pe A2 (vorbeam la telefon cind am depasit un MCV) si am cerut judecata in lipsa iar toate actele le-am trimis prin posta.
Pentru ca nu aveau cum sa probeze ca vorbeam la telefon au spus ca nu aveam pozitiile aprinse dar in contestatie am scris ca masina Politiei a venit din spate si datorita soarelui puternic au avut impresia ca nu aveam luminile aprinse desi eu le aveam

In plus chiar si pe autostrada ei sint obligati sa scrie pe raza carei localitati am fost oprit si au uitat sa faca acest lucru.
09 Oct 2011, 17:53
si ce am rezolvat daca nu semnez de primire a amenzii nici macar prin posta? nici prima oara nici a doua? o trimit la finante si o platesc intreaga cand ma duc sa platesc impozitul; asa de bine de rau am platit jumatate.
astia trimit cu confirmare de primire? adica imi vine postarita la usa sa semnez sau ma cheama la oficiul postal sa o ridic? mi-e sa nu semneze postarita in locul meu si sa mi-o lase in cutia postala
09 Oct 2011, 19:26
de ce nu putem accepta faptul ca daca am gresit trebuie sa platim si trebuie sa cautam (in purul spirit romanesc) tot felul de chichite ca sa fentam legea ?
09 Oct 2011, 21:24
$1 scrie:$2i ce am rezolvat daca nu semnez de primire a amenzii nici macar prin posta? nici prima oara nici a doua? o trimit la finante si o platesc intreaga cand ma duc sa platesc impozitul; asa de bine de rau am platit jumatate.
astia trimit cu confirmare de primire? adica imi vine postarita la usa sa semnez sau ma cheama la oficiul postal sa o ridic? mi-e sa nu semneze postarita in locul meu si sa mi-o lase in cutia postala

Pai depinde daca vrei sa platesti, atunci platesti. Am explicat de ce nu trebuie sa semnezi nici a doua oara, ca sa treaca termenul de 30 de zile.
Nu au voie sa o trimita la finante fara semnatura ta. Postarita nu are cum sa semneze in locul tau pentru ca savarseste o infractiune, fals si uz de fals, iar la posta nu te duci sa o ridici. Toate sunt cu confirmare de primire. Procedura este sa ti-o afiseze pe usa si sa faca un proces verbal cu martori in caz ca nu te gaseste si abia atunci poate sa-ti bage punctele si amenda. Dar nu mai face nimeni asa ceva. Asta daca te opresc in trafic si refuzi sa semnezi, iar ei nu au martorul langa ei. Daca te filmeaza, procedura e putin diferita dar acum nu prea mai trimit amenzi daca nu te opresc pe loc. Asta e cea mai simpla cale de a scapa de amenzi, fara sa mai ajungi in instanta pentru ca acolo e loterie. Poti sa ai dreptate si sa pierzi la fel de bine cum poti sa minti si sa castigi. Ei se bazeaza pe faptul ca oamenii nu prea contesta amenzile daca nu e vorba de retinut si permisul.
Alen, chichitele sunt facute de cine a facut legea, nu le inventam noi, doar profitam de ele. Si nu vad de ce sa nu profitam atata timp cat sunt legale. Eu de exemplu nu vreau sa platesc amenzi pentru ca merg cu 90 in loc de 50 pe niste campuri unde nu este nicio casa dar este o tabla cu o localitate si culmea ca acolo stau si politistii la panda. Tu daca vrei poti sa le platesti pe toate sau sa mergi numai cu 50 sa nu te opreasca politia. Eu nu vrau sa platesc nicio amenda si atunci ma folosesc de chichite.
09 Oct 2011, 21:48
toti gresim in trafic, dar nu asta este problema Alen ci mai degraba plata unei amenzi care este ridicola comparativ cu salariile pe care le primim.
si sa nu-mi spui ca daca tu ai gasi o portita prin care ai putea sa nu platesti o amenda nu ai folosi-o.
sunt convins ca ai prefera cu acei bani sa-ti ajuti fetita decat sa-i dai la escrocii de guvernanti.
09 Oct 2011, 22:07
Poate el are un salariu foarte mare si vrea sa plateasca toate amenzile date aiurea de politie, doar nu putem noi sa ne impotrivim.
10 Oct 2011, 07:41
Alen se refera la altceva, si in situatia asta are dreptate in sensul ca stiu ca sunt vinovat, doar ca a fost faza aiurea, magarii au stat la intrare si cu radarul oprit. Cand am trecut de ei au dat drumul si m-au luat pe mine si pe cel din spatele meu care dintr-o coincidenta avea numar tot de CT si au zis ca suntem impreuna. Stiu ca am gresit si am semnat pv, am platit a doua zi amenda.
Acum ma interesa procedura prin care pot contesta o amenda cu care nu sunt de acord: nu semnez cand ma opresc, dar au martor/nu au martor; ma prinde postarita acasa si ii refuz scrisorica o data, de doua ori... mi-o lipeste de usa? O trimite la finante fara semnatura mea si din momentul ala imi intra si amenda si punctele? Mai mult procedura asta ma interesa, si daca e vreunul dintre voi jurist / politist (sau cu experienta in domeniu) as avea incredere mai mare decat am in alte topicuri unde se scrie "stiu pe cineva care are o cunostinta care a scapat de amenda facand ..."
Multumesc!
10 Oct 2011, 09:20
Eu nu sint jurist dar la sfatul avocatului ce a recuperat pentru mine taxa de inmatriculare-poluare la ambele masini am urmat procedura standard.
O carte interesanta o puteti cumpara de aici
http://www.ujmag.ro/Mircea-Ursuta/Contr ... -editia-2/In legatura cu faptul ca mai toti gresim in trafic cum se vede si in filmul lui Alex Politia de nenumarate ori sta la pinda cu toate ca jobul lor este sa previna accidentele si eventual sa fluidizeze traficul.
Am fost luna asta de doua ori la Husi un oras cu o interesanta intrare in panta unde sint treceri de cale ferata pe o distanta de 400 metri si unde in frina de motor masina depaseste 50 km/h, ei bine unde credeti voi ca sta probabil singura masina de Politie ? asta in conditiile in care pe acel drum european circula carute iar masinile din oras nu semnalizeaza sau parcheaza aiurea sau pietonii trec strada aiurea.
In plus distanta Constanta Husi este cam de 400 km iar eu am ajuns la Husi in cam 4 ore si 30 de minute daca ar fi fost sa respect toate regulile sigur aveam nevoie de 7 ore.
Daca am avea 2000 km de autostrada si de exemplu eu ar trebui sa ajung intr-un sat linga Satu Mare cu siguranta ca as merge la 130 135 km/h pe autostrada si dupa ce ies fiind deja in timp si odihnit cu siguranta nu as mai merge cu viteza si pe portiunea de 40 km ramasa.
Asa noi sintem obligati sa ne descurcam cu infrastructura existenta unde din pacate este ca in jungla fiecare se descurca cum poate.
Probabil ca multi ati vazut reportajul celor de la Pro TV despre auoistrazi si ca din Vama Veche pina la Nadlac faci si 16 ore daca respecti regulile de circulatie.
10 Oct 2011, 19:10
O sa comand cartea, merci de pont!

