Re: Focus 2.0 sTDCI - Unknown Orange !
Asta nu mi se pare un lucru prea "frumos" din partea ta.
2.5mm e o diferenta de filet de piulita ...dar nu stiu cat de mare e iq-ul tau daca nu ai inteles asta din mesajul anterior .
Nu s-a dat nimeni mare aici ...tu ai venit cu o replica de ..... din cauza ca nu stii ca ET-ul se masoara in mm .
Dupa iq-ul meu asta nu inseamna ca unul e destept (sau se da destept) si altul nu e ...nu stiu de ce la tine a fost altfel.
2.5mm normal ca e putin ... foarte probabil aveai si alt J DAR daca modifici J-ul se modifica si ET-ul(altfel in general ating la J mare) si comparatia devine inutila .
Punem punct aici discutiei ... am inteles ca nu ma crezi ! (si esti liber sa crezi ce vrei )
Pentru Sorin si ceilalti colegi interesati :
1inch =2.54cm = 25.4 mm = 1 J (latime janta )
Daca pastram ET-ul si adaugam 1J la janta ea o sa fie cu 25.4mm mai mare din care se vor duce in mod egal 12.7mm in interior si 12.7mm in exterior .
1mm = 1 ET (offset-ul) ... el reprezinta pozitionarea prinderii sau "distanta" din centrul jantei catre exterior ... cu cat ET-ul e mai mare cu atat prinderea o sa fie mai in exteriorul jantei si inevitabil roata se duce in interior .
Daca avem 7J cu ET50 si marim la 8J ET50 o sa avem roata cu 12.7mm mai mult in interior si tot cu 12.7mm mai mult si in exterior . (Total +25.4mm latime)
Daca avem 8J ET50 si roata atinge in interior punem un ET 40 (de ex ) si pozitionarea ei o sa fie cu 10mm mai in exterior ...daca atingea in exterior puneam un ET > 50 .
Ecuatia e foarte simpla ... J - latime , ET - pozitionare (distanta de la centru la prindere) ...j mare = roata lata , ET mic = roata mai "iesita" spre exterior .
Situatia se mai complica pentru ca intervin si anvelopele ...si aici conteaza dimensiunea anvelopelor sau cat de intinse stau pe jante . Daca rotile ating putin se pot modifica intai dimensiunile anvelopelor .
P.S. Sa anunti locul si ora pentru vineri ca vin si eu !
- cip02
- Gold Member
- Maşina: FOCUS 2 FACELIFT 2008 1.6i 100cp trend+ ,FIESTA FACELIFT 2006 1.4i 80cp ghia
- VIN: 11111111111111111