Fiesta a primit azi cauciucurile "care nu sunt de vara"

adica sunt intermediare, pirelli p400, singura problema ca nu au fulg de nea si nici pisc (cu pix in plisc).
De asemenea, prin bunavointa prietenului V., am tras 2 cabluri de alimentare, unul pentru GPS care iese frumos aproape de parbriz, si inca unul pentru camera video care iese pe sus din plafon aproape de oglinda. Gata cu matzaraia de pe bord. O sa mai fie doar detectorul eventual, asta pana imi cumpar statie cb.
10 Oct 2011, 20:48
Nasol, o sa primesti amenda daca nu ai fulgul de nea, piscul si M+S, iar acum amenda este de 4000 de lei si nu prea cred ca vrei sa o platesti.
Cu procedura nu mai am chef sa scriu aici, am explicat mai sus si mai este scris pe forum. Daca vrei vb. maine la telefon si-ti explic. Doar sa-mi lasi numarul tau pe PM si te sun.
10 Oct 2011, 21:51
Alex cauta pe net se gaseste logoul M+S ce se lipsete pe anvelope
10 Oct 2011, 22:14
@radur
02 Feb 2012, 14:13
Pentru prima data perioada asta cat a fost ger am fost nevoit sa dau caldura din scaune pe pozitia 2. Probabil si pentru ca eram imbracat mai gros.
03 Feb 2012, 09:44
Poate iti fac o vizita duminica daca nu se sperie "autoritatile" si inchid iarasi A2.
04 Feb 2012, 08:07
Salutare!
Cu cea mai mare placere, da-mi un tel cand stii ca vii sa vedem cum ne putem intersecta. Eu mai am nr tau, iti dau un sms ca sa iti ramana nr meu in caz ca l-ai "pierdut"
04 Feb 2012, 11:00
Stiu ca iti doreste sa-ti fi pierdut numarul, dar nu ai fost suficient de norocos (chiar daca, intre timp, mi-am schimbat telefonul).
Revenind la subiectul pentru care te-am interpelat, tin sa spun ca toata tara s-a sperit de cei sapte fulgi de omat ce au urmat o traiectorie descendenta dinspre in sus inspre in jos, cu totul surprinzator pentru o tara cu o pozitie geografica precum a Romaniei. In urma acestui soc provocat de faptul ca in luna februarie a nins, s-a decis amanarea unei sesiuni de cursuri unde mi se solicitase prezenta, in Bucuresti.
Suplimentar, aplicarea principiului "decat sa-mi fac treaba, mai bine tin inchis" a determinar inchiderea circulatiei pe A2 fapt ce imi ingreuneaza deplasarea din Bucuresti catre superbul litoral inghetat.
Acestea fiind conditiile actuale am decis sa-ti acord un ragaz, o perioada de liniste, si sa nu vin chiar acum pe capul tau. Dar, ia aminte, eu doar mi-am amanat sosirea, nu am renuntat la ea!
Toate cele bune (atat timp cat nu te vede nimeni cu ele si nu pune poze prin ziare)!
04 Feb 2012, 14:16
observ ca esti prolific pe gerul asta napraznic, talentul da pe afara
in constanta acum sunt 8 grade, toate strazile doar ude, razlet cate un petec de zapada facuta mocirla. se circula perfect.
eu chiar acum am ajuns acasa si iti pregatisem deja o surpriza pentru maine, sper sa nu amani prea mult excursia ca s-ar putea sa nu mai am cum sa te duc acolo. e un loc deosebit si mai ales tie care iti place fotografia ... sper sa te dau pe spate

te astept cu cea mai mare placere oricand, doar sa ma anunti cu cateva zile inainte.
04 Feb 2012, 17:55
Sigur a fost nevoie de treapta a doua ptr ca erai imbracat mai gros. Eu am plecat joi la 6:30 dimineata spre Buc si n'a fost nevoie de treapta a II'a. De fapt aia nu am folosit'o decat experimental la inceput
05 Feb 2012, 10:34
eram imbracat tot in fas gros, ma simteam ca luptatorii de sumo